Milyen hátrányom származhat abból, ha minimálbérre vagyok bejelentve, a többit zsebbe kapom?
Nagyon seggfj cégeknél ahol a valódi vezetés a "munkásosztály" közelébe se akar kerülni, a "kisfőnökök" sápolgatjákk a "borítékos" melósokat szemrebbenés nélkül simán annyival, hogy :
- Lóg a cipőfűződ, minusz 5 ezer.
- Nincs rajtad sapka mínusz 10 ezer.
Ha van akkor meg azért...
Ez ellen se tehetsz semmit kábé..
Ha pediglen ott mered hagyni a melóhelyet, (akár se szó se beszéd nem mész be fizetésnap után), akkor mérget vehetsz rá, hogy csak azt a pénzt kaod meg ami a munkaszerződésedbe be lett írva, azt is jó késve, a borítékospénzedet meg elsörözik, vagy a lojálisan maradt kollegáidé lesz a keletkező túlóra miatt...
Szóval okádás az egész...
- Kevesebb nyugdíj
- Kevesebb táppénz
- Kevesebb álláskeresési járadék, ha munkanélküli leszel
- Rosszabb hitelképesség
- A munkáltató bármikor gondolhat egyet és elveszi a borítékot és nem tehetsz semmit.
Plusz ugye asszisztálsz az adócsaláshoz, amiért akár meg is ütheted a bokádat.
Amit eddig írtak, plusz saját tapasztalatból hozzátenném, hogy a minimálbér a számládon lesz időben, a boríték meg "majd" érkezik. Olykor 2-3 hetes csúszásokkal, mert most sok a kintlévőség a cégnél, most áfát kell fizetni, most ez van, az van, bocsika. Nekem mákom volt, mert mindig megkaptam végül, épp csak számolni nem lehetett vele, mert nem tudtam, mikor lesz a "majd".
Amúg meg ilyen tróger helyet ott kell hagyni a francba, de szintén a saját példámból tudom, hogy olykor nincs más választása az embernek, mert enni kell, a szemetek meg kihasználják.
13: Ha senki nem menne bele ilyenbe, nem lenne kit kihasználni.
Szégyen, hogy ilyen rossz morális helyzet van!!
14: persze, de ha annyi a választási lehetőséged, hogy elfogadod ezt, vagy konkrétan egy fillér nélkül maradsz, hidd el, el fogod vállalni. Enni, számlákat fizetni mindenkinek kell, a boltban meg nem adnak kenyeret arra, hogy becsületes vagy és nem fogadod el a fekete/szürke munkát. És ugye számlát se fizetsz be ebből.
Engem ez az egész már nem érint, rég nem vagyok ilyen szar munkákra rászorulva, de voltam. És éppen ezért pontosan tudom, hogy a többség nem azért csinálja ezt, mert direkt adót akar csalni, hanem azért, mert máshová nem veszik fel.
15: "vagy konkrétan egy fillér nélkül maradsz"
Ez ma már nincs így, sok a lehetőség, csak költözni kell.
Ingyen étel is annyi van, mint a szemét.
#16, ne ferdítsd a valóságot. A költözéshez is kell pénz, és a falvakban/kisebb városokban nem feltétlenül van ingyen ebéd, meg jótékonysági szervezetek.
Igazad van abban, hogy nem kellene az ilyen szürke munkákat elvállalni, de hidd el, VAN az a helyzet, amikor nincs más lehetőség. Az ember elvállalja, gyűjt belőle egy kis pénzt és UTÁNA tud költözni vagy másik melót keresni.
16: költözni? Pénz nélkül? Mégis hová? Hol adnak neked ingyen lakást? Ingyen kaja? Hol? Bp. 50 km-es körzetében élek, de itt körülöttünk sehol nincs ilyesmi. Meg aztán az úgy oké, hogy eltengődsz a híd alatt, enni meg ingyen konyhára jársz?
Ahogy a 17-es írja, ilyenkor átmenetileg elvállalod ami van, akár fekete, akár szürke, és ha van egy kis pénzed, majd akkor tudsz kezdeni valamit a helyzeteddel. Amíg nulla forint a bevételed, addig költözni sem tudsz, mert nincs miből megoldani a lakhatást.
"Szégyen, hogy ilyen rossz morális helyzet van!!"
Még ettől nagyobb szégyen a foglalkoztatás költségei, az állam generációk óta tartó élősködése aztán hogy állunk, sehogy!!!
Védelem nulla.
Gazdasági erő nulla (épphogy fentartható).
Kormányról kormányra a popsinyalás megy csak amit "együttműködésnek" neveznek.
Magyarország max egy "állomás" a világban.
Aki erre nem jött még rá, annak kellemes várakozást, a többieknek jó utat, boldog életet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!