Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van itt olyan aki nem tudott...

Van itt olyan aki nem tudott elhelyezkedni a diplomájával?

Figyelt kérdés
És ha igen sikerült elhelyezkedni valamilyen diplomát igénylő munkában vagy el kellett menned pl: eladónak vagy gyári munkásnak? Első sorban olyanok válasza érdekelne aki nem Budapesten él.

2023. nov. 4. 00:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
milyen diploma?
2023. nov. 4. 02:44
 2/12 anonim ***** válasza:
18%
Biztos hogy van, sokan bufe szakot vegeznek... Nezd csak meg evente hany tanar vegez. Egy gyari munkas tobbet kap, szoval az se nevezheto elhelyezkedesnek...
2023. nov. 4. 03:26
 3/12 A kérdező kommentje:
Környezetmérnök
2023. nov. 4. 06:19
 4/12 anonim ***** válasza:
15%
jajanyám
2023. nov. 4. 06:42
 5/12 anonim ***** válasza:
88%

Gyàrtò multikhoz szoktak keresni környezetmèrnököt.

De jobb lesz, ha elvègzel egy munkavèdelmi mèrnök kèpzèst.Ùgy jobb.

2023. nov. 4. 08:30
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát , a környezet mernök nem túl jó választás. Persze az agrár, épìtész, élelmiszer, közlekedés stb mérnök sem az. Meg ha vmelyik nem is egyszerű ezek közül pl: az épìtész. Ha jól kereső mérnök akar lenni az ember akkor info, villamos, mechatronikai, gépész irányban kell tanulni.
2023. nov. 4. 10:38
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha elég jól beszélsz két nyelvet, felvesznek akármilyen pozira. Amúgy vannak ilyen állások, csak kevés, elég nehéz lehet bejutni.

Tanárként meg kb. 1 hét alatt el lehet helyezkedni, szóval a 2-esnek nincs igaza. Hogy többet kap-e egy gyári munkás, mint egy tanár, a kérdés szempontjából nem releváns. Amúgy meg nem is biztos, attól függ, hogy az ország melyik területe. Az Alföldön nem sokat fizetnek a gyárakban.

2023. nov. 4. 12:41
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Tiednél piacképesebb(nek mondott) diplomával sem sikerült, igaz, még 2013-ban, de a helyzet nagyban hasonlít a maira. Akkor válság után, most válság elején vagyunk. Akkoriban állashirdetések sem voltak nálunk, ma még akad, de annyi a munkanélküli, vagy a kíváncsiságból jelentkezgető, hogy nincs értelme pályázgatni sem. Anno Budapestre költöztem az akkori csajommal, 1 hónapon belül találtam munkát a zéró tapasztalatommal, újabb 1 hónapon belül munkába is álltam. Nem volt kockázat- és költségmentes projekt, de megérte, mert sem akkor, sem azóta nem kellett olyan munkát vállalnom ami nem adott volna hozzá értéket a CV-mhez. A COVID idején hazajöttem, azóta csak remote munkákkal foglalkozom, több-kevesebb sikerrel. A helyi álláspiac lenne viszont az utolsó, ami érdekelne, engem senki ne akarjon azzal megfogni, hogy "itt helyben úgyse találsz jobbat". Mai eszemmel is bejátszamám a budapesti trükköt, de 2-3 év után jönnék is haza, szerencsére elég sok a HO-s lehetőség. Ha van értékesebb tapasztalatod, máris jobban találsz bármilyen munkát, országszerte. Érdemes rugalmasabban kezelni ezt a kérdést.
2023. nov. 4. 14:19
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ismertem környezet mérnököt aki elvégzet vmi száraz èpìtő tanfolyamot és gipszkartonos illetve festő vállalkozásba kezdett környezet mernokkent. Azt mondta esélye se lett volna annyit keresni mint amit kapott akkor.
2023. nov. 4. 18:22
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Csecsemő és kisgyermeknevelő szakot végeztem. Nem tudtam vele elhelyezkedni, mint ahogy a szaktársaim többsége sem. Volt, aki műkörmösnek ment, más a médiában dolgozott, megint más a honvédséghez ment.

Jómagam átképeztem magam, hogy találjak munkát.

2023. nov. 5. 17:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!