Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért akar bárki fogorvos lenni?

Miért akar bárki fogorvos lenni?

Figyelt kérdés

Emberek szájában turkálni, gondolom láttak/látnak durva dolgokat, nyáltenger a szó szoros értelmében, stb

Nem a fogorovosok ellen kérdezem, mielőtt bárki félreérti. Csak kinek van a fentiekhez kedve?

2023. nov. 7. 21:24
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
#8 Elég megkeseredett szánalmas ember lehetsz ha egy egyszerű kérdésre így kell reagálnod. Nem vagyok gyári munkás, ne aggódj.
2023. nov. 8. 09:35
 12/21 anonim ***** válasza:

Mert érdekli őket a terület. Alapvetően minden olyan orvosi terület, amely fizikai beavatkozáskkal jár, undorító laikusként, egy jó orvost vagy fogorvost viszont érdekli az adott szerv vagy szervrendszer, annak működése, betegségei, meg ugye kézzelfogható eredményt tud elérni ezek gyógyításában, ami sikerélménnyel jár. Szóval teljesen érthető a motivációjuky az esetleges undort pedig hamar leküzdik, tekintve hogy az emberek szája a fogorvosnak hétköznapi dolog.

Emellett pedig jól is keresnek.

2023. nov. 8. 09:49
 13/21 A kérdező kommentje:
A normális válaszokat elfelejtettem megköszönni, szóval közben köszi a 12esnek, és az összes többi normális hozzászólónak!
2023. nov. 8. 09:51
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
Én pedig kva szeretnék lenni
2023. nov. 8. 15:42
 15/21 anonim ***** válasza:

Könnyebb, mint az orvosi.

Orvosként 6 év az egyetem utána 5-10 év a rezidens képzés (mármint vannak területek, ahol 5 van ahol 10 pl. agysebész).

Fogorvosként 5 év az egyetem, utána 3 évig vagy rezidens. Utána magánban praktizálhatsz. Lesz egy rendelőd, ahol csak kedvesen kell beszélned a páciensekkel és a lelküket nyugtatni. Kevesebb a felelősség, nyugodtan árazhatod a munkádat, ahogy akarod stb.

2023. nov. 8. 16:20
 16/21 anonim ***** válasza:
Es a nőgyogyasz meg a proktologus? Mindenfele budos lukakban turkalni..
2023. nov. 8. 23:07
 17/21 anonim ***** válasza:
Teso voltál te már fogásznál? MErt ha lettél vóna tisztában lennél vele hogy mennyi pénzt kap fél óra munkáért...
2023. nov. 9. 01:10
 18/21 A kérdező kommentje:
Most ezzel a kommenttel nem azt fogom mondani, hogy a fogorvosok nem keresnek jól, de ugye "tesó", az megvan, hogy attól még hogy a kezelés végén kifizeted az árat, az nem a dokid zsebébe landol egyenesen? Az a fogászat bevétele....ez ugye megvan? És akkor a bevételből fedezik a hely bérlését, anyagok/eszközök rendelését, berendezések rendelését, fenntartását, villany, stb, a fogorvosok és asszisztensek bérét... Így érted már "tesó"? Szóval nyilván jól keresnek, igen, de a kommentedből ítélve te nagyon vakon vagy azt tekintve, hogy mennyire keresnek jól. A tescos kasszás Erzsike sem veszi ki köteg pénzt a pénztárból, hogy az az övé, és megy haza....remélem érted... Szóval az, hogy valakinek tesznek a fogára egy koronát 100 ezer forintért, az nem azt jelenti, hogy az orvos azért a 30-45 perces kezelésért el is teszi mind a 100at...
2023. nov. 9. 01:43
 19/21 A kérdező kommentje:
Ez az utolsó kommentem a 17es, "tesós" emberkének szólt.
2023. nov. 9. 01:44
 20/21 anonim ***** válasza:

#18 Egy budapesti fogorvos, ha nincs rendelője, akkor 1.5 millió körül simán megkeres egy hónapban, amennyire belelátok. (Vállalkozóként)

Ha lesz rendelőd, akkor egy nagyságrendet ugrik.

2023. nov. 9. 05:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!