Ausztriában mennyire lehet elhelyezkedni a
vendéglátásban vagy a raktárakban? Mennyi idő alatt
vesznek fel átlagban közepes német nyelvtudással?
Könnyű mert az osztrákok nem fognak ilyen alja csicskamunkát végezni, inkább felveszik a selejt kelet európaiakat helyi viszonylatban aprópénzért.
2023. okt. 8. 18:23
2/10 A kérdező kommentje:
Huha látom vannak bajok, mitöl lenne egy kelet europai selejt? És miért lenne alja munka a vendéglátás vagy a raktári munka?
Viszonylag könnyű ilyen munkakörökben elhelyezkedni Ausztriában.
2023. okt. 8. 18:54
4/10 A kérdező kommentje:
Fél sopron ilyen osztrák melókból él .
2023. okt. 9. 05:44
Ha van német nyelvtudásod, akkor jobb fizukat is megoályázhatsz. Sokan csinálják, hogy elmennek valami helpdesk munkára f*$zt verni 8 órában elég jó fizukkal. Persze nem árt az angol mellé.
2023. okt. 9. 12:54
7/10 anonim válasza:
Ilyen munkakörökben mindig keresnek melost, mert tul sokaig senki sem birja csinalni, szoval mindig lesz hely, es kozepes nemettudassal meg egyszerubb. Ezert is alja munka. Nem birja az ember hosszu tavon csinalni, mert fizikailag megterhelo, valtozo muszakok, tervezni nem nagyon tudsz, szoval nincs privat eleted nagyon, es sokszor egy rakat primitiv emberrel dolgozol (mert ugye az ilyen munkahoz nem kell nagy iskolazottsag) es azok meg lehuznak teged. Na mar most mivel a kulfoldieknek az ilyen munkakat a legegyszerubb csinalni, mert meg nem olyan jo a nemetjuk es ugyanakkor tobb penzt keresnek otthoni viszonylathoz kepest, ezert szivesen elvallaljak ezeket a melokat. Mivel ez igy elterjedt es sokszor kulfoldi az ilyen munkas, ezert az ember konnyen arra a kovetkeztetesre jut, hogy az alja munkat a kulfoldi csinalja, ezert a kulfoldi alja nep, mas szoval selejt.
2023. okt. 9. 19:51
8/10 A kérdező kommentje:
Én dolgoztam raktárban igaz csak 2 műszak, nem mondom tényleg megterhelő volt de évekig csináltam. Én nem úgy gondolok a külföldiekre hogy selejt, attól hogy nem annyira iskolázott még lehet teljesen normális ember. Lehet nem volt lehetősége tanulni. Nálunk pl Ukránok vannak és Fülöp szigetiek, gyárakban dolgoznak ezért selejtek lenének? Sztem ezt a gondolkodás modot gondold ujra. Én is dolgoztam gyárban és nem vagyok selejt. Még téged is érhetnek meglepetések nem tudom mi a munkád de az AI foradalom nagy változásokat fog hozni. Lehet te is gyárba kényszerülsz.
"Én is dolgoztam gyárban és nem vagyok selejt"
Lehet szépen fogalmazni és a nevén nevezni a dolgokat. Ha más munkakör betöltésére nem vagy alkalmas csak ilyen kulamunkák elvégzésére, akkor bizony neked a munkaerőpiaci potenciálod alacsony (magyarul selejtnek számítasz).
"Még téged is érhetnek meglepetések nem tudom mi a munkád de az AI foradalom nagy változásokat fog hozni"
Az egyik legfőbb tulajdonsága a tanult és művelt, értelmiségi rétegnek, hogy képes reagálni a változásokra és adaptálódni a helyzethez, míg egy egyszerű, tanulatlan fizikai munkás ki van szolgáltatva a körülményeknek. Ha betör az AI forradalom akkor továbbfejlesztik magukat és végső soron a te munkád lesz veszélyben mert egy tehetséges ember az ilyen alja munkákat is jobban elvégzi, mint azok akik más munkakört nem képesek betölteni.
2023. okt. 11. 13:53
10/10 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: