Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vállalkozni kellene, de hogyan?

Vállalkozni kellene, de hogyan?

Figyelt kérdés

Gyakran visszatérő téma, hogy ne várjon az ember magas fizetést munkavállalóként. Ha igazi jólétet akar, akkor legyen vállalkozó. És úgy is tűnik, hogy ez nagyon egyszerű.

Én még nem tudom elképzelni, hogyan menne nekem. Volt egy pár munkahelyem, jelenleg is keresek, de kissé kilátástalannak tűnik a helyzet. Én mindig úgy éreztem, hogy jobb egy munkahelyen lenni, mert a csoportdinamika sokat jelent, illetve nem kell a dolgokat nulláról csinálni, a feladatok le vannak osztva. Emellett az első három munkahelyemen gyakorlatilag tüzet oltani mentem: olyan pozíciót kaptam meg, amit régóta nem sikerült betölteni, és a nyakamba szakadt sok hónapnyi (évi) elmaradt feladat. Ez nem hangzik jól sokaknak, engem motivált, de a lényeg, hogy akármi is volt a feladat, azt már készen kaptam, csak ki kellett találnom, hogyan oldom meg. Ez kissé hiányzik, de azért elvoltam a későbbi, nyugodtabb pozíciókban is, de az mindig frusztrált, hogy a saját ölteteim a fiókban maradtak

Mint utaltam rá, egy ideje nem sikerül elhelyezkednem, és tegyük fel, a sors tényleg azt akarja már, hogy ezt hagyjam magam mögött, és álljak a saját lábamra, hiszen úgyis annyi ötletem van mindig. Jó, de hogyan kellene, mi lenne az első lépés, mik lennének az első lépések?

Őszintén kíváncsi vagyok a konstruktív válaszokra. Egyébként IT területen van némi tapasztalatom ETL, üzleti intelligencia területen.

2023. nov. 7. 11:21
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenkinek való a vállalkozás, én rajtad azt érzem hogy inkább azt szeretnéd hogy megmondják mit csinálj, legalábba nnyira hogy megkapod a feladatot, nem neked kell kézbentartani mindent. Így szerintem inkabb maradj az alkalmazottságnál.

Viszont ha nagyon akarsz vállalkozni akkor találd meg mi az amit el tudsz adni, és add el. Nem fizikai értelmben, a szellemi munkádat is eladhatod.

2023. nov. 7. 11:26
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Én munkavállalóként is rohadt sokat keresek.
2023. nov. 7. 11:31
 3/20 anonim ***** válasza:
68%
ha alkalamzottkent nem birsz normalis melot kapni/csinalni akkor jobb ha nem kezdel vallalkozni...
2023. nov. 7. 11:54
 4/20 A kérdező kommentje:
#3: na, ez aztán borzasztóan konstruktív volt.
2023. nov. 7. 12:00
 5/20 anonim ***** válasza:
91%
Nézd, tetszik, nem tetszik, ez egy tévhit, amit ide leírtál. Ez nem így működik, hogy minden minimálbéres proli elmegy vállakozni és akkor köv hónaptól milliomos. Egy vállalkozás NAGYON más tészta, mint az alkalmazotti lét, nagyon kell akarni és jónak lenni abban, amit csinálsz. Az, hogy "vállalkozok mer akkor jó lesz" már az indulás előtt halálra van ítélve és belekezdeni is k#rva fölösleges.
2023. nov. 7. 12:29
 6/20 A kérdező kommentje:

#5: nekem tetszik ez a magyarázat, csak mivel egyébként is sok válaszoló állítja magáról, hogy ő vállalkozó, és kíváncsi lettem volna, ők hogyan indultak el. (hogy jöttek rá, mire érdemes koncentrálni, hogyan építették fel az üzletet stb.)

Azt értem, hogy az én személyemen is lehet fogást találni, és a kérdést le lehet tudni annyival, hogy én még csak ne is álmodozzak erről. De egyelőre még ott tartok, hogy egyrészt az alkalmazotti létben is egyre kevesebb realitást látok. Másrészt szeretnék arra a kérdésre választ kapni, hogy egyszerűen csak valami apróság hiányzik, hogy meglegyen az ötlet, amit tovább gondolhatnék, hogy legalább eldönthessem, mennyire reális, vagy tényleg teljesen alkalmatlan vagyok az egészre. Ahhoz, hogy utóbbit most kijelenthessem, ahhoz még én sem ismerem eléggé magam, nem hogy bárki ismeretlenül itt ezt állíthassa.

2023. nov. 7. 12:39
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha az otletet keresed akkor tevuton jarsz. Legyel annyira jo alkalmazott hogy lasd hogy miben tudnal jobb lenni mint most a fonokod/munkaleosztasod stb. Utana meg egyertelmu lesz az hogy mit hogy csinalj ahhoz hogy vallalkozo legyel.

Ha x domeniumhoz ertesz, hiaba varod hogy y domeniumba jojjon majd egy otleted amivel abban a fomeniumba sikeres vallalkozast csinalsz majd... Persze lehetseges, kb annyi az eselye mit lotton nyerni, valszeg meg annyi se.

2023. nov. 7. 13:15
 8/20 anonim ***** válasza:

"feladatok le vannak osztva."

Ez egy tévhit hogy a vállalkozó nem csinál semmi hanem helyette dolgoznak. Majdnem mindent a vállalkozó csinál, de ezt nem értheted mert a főnököd nem látod egész nap hogy mit csinál. Majd amikor jelzálog hitelt kell felvenned a lakásodra, mert az egyik nagyobb számla kifizetése csúszik, az áfáját viszont be kell fizetned, akkor megérted hogy megy ez.

2023. nov. 7. 13:40
 9/20 anonim ***** válasza:
50%

"Ez nem így működik, hogy minden minimálbéres proli elmegy vállakozni és akkor köv hónaptól milliomos. "

Csak féligazság, bármilyen minimálbéres proli elmehet vállalkozni, egy előnye tutira lesz, nem kell attóól tartania, hogy kirúgják meg állandóan stresszelik, fenyegetik.

Kezdetben nyilván több a hátránya mint az előnye, mert lehet hogy az első évben csak 400 forintra jön majd ki a nettó órabér ami fizetésként felfogható, vagy épphogy az adókra, járulékokra elég lesz.

De ez folyamatosan fejlődik majd, ha az ember nem adja fel, és öt, hat év múlva már lehet egy alkalmazottja, de akár pörgetheti önmagát is.

Én csak az ázsiaiakkal veszem alapul, nem rinyál, hogy mindennap ott kell ülnie 8-10-12 órákat még vasárnap is és aztán még rámolni meg áruéárt járkálni 2-3 órákat, vagy hajnalba elindulni a nagykerbe, vagy lengyelországig, németországig menni az olcsóbb cuccokért.

De van is guba!

2023. nov. 7. 14:13
 10/20 anonim ***** válasza:
A vállalkozás nagy előnye, hogy nem attól függ a sikered, hogy mennyire gyík főnököt, vagy kollégát fúj melléd a szél, és bizonyos idő után nem kell akárkinek akármit elvállalnod.
2023. nov. 7. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!