Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » SSC jellegű munkahelyre...

SSC jellegű munkahelyre felvesznek férfiakat is, vagy csak dekoratív nőket?

Figyelt kérdés

Olvastam itt sokszor, hogy kevésbé értékes diplomával és jó angollal(ami nekem van) ez egy jó lehetőség, de elbizonytalanodtam.

Egy ilyen irodaház van itt a közelben, reggelente megfigyeltem, kik dolgoznak ott, és gyakorlatilag mindenki, akit láttam bemenni, szó szerint fullos, modellkülsejű csaj volt, szinte mind 30 alatti, vékony, magas, szép arc, stb.

Ha eszerint válogatnak, akkor esélytelen férfiként bekerülni?

2023. nov. 5. 12:53
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

9-es, szintén pénzügy. Lehet hogy én csinálok valamit rosszul... bántani nem bántanak de első perctől le akarnak nyomni a víz alá, nem tanítanak be rendesen, időzített bombákat rejtenek el az átadott feladatokban, "ja, ezt nem mondtam? bocsi" és ezzel el is van intézve, hiszen a kollegína 5 éve hozza a számokat, mit akar itt a new joiner. Jegyzetelésre alapozott munkamódszert erőltetnek, tudván tudva hogy abban ők a jobbak. Én aztán jegyzetelhetek napi 8 órán át is, legalább 8 óra kell hogy kibogozzam, arra persze "itt nem lesz idő", futnia kell az operációnak. Process improvementre, folyamatfejlesztésre szintén sosincs idő, jó ez így mert így lett bemagolva 5 évvel ezelőtt, nehogymá' változtassunk. Brainstirming, best practice sharing, na ezeket is max. otthon, a 4 fal között csináld, tök oké ha mindenki, kezdőtől a seniorig ctrl+d használata nélkül tölt ki több ezer sorokat, minek ilyen tudást megosztani, majd aki akarja, kiguglizza.

Nem állítom, hogy a női mivoltuk indokolja ezt a viselkedést, de többen vannak és így viselkednek, azaz van korreláció.

Mégegyszer hatalmas tisztelet a kivételnek, nem egy női munkatársam volt aki nem így működött, általában kedvesen félre lettek rakva, vagy csak visszahúzódtak, takaréklángra tették magukat, elmentek máshová, SSC-n kívülre dolgozni. Esetleg egy jó vezető, 1-2 határozott karakter tud ezektől a hatásoktól védeni és ideig-óráig egy elhető környezetet teremteni.

2023. nov. 8. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!