Mennyit keres egy konyvelo?
#2 - gondolj csak picit bele. Teszem azt a könyvelő szeretne keresni nettó ötszázat (ami valljuk be, manapság nem nagy összeg). Ez mindennel együtt a cégnek kerül kb 850-be. Ki kell fizetni az eszközöket, rezsit, szoftvereket, továbbképzéseket, előfizetéseket, biztosításokat, fogyóeszközöket, stb. Már kb egymilliónál járunk alsóhangon és adót még nem is fizettünk. Vagyis minimum 50 céget kell bevállalni az általad említett díjon és akkor a vállalkozás még nem nyereséges, csak nullán van (illetve nem is nullán, mert adót még ugye mindig nem fizettünk). Ennyi céget viszont gyakorlatilag lehetetlen precízen, szakmai hozzáértéssel, naprakészen könyvelni egy embernek. Így bocs, de megvan a véleményem azokról, akik 20ezerért bevállalnak egy többszáz számlás, több alkalmazottas, efosokkal tűzdelt céget.
10k alatt normális helyek már egy egyszámlás katást sem vállalnak, nemhogy akár alvó céget. A 30-40 pedig messze nem prémium ár társas vállalkozásra, hanem kb egy minimum alapdíj.
Ne nekem mondd, hanem a könyvelő cégeknek, akik ennyiért dolgoznak. Én nem értek hozzá. De két cégem van (az egyikben csak tulajdonrész, és nem én vagyok az ügyvezető). Itt kicsit több az alkalmazott (asszem most 7) és zajlik pár nemzetközi projekt, alvállalkozókkal, stb... a könyvelés asszem 17 vagy 19k havonta.
A saját cégemben pontosan tudom, hogy 4 alkalmazott van, plusz alvállalkozók, stb, és 15500 ft a havi könyvelés. Tavaly asszem 11500 volt még. De hát ne tegyünk már úgy mintha hatalmas dolog lenne automatizáltan kiküldeni egy bérjegyzéket, egy adó befitetés táblázatot havonta, és évi 1-2 beszámolót csinálni. Persze a világ minden dolga túlszámlázható, és lehet rajta biztos jókat keresni, de úgy fest így is működik a dolog.
Még mi? Ja, ha alkalmazott statusz valtas van, le kell adni valami formot. Azért ez sem agysebészet. A konyveles elegge olyan dolog, hogy mindenki meg tudná csinálni egy kétnapos trening utan, de annyira unalmas, hogy inkább fizetsz érte, mert fizikailag fáj.
10 éve vagyok vállalkozó, ebből kb 6 évig egyéni vallalkozo voltam, es évi 20k-ért konyveltek. Az hogy most majdnem havi 20k, szerintem elég ugrás azért hogy futószalagon kitöltöget pár rublikát egy irodai munkás. De jó tudni, hogy ezért valaki többet adna mint 50k.
Én leírtam a tapasztalataim és érveim. Te pedig nem vagy képes egy koherens válasz megfogalmazására. Persze nem lep meg, nem is vártam többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!