Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres egy konyvelo?

Mennyit keres egy konyvelo?

Figyelt kérdés
Egy olyan konyvelo aki nem napi 12 oraban robotol… hanem marad ideje elni is. Illetve kb mennyiert lehet elvallalni egy ceg konyveleset, ha vallalkozokent dolgozom?
2023. okt. 12. 15:55
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Sorold fel mik a feladatai az általam felsoroltakon kívül havi szinten egy könyvelőnek.

2023. okt. 13. 11:43
 22/33 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg a könyvelődet, hogy mit csinál havonta a pénzedért ;)
2023. okt. 13. 11:48
 23/33 anonim ***** válasza:
23%

Értem. Szóval képtelen vagy rá.

Mondom, hogy kb. 10 éve vagyok vállalkozó, én ezeket láttam. Nem sok teendő van, az is automatizált (havi bérek, járulékok, adók befizetése), a maradék pedig sematikus form töltögetés, amiből tizenkettő egy tucat egy órában. Ha 1-2 havonta van valami kérdésem, azt letudjuk gyorsan telefonon. Egyebek? Komolyan érdekel. A passzív-agresszív kacsintós szmájli helyett itt lenne a pillanat, amikor mondhatsz valami értelmeset.

2023. okt. 13. 12:23
 24/33 anonim ***** válasza:

Nem vagyok rá képtelen, csak nem igazán csípem, ha idegenek utasítgatnak. Az egy dolog, hogy te vállalkozóként csak ennyit érzékelsz a könyvelésből, de egyáltalán nem ennyi. Néhány dolog azok közül, amit a héten csináltunk:

- számviteli szabályzatok elkészítése cégeknek;

- két cég beolvadásával kapcsolatos ügyintézés, konzultációk, iratanyag elkészítése;

- q3-as könyvvizsgálati teendőkben való részvétel;

- adóoptimalizálási tanácsadás több ízben;

- cégalapítással kapcsolatos tanácsadás több ízben;

- nav ellenőrzésekkel kapcsolatos ügyintézések (15+ év alatt 0Ft bírság);

- egyéb apróbb-cseprőbb ügyintézés, mint pl részletfizetési kérelmek elkészítése, A1 igazolások, táppénz, csed-gyed, stb;

- különböző változásbejelentések elkészítése;

- 19db szja bevallás önellenőrzése, mert rossz mértékben vették igénybe a kedvezményeket és még rengeteg pénz járt volna vissza;

- banki hitelkérelmekhez dokumentáció összeállítása;

- pályázati elszámolásokkal kapcsolatos ügyintézések;

- KSH adatszolgáltatások elkészítése;

- havi/negyedéves riportok a vállalkozóknak;

- üzleti tervek elkészítése;

- törvényi változások folyamatos nyomonkövetése, ügyfelek értesítése;

- önkormányzati ügyintézés, pláne most az új sávos istenharagja és budapesti adóoldal beszántása miatti káoszban;

- két újonnan érkező cég elmúlt 2 évének felmérése, hogy a korábbi könyvelő mekkora károkat okozott, majd ezeket elkezdtük kijavítani.

Ez csak ez a hét, de mindig vannak újabb és újabb dolgok. Természetesen a havi/negyedéves alapdolgokon felül. És igen, a fentiek között vannak olyanok, amik eseti dolgok, de vannak folyamatosan havonta/negyedévente elvégzendők is.

És akkor arról a részről még nem is beszéltem, hogy a különböző hivatalok milyen szinten hátráltatják a munkánkat. Vegyük csak példának most a kata beszántása utáni csodás átalányadó csodás negyedéves bevallásait. Alapjáraton az alapelve nem vészesen bonyolult, viszont a folyamatos változtatgatásokkal nagyon megbonyolítják az ügyintézést. Pláne, hogy képtelenek egy jól összerakott bevallásra és még most, 10.13-án is hibás a bevallás. Rendre bevallási határidő előtt pár nappal adnak ki újabb verziókat belőle, ami miatt nem igazán lehet dolgozni, mert ugye ezt még a programozóknak is le kell követni és csak utána tudunk mi dolgozni vele. Ez a folyamatos hibakeresés pedig rettenetesen sok időt emészt fel. Ez nyilván nem a vállalkozó problémája, ezt csak azért mondtam el, hogy a tévhittel ellentétben, nem egy kattintás megcsinálni egy bevallást automatizáltan. Felhívod a nav központi számát egy kérdéssel, és 3 ügyintéző 3 különböző választ ad. Te meg akkor csináld meg jól. Ez kb napi szintű probléma. A kaü és társai folyamatos üzemszüneteiről nem is beszélve.

2023. okt. 13. 12:52
 25/33 anonim ***** válasza:
0%
Ezek nagy része prémium szolgáltatás, amit azért nyújtasz, hogy nyújts valamit a pénzért, de pl nekem semmi szükségem nem lenne ezeken kívül másra a változásbejelentéseken és az adókiszámításon kívül. Így érthető a különbség. Ha te ennyi feladatot találsz ki magadnak, így nem csoda, hogy ennyi pénzt kérsz el. Legalább tisztáztuk.
2023. okt. 13. 13:00
 26/33 anonim ***** válasza:

Nem én találom ki ezeket a feladatokat. Nem jókedvemből csinálom a nav ellenőrzéseket meg csed-gyed bejelentéseket pl.

Igen, 1-2 van benne, ami esetleg prémium lehet, de a nagyrésze szerintem nem az. Mindegy, én továbbra is azon vagyok, hogy a mai árak mellett elég érdekes több alkalmazottas céget könyvelni 20 alatt. Ha csak a havi szoftverdíjakat nézem (ami az általad többször említett automatizált adatküldéshez kell), akkor már más fényben van. És akkor még a bért, adót, egyéb dolgokat nem számoltam. Figyelj, csak kicsit próbálj belegondolni az egészbe és akkor rájössz, hogy a te cégeddel ha tegyük fel van havi 3 óra munka, akkor egy átlagos rezsióradíjjal felszorozva is messze van a valóságtól a mostani díj.

Ezzel nyilván nem azt akarom mondani, hogy szar munkát végez a könyvelőd, mert nyilván nem ismerem, nem tudhatom. Csak azt akarom mondani, hogy ha mindenkinek ennyiért könyvel, akkor olyan mennyiségű cég kell, amit lehetetlen ellátni normálisan havonta.

2023. okt. 13. 13:07
 27/33 anonim ***** válasza:

Én tanultam könyvelést, dolgoztam is pár hónapig gyakornokként könyvelőirodában, de aztán inkább elmentem egy multihoz.

Tény és való, hogy könyvelő és könyvelő között is hatalmas különbség van. De egy pár fős, pár számlás céggel azért olyan sok munka nincsen, lássuk be. Amiket a 24-esben felsoroltál, legtöbbje ad-hoc jellegű, nincs rendszeresen, és kisebb cégek elég ritkán élnek vele.

Egyébként meg van aki tényleg ennyiért könyvel, méghozzá azért, mert elég sok könyvelőiroda van, és piaci alapon áraznak. Ha valaki megcsinálja 15-ért, miért fizessek 50-et? Aztán ha azt látom, hogy nem jól csinálja, még mindig lehet váltani.

Hogy a kérdezőnek is válaszoljak, én inkább azt javaslom, hogy menj multihoz. Ők odateszik eléd a munkát, nem neked kell kuncsaft után futkosni, és elég jó fizetéseket is ki lehet fogni, és a felelősség töredéke, mintha te adod a neved a könyvelésért.

Egyébként ezt is egyéne válogatja, de én annyira nem tartom unalmasnak ezt a típusú munkát.

2023. okt. 13. 13:20
 28/33 anonim ***** válasza:

Igen, írtam is, hogy a felsorolásban vannak eseti dolgok, inkább arra akartam utalni, hogy az is könyvelői dolog és ezek csak ezen a héten voltak pluszban az alap könyvelési dolgokon kívül. Nekünk mondjuk folyamatosan vannak ilyen megbízások, nyilván nem mindig ugyanazoknak. De pl szabályzatokból is havonta legalább 10-15 készül, tanácsadás az napi szinten van, táppénz igénylések is heti legalább 3-4.

A multis melónak is megvannak a maga előnyei, viszont ott könyvelni kb sosem fogsz megtanulni, mert az nem arról szól. Csak az épp rád kiosztott részfeladatot kell csinálnod. Nyilván felelősség az ott nincs kb. Én ezért is keresem a többszörösét egy multis könyvelőnek, mert sok helyen ott van a nevem. Ja igen, ezt a felsorolásból kihagytam egyébként, hogy az ár azért is lehet magasabb, mert a könyvelő felelősséget vállal a munkájáért, aláírja a mérleget ugye meg stb.

2023. okt. 13. 13:28
 29/33 anonim ***** válasza:
A fővárosban olyan bruttó 800.000-től felfelé mennek a középszintű könyvelői állások, és ehhez még a nevedet sem kell adni, szerintem nem olyan rossz az.
2023. okt. 13. 21:18
 30/33 A kérdező kommentje:
Tetszik a vitátok, igazán köszi. Összességében nekem az jött le, hogy vállalkozóként el tudok vállalni 20 kisebb céget és ez termel nekem fél millió körül, plusz a munkába se szakadok bele...
2023. okt. 13. 22:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!