Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Azt miert mondják,hogy munkaer...

Azt miert mondják,hogy munkaerőhiány van, ha egy pozícióra 100+ jelentkező van?

Figyelt kérdés
Az elmúlt 3hétben 12interjún voltam, és egytől egyig mindenhol azt mondtak,hogy varjak a jelentkezesukkel mert 100folotti a jelentkezok szama…
2023. nov. 7. 11:54
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Jogos és teljesen megértem, nekem is ezt kellett volna, épp 2019-ben. Kb. fél évig nem találtam aztán becsúszott egy ajánlat egy frissen indult ssc-ből. Ott lehúztam 2,5 évet, ennyit bírtam a proli, balkáni, suttyó mentalitású vezetés alatt és a szemelyisegzavaros, válogatott idióta kollégák mellett. Azóta eltelt 1 év, néha találok pár hónapra melót, de ennek az egésznek egyre kevésbé van értelme. Sose hittem "a külföldben", szerintem maga a kérdés is rossz, hogy menni vagy maradni, de hogy valami itt nagyon el lett cseszve a céges kultúrában és nem lett helyreállítva, az biztos. Leragadtunk az 50-es 60-as években. Szolgálja ezeket akinek 2 anyja van.
2023. nov. 8. 11:01
 22/24 anonim ***** válasza:
0%
Átlag irodai melokra igen. Epìtőiparban dolgozom. Nem egy nagy céget ismerek aki venne fel azonnal szakmunkast 500 ezer körüli netto fizuval. Szinte azonnal. És a kis pár fős adocsalo , feketén fizető garázscégeket leszamitva a nagy cégek itt is rendesen bejelentve fizetnek mindent. Jelenleg itt tartunk. Persze awi hegesztő, nehezgepkezelőt, köműves meg hasonló szakipari állást láttam már joparat 4 ezer körüli nettoval is hirdetni jócskán, ami meg már jócskán fel Misi felett van. Itt tart a munkaeropiac, mindenki irodában akar dolgozni. De ha valaki ügyes, ert a szakmájához, nem fél bemocskolni a kezét akkor a diplomások 90 szazalekanal többet hazavihet. Azok meg csak versenyezzenek a 300 ezres ügyintéző állásokért..
2023. nov. 8. 18:39
 23/24 anonim ***** válasza:
22%
Mondom ezt mérnökként, epìtésvezetőként. Szabályosan bér verseny van a jó szakipari munkásokért a cégek között, akkora hiany van.
2023. nov. 8. 18:44
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Én meg azt látom hogy az építőipar is áll le, legalábbis nagyon belassul és pont hogy szakmunkásból lesz túlkínálat.
2023. nov. 9. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!