Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Minek tanultál, és mi lettél?

Minek tanultál, és mi lettél?

Figyelt kérdés
Biológia,kémia gimmnázium => környezetmérnök Bsc => szalagmunka => raktáros => telefon értékesítő

2023. nov. 6. 18:25
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
88%
19 szívesen beszélgetek erről privátban veled, egyrészt engem is érdekel a történetetek, másrészt hátha tudok olyat mesélni, vagy mondani, amit tudtok hasznosítani, és talán nem csesződik el ugyanaz, ami nálam is, úgyhogy írok egy privátot!
2023. nov. 6. 22:04
 22/42 anonim ***** válasza:
100%
Informatika szakközép iskola -> Programtervező Informatikus BSC -> 10+ éve doglozom a szakmámban.
2023. nov. 7. 03:42
 23/42 anonim ***** válasza:
100%

Közgazdászként végeztem, ráadásul az egyik legkeresetebb szakon, az egyik legjobb hazai egyetemen.

Voltam ügyfélszolgálatos, utáltam, aztán dolgoztam olyan helyeken, ahol ha tárgyi tudásomra nem is, a szakon tanult módszertanokra, szemléletre, hozzáállásra már szükség volt. Sajnos ezt nem kezeltem a helyén és tovább hajkurásztam az igazit, meg az álmaimat.

Így beleástam magam egy teljesen nem ide illő szakterületbe és egy egyetemet is elvégehtem hozzá hobbiból, inspirációként, meg hogy rávegyem magam hogy komolyabban ezzel foglalkozzak.

Ezzel párhuzamosan azt a munkát is megtaláltam ahol már a (gazdasági) tárgyi tudásomra is egyre nagyobb szükség volt, és még lehetett is volna, és én is méginkább haladhattam volna ebbe az irányba. Sajnos erre is vak voltam, amint meglett a "szeretem" diplomám, teljesen bezsongtam, azonnal ott akartam hagyni a szemét, lélekölő multis munkát.

A munkahelyeimen is izzott a lábam alatt a talaj. Hiába teljesítettem jól, az nem védett meg az inkompetens, büfészakokról, ruhabolti eladó pozícióból érkezett tudatlan, sötét emberek manővereitől.

Szóval mindig én szívtam, volt hogy én hagytam ott a helyet, a hülyékkel való konfliktusok miatt, volt hogy a csapatot bombázták szét a fejem fölött a hülyék miatt, és azért kellett eljönnöm.

Most itt állok pénz és munka nélkül, a szeretem projekthez a tőkém hiányzik, az eredeti szakmában a túl sok váltás, meg a szemmel látható kiégés miatt nem próbálkozhatok egy ideig.

Nehéz innen mit tanácsolni, mert folyton változik a világ, de az biztos hogy az eredeti közgazdász végzettségemet sokkal nagyobb becsben tartanám a mai eszemmel, és inkább arra törekednék hogy jobban kvalifikált emberek között dolgozhassak, nem arra hogy hobbiból kitanuljak valami teljesen mást. Ha jó a légkör, jön a motiváció, előbb-utóbb a pénz és az annyira vágyott szabadság is.

De az is lehet hogy ez csak a piacképes szakokra alkalmazható recept.

Bocs ha hosszú lett.

2023. nov. 7. 10:46
 24/42 anonim ***** válasza:
100%
Sima gimnázium (nyelvi tagozat), közgazdász alap- és mesterszak, közgazdásztanári mester, mérlegképes könyvelői. Dolgoztam könyvelésen, jelenleg kontrollerként dolgozom, mellette tanítok.
2023. nov. 7. 10:53
 25/42 A kérdező kommentje:
#23 Sajnálom, hogy így alakult.
2023. nov. 7. 11:21
 26/42 anonim ***** válasza:
100%
Biológia-kémia fakt gimnáziumban-> orvosi egyetem, diploma-> hülye betegek, orvosok, egyéb eü személyzet-> kutatás itthon-> PhD-> kutatás külföldön évekig-> megmagyarázhatatlan módon pusztító honvágy kialakulása ->kutatás itthon-> kilátástalanság, s*ggfej főnök ->gyógyszeripar. Ma is ott dolgozom, jól érzem magam, megbecsülnek, jól megfizetnek.
2023. nov. 10. 10:55
 27/42 anonim ***** válasza:
100%

Jogászként végeztem.

Dolgoztam ügyvédjelöltként egy fél évig. De a szüleim nem tudtak támogatni, így DÖNTENEM KELLETT: abbahagytam.

Most motoros pizzafutár vagyok Nickelsdorfban. (kb. tízszer annyi fizetésért..)

Jövőre költözöm San Candido - ba (Olasz alpok) az oszták - olasz határra, lovasoktató-lovasedzőnek.

Semmit nem bántam meg, bár ezért nem volt értelme jogi egyetemet végezni.

2023. nov. 10. 10:59
 28/42 anonim ***** válasza:
100%
Szakäcsnak tanultam, korhäzi konyhät vezetek a halodo nyugaton... :D
2023. nov. 10. 14:29
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

Érettségi, Szakmunkás bizonyítvány, burkoló szakon.

Ausztriában sajtszelő vagyok.

2023. nov. 10. 14:44
 30/42 anonim ***** válasza:
100%
Biológus MSc -> biológus munkakör
2023. nov. 10. 17:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!