Mi az amivel ma, 2023-ban és az elkövetkezendő években meg lehet gazdagodni?
Ugyanaz, amivel eddig. Oldd meg az emberek problémáját. minél fontosabb és sürgősebb problémát oldasz meg, ami sok embert érint, annál több pénzt keresel.
Lásd a sok önjelölt gurut, aki azt állítja, hogy 200e-e Ft-os tanfolyamában megtanít vállalkozni..
Menj tanárnak. Csak heti 24 óra, mellette a magánórákért kérhetsz egy csomót, heti 10×45 perces órából megvan 50k. A nyári szünetben dolgozhatsz mást is.
(IRÓNIA, én is tanáris vagyok, csak Facebookon lévő oktatási szakértő kommenteket idéztem fel magamban, muszáj volt valamikor felhasználnom XD)
Komolyra fordítva a szót: Akármilyen ,,gazdagító" szakmát választhatsz, ha nem vagy benne jó. Pl. elmehetsz programtervező informatikusnak, de ha az első bug kifog rajtad, akkor aztán cseszheted a diplomát, nem fogsz jól keresni. Fordítva is igaz: lehet, hogy alapvetően a szakma nem keres jól, de ha te tehetséges vagy benne, akkor több jelentkező lesz rád (akár vevő, akár munkáltató, nem tudom, melyiket szeretnéd), és lesz olyan, hogy többet ajánlanak a munkádért, esetleg mellette maszekban szintén tudod csinálni.
Emellett pedig az is fontos, hogy mennyit teszel félre. Lehet az embernek 1 millás fizetése, ha ezt mind feléli vagy csak nagyon keveset tesz félre. Vagy ezzel szemben kereshet valaki havi 200k-t is, de ha ebből befektet 150k-t olyan termékekbe, aminek jó a hozama, akkor már pár év múlva nem igazán kell aggódnia maga miatt.
Ha mégis mindenképp szeretnéd, hogy említsek ilyen munkákat, akkor nem hagylak cserben: a legtöbb építőipari szakma (oké, a mérnöki diplomák is, de azokkal Dunát lehet rekeszteni, nagyon sokan mennek erre a pályára, cserébe nehéz, mert sok olyan mérnök van, aki azelőtt soha nem is látott építkezést, és hirtelen kell megállnia a helyét az elméletorientált egyetem után, és sokat is kell hozzá tanulni), mivel ezek hiányszakmák, az emberek pedig örülnek, ha találnak embert, aki megcsinálja nekik a piszkos munkát, kipengetik nekik azt a pénzt, hiszen ők maguk nem értenek hozzá. (Lásd: én se kezdem a vízvezetéket megcsinálni, hiszen azt se tudom, mi fán terem a vízvezetékszerelés, cserébe fogalmam sincs, kit hívhatnék fel, aki tudna segíteni nekem mondjuk egy héten belül.)
Ha emellett pedig megtanulsz valamilyen nyelvet, sőt megtanulod a szakmai nyelvet, akkor meg aztán határ a csillagos ég. Javaslom a német nyelvet. Lehet valakinek 2 mesterdiplomája egy hiányszakmában, ha az adott vevő/munkáltató úgy dönt, hogy ő ezt nem fizeti meg rendesen. De ha valaki ki tud menni a szakmájával olyan helyre, ahol értékelik, nyert ügye van.
Összességében tehát fontos a tehetség, az, hogy milyen tempóban teszi félre/fekteti be a pénzét, és hogy ezzel hol próbálkozik. Remélem segítettem, bocsánat, hogy az elején poénkodtam, de olyan jól esett kicsit szabadjára engedni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!