Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Azt miert mondják,hogy munkaer...

Azt miert mondják,hogy munkaerőhiány van, ha egy pozícióra 100+ jelentkező van?

Figyelt kérdés
Az elmúlt 3hétben 12interjún voltam, és egytől egyig mindenhol azt mondtak,hogy varjak a jelentkezesukkel mert 100folotti a jelentkezok szama…
2023. nov. 7. 11:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
21%
Szakemberbol van hiany, ezert interjuztatnak. Az hogy te nem talalsz munkát csak annyit tesz hogy nem utod meg a szintet. Mekibe probalkozz ott lehet felvesznek
2023. nov. 7. 13:21
 12/24 anonim ***** válasza:
93%

Sajnos pénzügyesből pont nagyon sok van. Tudom, mert én is ilyen területen keresgélek. Ha megjelenik a hirdetés még aznap kell jelentkezni, különben esélytelen, hogy behívjanak, annyi a beérkező önéletrajz.

Amióta aktív vagyok a munkaerőpiacon, 30 éve, én folyton azt hallom, hogy munkaerőhiány van. Hol?

Folyamatos műszakban, nehéz fizikai munkára, minimálbérért, hát nem nagyon találnak embert.

3 nyelvet beszélő, többdiplomás szakember minimálbér +10 %, hát nem nagyon találnak.

Én ilyeneket látok. Szerintem lenne ember, csak nem egyeznek az igények a munkaadó és a munkavállaló közt.

Apám vállalkozó volt, és ő is folyton sírt, hogy nincs egy normális ember. Feladott egy hirdetést, hogy titkárnőt keres, több, mint 200 jelentkező volt. Azt mondta nem volt köztük egy normális sem. Na, ne már! Persze, mert így kezdte:

-pályakezdő nem kell

-vidéki nem kell

-öreg, nem kell

-kicsi gyereke van, nem kell

-diplomája van, nem kell, magas lesz a bérigénye

Maradt még valaki? Szóval ezért.

2023. nov. 7. 13:52
 13/24 anonim ***** válasza:
8%
Biztosan én is hibás vagyok ezért, de mesterséges intelligencia fejlesztőként könyvelők munkáját automatizálom főállásban, így várhatóan sok tucat könyvelő nézhet új szakma után az áldásos tevékenységemet követően. 🫣
2023. nov. 7. 15:03
 14/24 anonim ***** válasza:
21%
Koszi 13. Amennyi selejt konyvelo van meg is ertem hogy le lesznek automatizalva...
2023. nov. 7. 15:11
 15/24 anonim ***** válasza:
89%

Aki nem ért a könyvelők munkájához, az leautomatizálná.

Nyugodj meg, kb. 90 %-ban már most is le van automatizálva, legalábbis multiknál.

A szállítói számlákat diákok bescannelik, és a könyvelőprogram lekönyveli.

Az adóbevallásokat a program egy gombnyomással megcsinálja.

Az egyeztetések is automatikusak.

De egy analyst munkáját nem lehet 100 %-ban leautomatizálni.

2023. nov. 7. 16:21
 16/24 anonim ***** válasza:
20%

15. “De egy analyst munkáját nem lehet 100 %-ban leautomatizálni.”

100%-ról nem beszéltem én sem, de ha csak 50%-ban automatizálod, akkor is röpül az analystek fele-harmada. Amúgy pont ezzel foglalkozom. Nem könyvelőprogramot gyártok, hanem olyan algoritmusokat, amely automatikus elemzéseket készít; kiszúrja, ha valami nem stimmel, vagy várhatóan nem fog stimmelni; kiszúrja a rendellenességeket stb. Mindez hatalmas tömegű adatokon.

2023. nov. 7. 18:43
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Azért én azt is osztanám valamekkora számmal, hogy 100 feletti a jelentkezők száma...

Ez DUMA!

2023. nov. 7. 21:38
 18/24 anonim ***** válasza:
17%

16-os, normális helyeken már most is automatizálva van az analystek munkájának nagy része. Szóval nem tudom te milyen helyen dolgozol...

17-es, sajnos pénzügyön nem túlzás. Ráadásul ez amiatt is van, amit itt mindig javasolnak, add be mindenhová az önéletrajzodat. Ezért mindenki beadja mindenhova, akkor is ha kicsi az esélye, hogy felveszik. A kiválasztó meg elég nagy bajban lesz, hogy válogasson a sok oda nem illő közül. Aki meg valóban passzolna, annak az önéletrajzáig már el sem jutnak.

2023. nov. 8. 09:54
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha linkedinen is azt látod, hogy 60-70 körüli jelentkező van egy ilyen állásra, és ugyebár az csak azt méri, aki ott kattintott az 'Apply' gombra, ehhez jön még legalább ennyi ember egyéb csatornákról, szerintem reális a 100-as szám.

Messzemenőkig egyetértve az előttem szólókkal, egyrészt az inflációs pánik hatására beindult egyfajta mozgás, sokan bepróbálkoznak, jelentkezgetnek, akár csak egy 5 ezer Ft-tal magasabb ajánlat kedvéért, amit aztán a jelenlegi munkaadójuk orra alá dörgölhetnek. A cégek meg tudatosan nem emelnek normálisan, na nem mintha a magyar inflációs számokért aggódnának, csak nem akarnak bekerülni egy olyan spirálba, ahol 'low-cost country' (ezt a kifejezést egy magas szintű vezetőtől kaptam meg pacekba, interjú során) létünkre egyre magasabbak a bérköltségek. Így is egyre magasabbak és a cégek központjának helyet adó országokban is van elég gazdasági nehézség, nem kell nekik még egy.

A kkv-k szintjén meg a drága kenyér esete, elmész a pékségbe 500 Ft-ért, nem találsz az alatt semmit, majd hazaállítasz azzal hogy nem lehet kenyeret kapni! Lehet, csak meg is kéne fizetni... de eldöcögnek ezek a nyomorult sufni biznisz kft-k ígyis-úgyis valahogy, nem kell őket sajnálni.

Az automatizációtól ebben a fázisban még nem tartanék, nem okoz azonnali munkaerőigény-csökkenést, ráadásul valakinek tesztelni is kellene, valakinek a credit note-okat is ki kellene állítani a kezdetben még elcseszett számlák miatt is stb.

2023. nov. 8. 09:56
 20/24 anonim ***** válasza:
41%

Annyira van munkaerőhiány, hogy 2019-ben nem kellettem sehova friss diplomás informatikusként.

Úgyhogy hagytam a fenébe a k*csög sz*arházi magyar munkáltatókat és elmentem Ausztriába. Életem legjobb döntése volt.

2023. nov. 8. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!