Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért keresnek ilyen rosszul...

Miért keresnek ilyen rosszul jelenleg Magyarországon?

Figyelt kérdés

Most tervezek Szlovákiából Budapestre költözni, és utánanéztem az állásoknak. Albérlet mellett, ez kész vicc. Még szerencse, hogy nem egyedül megyek, egyedül sohasem tudnám fizetni. Mármint nettó 190-200 ezret keresni? Azt hittem égnek áll a hajam. Főleg pincéri állásokat néztem, mert beszélek angolul, spanyolul és franciául (szlovák és magyar mellett). Megkérdeztem egy miskolcon élő gyárban dolgozó ismerősömet, 178 ezerbe jön ki havonta. Mármint, szent ég!

Sohasem gondoltam, hogy valami jót fogok mondani Szlovákiáról, szó szerint soha, de a legrosszabb gyárban, a legeslegrosszabb munkaközvetitőtől, ami csak létezik, még ott is meg fogod keresni a 750 eurót (nettó 280-290). Rengeteg ismerősöm dolgozik gyárban, de sohasem volt olyan, hogy az egész hónap le van dolgozva nekik, 8-órás műszakok, és 750 alatt keresnek. Olyan egyszerűen nem létezik.

Magyarországon ez mindig igy volt? Vagy csak jelenleg ez a helyzet?

2023. okt. 22. 08:48
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
10 - De sajnos még nincs meg az érettségim sem. Gimibe járok felnőtteknek. Általánossal olyan helyekről csak álmodozhatok. :)
2023. okt. 22. 13:14
 12/20 anonim ***** válasza:
67%
Szerezz egy erettsegit es sokszorosat keresed majd
2023. okt. 22. 13:21
 13/20 anonim ***** válasza:
48%

"Budapest annyira szép!"

Ugye viccelsz? Büdipest egy zsúfolt, élhetetlen szemétdomb, tele befásult, de orrát fent hordó emberrel. Az épületeknek meg három típusa van: szomgtól koromfekete nagypolgári házak, ocsmány szocreál förmedvények és hőcsapdaként működő üvegpaloták. Szépnek nem mondanám. Bocs, de ha már Szlovákiánál maradunk, Pozsony ezerszer szebb.

"egy picike faluban lakom, és végre szeretnék egy nagy városban lakni. :)"

Akkor először egy élhető méretű várossal próbálkozz. Hidd el, van az a méret, ami fölött már csak agybaj egy város. Falu után különösen elég lenne egy 100-200 ezres várost becélozni.

2023. okt. 22. 15:29
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

"10 - De sajnos még nincs meg az érettségim sem"

8 általánossal mégis mennyit akarsz keresni csicskamunkásként, másfél milliót?

Budapesten egyébként 550 ezer az átlagfizetés(!), szellemi munkakörökben, vállalkozóként pár éves tapasztalattal pedig átlagosnak mondható a millió feletti bér, a kiemelkedő szektorokban (Tech, IT, gazdaság) a 2 milliós fizetés sem ritka.

2023. okt. 22. 16:03
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Annyira szeretnék a válaszolók által vizionált Budapesten élni, de tényleg. :'D
2023. okt. 22. 17:08
 16/20 anonim ***** válasza:
18%

Nehogy ide gyere, itt elhelyezkedni is nehéz, nemhogy jól fizető munkát találni. Akkora kivándorlás van innen most, mint még soha.

Budapest pedig egy szmogos, koszos, zajos, túlzsúfolt és veszélyes város.

2023. okt. 22. 19:20
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Gyere el sokszor hétvégére vagy szabadságra, és élvezd. Fejezd be a sulit. A költözéssel még várhatsz, amíg több esélyed lesz jó állást kapni.
2023. okt. 23. 12:18
 18/20 anonim ***** válasza:

Itt, hogy normálisnak mondható bért kapj, sajnos 250-300 órákat kell dolgozni, ami a vendéglátásban meg is lesz ha akarod.

Én egy mediterrán helyre költöznék a helyedben ilyen nyelvtudással.

2023. okt. 23. 15:37
 19/20 anonim ***** válasza:
#18 LOL. Ha én havi 300 órát nyomnám a melót, az több, mint 2 milliós nettót jelentene. Szerencsére nem vagyok rászorulva, hogy ilyen rengeteget melózzak, elég a havi 168 óra is.
2023. okt. 23. 16:06
 20/20 anonim ***** válasza:

De akkor miért nem inkább Pozsony? Nekem az jött le mikor ott voltam, hogy fejlettebb, szebb, élhetőbb mint Budapest

Azt meg te irod, hogy Szlovákiában jobbak a fizetések, akkor miért akarsz egy szegényebb országba költözni? Komolyan nem értelek.

2023. okt. 23. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!