Önállóan egyedül lessz e lakása,háza az embernek hitel nélkül?
A mai generáció képes egy ház árát,lakás árát összespórolni szerintetek?
Max 15-20 M-ra gondolok.Az ember a semmiért dolgozik egész életébe és ha csak egy 1 M-ft-ot érő autót tud venni magának már annak örül.
Ti hogy látjátok ezt?Régebben könnyebb volt?
Hát 15-20 millióért a világ végén találsz valami lepukkadt valamit. Budapesten nézelődtem 40 alatt nem igazán vannak lakások amibe érdemes beköltözni, de megyeszékhelyeken se sokkal jobb a helyzet.
Egyedül elég sok pénzt félre kell tenned ahhoz hogy belátható időn tudj megvenni ennyiért lakást, ha 250 et félreteszel havonta akkor kb 12 év mire összejön (jelenlegi összegben gondolkodva) ami azt jelenti hogy kb havonta legalább bruttó 900 at kell hazavinned ami valljuk be átlag feletti fizu.
Ha van párod egyszerűbb a helyzet mert nem kétszereződnek a költségeitek és ha mindketten jól kerestek akkor ugyanennyi idő alatt kevesebb fizuból is meglehet (bruttó 600+ /fő)
Mondjuk hozzáteszem szerintem érdemesebb hitelt felvenni ha van egy stabil önerő mert az albi költséged mehet egyből a lakásba ami nálam pl alapból kb 170 ezer, a hitel kamata ennél jóval alcsonyabb.
Viszonylag jól keresek, 900 nettó de nekem sem megy hitel nélkül.
Nem veszekedni írom hanem a számok végett.
Szüleim nem tudnak segíteni, még én adok nekik havi 100 at a hitelükbe.
Albérlet 150.
Összevetve marad havi 400-500 ezrem amivel 6 év alatt elvileg össze tudnék gyűjteni egy lakást de többször jobban drágult mint amennyit félre tudtam rakni ezért vettem föl hitelt.
15-20 milliót még viszonylag össze lehet spórolni, de csak akkor ha van egy munkahelyed ahol rendesen megfizetnek. PL... Havonta 500-600ezer nettó meg van. Plusz a különböző juttatások, 13 illetve 14 havi fizetés.
Havonta félre tudsz tenni, 300ezer az egy évben, 3.6 millió ft, akkor 6 év alatt meg is van.
Én is így tudtam ingatlant vásárolni.
10 évet lenyomtam gyártósoron az Audiban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!