Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Toxikus munkahelyi közegből...

Toxikus munkahelyi közegből jobb elmenni minél hamarabb?

Figyelt kérdés

Egy multinál dolgozom 2 éve mióta az egyetemen végeztem. Alapvetően introvertált és csendes vagyok és nem a kedvenc dolgom csapatban dolgozni, de a munkám nagyon jól végzem.

Ezen az osztályon ahol dolgozom nagyon harsány, extrovertált emberek, inkább fiatalabbak. Vannak akikkel jóban vagyok, de sokan akik ilyen nagyon nagyszájúak nem bírják elviselni a csendesebb embereket és tudom hogy kibeszélnek, kinevetnek emiatt. Néha nagyon bánt a dolog, mert érzékenyebb ember vagyok. Annyira, hogy elgondolkodtam, hogy munkahelyet váltok és elmegyek egy kisebb céghez, nem multihoz. Ez az első munkahelyem, szóval nem tudom hogy máshol is ilyen e a légkör, de én ezt itt nagyon toxikusnak érzem. Állandóan az egymás kinevetése, kibeszélése folyik.

Ti mit gondoltok erről? Túlreagálom?

2023. okt. 20. 17:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
"Mennyi is a kedvezmény most a pályakezdő / módosító munkaválallók után?" - Passz de nem most volt, 2017-2020 között voltam ennél a cégnél ahová jártak auditálni. Úgyhogy nem a Big4 rúgta ki őket amikor nem járt kedvezmeny már utánuk, ha erre célzol.
2023. okt. 21. 19:49
 12/12 anonim ***** válasza:

Ez az intro/extro dolog inkább a felszín, ne ezen kattogj. Az is lehet idegesítő, amikor senki nem szól senkihez. Az biztos, hogy amit írsz, állandó röhögcsélés, kibeszélés stb. az alacsony emberi minőséget jelez. Keress másik csapatot, leginkább cégen belül, és csak akkor válts ha már fixen megvan az új. Sokkal jobb környezetre ne számíts, a nem-multi, kisebb cégeknél sem. Szerintem a legjobb amit ki lehet hozni az alkalmazotti létből az egy olyan munkahely ahol viszonylag komolyan veszik a céges értékeket, nagyjából kulturáltan viselkedik mindenki, és van kihez fordulni ha ennek az ellenkezőjét tapasztalod. Minél rosszabb az adott személy háttere, annál hamarabb lehullik az a bizonyos céges álarc, szóval igyekezz olyan helyre bekerülni ahol kvalifikáltabb emberek vannak. Ha valahová étettségivel, büfészakkal, ruhabolti eladó tapasztalattal kerülnek be tömegek, az jellemzően nem ilyen hely, érdemes távozni. Azt is vedd fontolóra, amit itt olvastam egy másik kérdésnél, hogy ezek a cégek jellemzően 1-2 év alatt kiégetnek, elhasználnak mindenkit, aztán jól kiszórnak, hogy a helyére juniort vegyenek föl. Az igazán kitartóak, akik beérik alacsony bérrel és egyre rosszabb körülményekkel, cserébe már mindent rutinból nyomnak, nem megerőltető számukra a napi munka, maradnak 5-10 év után és ők a törzsgárda.

Tehát 1-2 év és váltás vagy 5-10 év, középút nem nagyon van.

2023. okt. 22. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!