Külföldön dolgozok hazai magyar cég állományában egy nagy német cégnek. Szeretnék itt maradni, letelepedni de a magyar cég azzal fenyeget, hogy meg ne próbáljak jelentkezni direktbe a német céghez? Szerintetek ez jogos?
Ha a német cég felvesz, akkor ehhez semmi köze nincs senki másnak.
Hacsak nem írtál alá valami olyasmit, hogy nem jelentkezel a német céghez.
"... papírjuk van arról, hogy a német cég nem vehet át dolgozót a magyar cégből..." Ez igaz? Biztosan?
Amúgy miért nem a németek HR-esét kérded? Hidd el, hogy itt SENKI nem fog tudni erre válaszolni neked!!!
Ahol dolgozol, gondolom a német cég magyarországi leányvállalata és kiküldetésben vagy kint az anyavállalatnál.
Egy ilyen esetben a magyar leányvállalat nem tehet semmit, ugyanis az anyavállalat feljebb van a hierarchiában, ők döntenek.
Ahol én dolgoztam ott is volt hasonló, de ott nem fenyegettek, hanem a magyar főnök elkezdte szidni a beosztottat, aki átpályázott az anyavállalathoz, holott teljesen elégedett volna vele addig.Alá akart tenni, de nem sikerült neki, mert az anyavállalatnál tudták,hogy jól dolgozik.
Sajnos a multiknál van ilyen köcsögödködés, nem nézik jó szemmel, ha az anyavállalathoz akarsz menni.
Ahh, szóval máshol is esett már meg ez a helyzet... Köszi a válaszokat.
Nem leányvállalat, nem anyacég, csak a két cég szerződött egymással de a helyzet hasonló. A szidás és a magyar cégnél maradó dolgozók szítása azok ellen akik tovább szeretnének lépni és önálló életet élni.
Az nem volt kérdés, hogy valóban van e ilyen papír... Van vagy nincs, most az közellenség aki merne lépni. Itt a tettek es a szavak bántóak... Nem tudom ez nem e a másik ellehetetlenítése, a dolgozó rossz hírének keltése, a szabad munkavállaláshoz való jog semmibe vétele...
Ahol én dolgozom megállapodás van a két cég között, hogy nem vehetnek át.
Van aki ezt felmondással, magánvállalkozással majd beszállítóként visszatéréssel oldotta mg.
Amúgy miért nem a németek HR-esét kérded? Elmondod neki őszintén a dilemmád.
Ha felvesznek, akkor kilépsz a magyar cégtől és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!