Mennyit keres egy konyvelo?
Oks, de hol? Multinál? Nagy pénzügyi cégnél? Kis kkv-nál, vagy könyvelőirodában, esetleg magánban ev-ként?
Ha én azt mondom, hogy én ~1,5 nettót keresek kb heti 25-30 óra munkával, akkor azzal nem hiszem, hogy közelebb kerülsz.
A cég könyvelési díja pedig ezer dologtól függ. Társas vállalkozás alapdíja 30-40 ezer nettótól indul, de ez kb az alvó cég kategória, ennél csak magasabbak vannak. Ev-k alapdíja pedig 15 körül van ahogy látom a piacot, ez max a pár számlás vállalkozókra vonatkozik. Nálunk pl van ev, aki hatszámjegyű könyvelési díjat fizet.
Nem tudom te hol tapasztaltál ilyet, de két cégem van, és egyiknek sem haladja meg a 20k-t a havi könyvelése, pedig vannak alkalmazottak, ideiglenes munkavállalók, évi többszáz számla, és egyéb teendők. Ha bármi kell, hívom a céget, és intézik.
Az alvó cégeket, egy ügyvezető-alkalmazottal kb 10k alatt csinálják.
Amikor keresgéltem a piacon könyvelőt, 30-40k-s havidíj az a prémium kategória volt.
Ha könyvelőirodába mész dolgozni, akkor ott elég kevéssel kiszúrják a szemed. És eléggé fognak vigyázni, hogy ne nagyon tudd megtanulni a könyvelést önállóan, nehogy elvidd a kuncsaftokat.
Saját könyvelőirodát nyitni tapasztalat nélkül meg elég nagy lutri.
Multinál talán könnyebb karriert befutni, ha elég ambíciózus vagy és beszélsz jól angolul. De ott meg nagyon sok az egyszerű lebutított gombnyomogatós "könyvelő" állás, ahol lényegében egy munkafolyamatot csinálsz, és soha nem fogod átlátni a folyamatot. Szóval próbálkozni kell, és ha nem hagynak fejlődni, lépni másik céghez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!