Tényleg ilyen jól keresnek a román munkások, akik Magyarországon dolgoznak?
Győr melletti kisfaluban lakom, mezőgazdaság működik az egyik falusi telepen és az év eleje óta Romániából hoztak oda munkásokat.
Nem szeretem ezt mondani, de a román kisebbséget.
Ma reggel a vasúton vártam a vonatot és tőlem kb 3 méterre beszélgetett két román, gondolom az egyik most fog kezdeni, mert kérdezte mennyi a fizetés? Erre a másik azt mondja, hogy napi 10 óra munka és napi 15ezret kapnak erre a 10 órára. Na most ha jól számolom átlagban egy ember egy hónapban 20 napot dolgozik, ez nekik 200 óra egy hónapra, hát az már több mint 3millió forintnyi fizetés.
Én meg egy picike boltba vagyok pénztáros, havi 280ezerrel kiverik a szememet. Hát ha ilyen jó a fizetés, én is megyek kapálni.
Párom ahol dolgozik ott ukrán munkások vannak, azok kapnak összesen 400ezret, mert nem adóznak. Ez igaz? Vagy lehet csak 1500at keresnek a románok naponta?
“Erre a másik azt mondja, hogy napi 10 óra munka és napi 15ezret kapnak erre a 10 órára.”
“Na most ha jól számolom átlagban egy ember egy hónapban 20 napot dolgozik, ez nekik 200 óra egy hónapra, hát az már több mint 3millió forintnyi fizetés.”
Mi van? 15.000x20 az 300.000 ezer forint…
"napi 10 óra munka és napi 15ezret kapnak erre a 10 órára."
"az már több mint 3millió forintnyi fizetés"
"Én meg egy picike boltba vagyok pénztáros"
A helyedben ebben a munkakörben nem verném nagy dobra, hogy megbuktam matematikából...
15 ezer 10 órára, az 1500 forint óránként, ami nem nevezhető jó órabérnek. Ha 20 napot dolgoznak, akkor az 300 ezer forint, nem pedig 3 millió, amiért baromi sokat dolgoznak, szóval ne sajnáld tőlük azt a pénzt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!