A közigazgatásban, hivatalokban hogyan oldják meg, hogy mérnököt, műszaki ügyintézőt tudjanak alkalmazni?
Építőmérnök vagyok, önkormányzatnál kezdtem útügynél, a fizetésem minimálbér volt plusz 50 ezer forint. Cserébe alig kellett dolgoznom, napi fél óra volt a tényleges munkavégzésem, viszont muszáj volt bent lennem.
"átlag mérnök 4 órás munkával megkeres a civil szférában egy hivatali havi fizetést. "
Ez nagyon nem igaz. Lehet hogy egy mérnök leszámláz egy napos munkáért 200 000 ft-ot de abból adóznia kell, kocsit fent tartani, könyvelőt fizetni, biztosítás, a végére tisztán csak a töredéke marad. Ha meg áfás az is rámegy. Ebből az egyszeri ember annyit lát hogy napi 200 ropit keres akkor havi 4 milla a fizetése.
"Ez nagyon nem igaz. Lehet hogy egy mérnök leszámláz egy napos munkáért 200 000 ft"
Én ahogy néztem, az a 200 ezer inkább 2 millió :D Sima műszaki ellenőri feladatokra, amikor egy kis bodegát újítanak fel, arra is 600 ezreket kér el, nagyobb munka bőven millió feletti tétel. Tervezni is egy átlag tervdoksi 1-2 millió ft, ahogy én elnéztem.
" Sima műszaki ellenőri feladatokra, amikor egy kis bodegát újítanak fel, arra is 600 ezreket kér el"
Első válaszoló vagyok, műszaki ellenőr vagyok, akkor hajrá, legyél te is műszaki ellenőr.
"Én ahogy néztem, az a 200 ezer inkább 2 millió "
Azzal szemben is vannak költségek, és adót is kell fizetni utána. Valószínűleg nem munkaviszonyban, alkalmazottként szerez ennyi bevételt, hanem vállalkozóként, tehát saját foglalkoztatója, a hozzá kötődő mindenféle közterhekkel együtt, ami nyilván magasabb, mintha alkalmazott lenne.
""Én ahogy néztem, az a 200 ezer inkább 2 millió ""
A logikád szerint ha napi 2 milliót keresnek akkor havi 44 milliót. Bank/gyár vezérigazgatók keresnek nettó 5 milliót havonta, hol keres egy mérnök ennyit szerinted?
Senki nem állított ilyet, de havi egy ilyen munkája általában van a legtöbb mérnöknek, ha más nem. Vagy ha csak két havonta is akad egy ilyen, adóval és mindennel együtt is több marad, mint a köziges éhbér. Az, hogy a TE logikád mit lát bele a kommentembe, arról nem tehetek. Sehol sem írtam, hogy naponta keres ennyit. Sztem értelmes ember nem is így értelmezte.
Az hogy az eredeti kommentelő napos munkát írt, az sem azt jelenti, hogy naponta számláz, hanem hogy van, hogy egy napos munkára elkéri ezt a pénzt, de ez se jelenti azt nyilvány hogy minden nap ennyit számláz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!