Kb 6 év medior PHP tapasztalattal mennyit kérhetek,ami elfogadható?
- PHP 5,7,8 (OOP)
- MySQL, MsSQL, MongoDB (Bár Mongo-val csak pár hónapig dolgoztam)
- Laravel
- PHP PSR
- Composer
- PHPUnit (Bár csak nagyon alap szinten ismerem)
- API-k terén REST,és SOAP ismeret
- Js,jQuery (Tudom,kellene felszednem React tudást is.)
- Git,és egy kis SVN
Budapesti vagyok.
Eddig nettó 510 és 560 között kértem. Sok lenne?
Láttam a Hays doksit erről,de nem mertem az alapján fizetési igényt megadni.
Illetve még beszúrok egy kérdést (Lehet,hogy hülyeség):
Van értelme a PHP-nál maradni,vagy inkább térjek át ASP .NET-re,vagy Java-ra? (Előbbivel volt dolgom 1-2 hónapig,utóbbit tanultam tanfolyamon Spring Boot-tal)
Köszi előre is a válaszokat!
"Eddig nettó 510 és 560 között kértem. Sok lenne?"
A PHP ennyire alulfizetett? Vannak cégek, ahol ez az entry level salary. Linkedin-en megdobtak egy Wise-os álláshirdetéssel, ahol az entry level az 800k bruttó volt java dev-nek.
Az infláció nagyon megdobta a fizetéseket, ha a php-t korrektul fizetik, akkor a helyedben 800k nettó alá nem mondanék.
Nekem a fizum alulról súrolja az 500k-t, de kb. harmad annyi tapasztalatom van, mint neked, de én ezt keveslem a jelenlegi fizetések mellett.
Azért nem váltottam, mert még várok kicsit, hogy mit csinál a cégem, mert egyébként a fizetést leszámítva jó hely.
Amúgy vannak nagyon durva helyek. Egyszer egy medior ajánlattal is megkerestek, amiből végül nem lett semmi, de ott 1.7-2 millió bruttó medior bér lett volna.
Köszönöm a válaszokat!
Mindenhol azt olvastam,hogy a PHP kevesebbet fizet mint pl a Java. Túllőni meg nem szeretnék. De meglepett,hogy jóval nettó 500 felett is lehet akkor kérni.
Egyébként ezért is gondolkodtam,hogy Java-ra térek át,mert jobban fizet,ha van tapasztalata már az embernek. Meg amúgy is tetszik a nyelv. De a NodeJS is már bejött a képbe.
Kérdező miért félsz attól hogy túllősz? Ezernyi lehetőség van amire jelentkezhetsz. Persze PHP nem a legjobb, de még mindig nagyon sok helyen használják és simán kapahatsz érte ennél jóval jobb fizut.
Így viszont megragadsz harmat gyenge fizuknál.
A covid és háború miatt egy jó 20-30%-ot emelkedtek a fizetések, szóval ha tapasztalatod nem is lett több, akkor is kb. ennyivel korrigálhatsz.
Nagyon hasonló stackkel (és +2 év munkaidővel) 1.5m bruttó nekem a jövedelmem, kerülni kell a kulimunkákat, multihoz menni, és meghallgatni minden állásajánlatot ahol előre megmondják a fizetési sávot.
Szerintem elég rendesen alul lövöd magad, persze nem sok infót adtál meg.
Köszi nektek is válaszokat!
#17 Plusz infot csak annyit tudnék még írni,hogy volt pár hely,ahol bő fél éveket voltam,pont azért mert nem volt jó a fizu,és/vagy elavult volt a stack,és nem fejlődtem. Meg van pár lyuk az önéletrajzomban (Az egyik pont a COVID miatt,akkor mentem volna egy céghez,de betett nekik a járvány.).
Amúgy hobbiprojektek vannak,nem is egy,valamint Java-ban,C#-ban is van 1-1.
Meg alap PhotoShop ismeret,de azt annyira nem találtam idevágónak,meg kb mindenki tudja használni ilyen szinten,mint én.
Nyelvtudásnál Angol B2 megvan,a passzív részét mindennap használom.
#14 Sokszor pont a fordítottja a baj. Ha nagyon alul lövöd a fizudat akkor az elég nagy vörös zászló a HR nek, mert akkor feljön a kérdés hogy hmm vajon mi a gond ami miatt kb fele annyit kér mint amennyit a többiek kérnek.
Plusz szarul fizető helyek sokszor kidolgoztatják a beledet azért a kevés fizuért is.
CV nél meg ha akarsz évet is adhatsz meg és akkor máris eltűnik a lyuk, csak mondjuk annyit írsz hogy 2018-2020.
Köszi a választ! Jó tudni,hogy gáz az alul lövés. Legközelebb figyelek rá,köszi!
CV-ben amúgy éveket adtam meg,pont kb 1 hónapja csináltam újat.
Viszont LinkedIn-en kell megadni hónapot is sajnos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!