Itt miért pontozzák le azokat, akik azt tanácsolják másoknak,hogy fejlődjenek, ha baj van a fizetésükkel?
Én nem értem, miért kell ezért lepontozni.
Minden 3 kérdés olyan,hogy panaszkodik a kérdező,hogy nem bír kijönni a fizetéséből albiban, mit csináljon...stb
Én mindig azt tanácsolom,hogy nem szabad megelégedni a gyenge fizetéssel, fejlődni kell, keresni a lehetőségeket.
Én 23 évesen jöttem rá erre, azóta vallom ezt.Leérettségiztem, elvégeztem egy OKJ-t, ami semmire nem volt jó, bolti eladó meg később raktári/logisztikai adminisztrátor állásokat töltöttem be vele, fos fizetésért.
De, mindig többre vágytam, tudtam,hogy többre vagyok képes.Ezért felvételiztem egyetemre,műszaki menedzser szakra, levelezőn.
Mivel az érettségim sem volt fényes, fizetősre sikerült csak, amit diákhitellel finanszíroztam.
Akkoriban a diákhitel sem volt ám olyan kedvező, mint most, ugyanis most már kamatmentes.Az enyém nem volt az.
A diploma előtt 2 félévvel már jó pozíciókat tudtam betölteni, megszerzése után meg tényleg eltudtam kezdeni felépíteni a karrieremet, fejlődni.Mondanom sem kell, a bérezés területén is.
A lakhatás finanszírozása és mellette jól élni sem okoz problémát.
Én azt látom,hogy a magyarok többsége nem akar fejlődni, nem akar előre lépni,hanem a jelenlegi versenyképtelen kvalifikációival (vagy annak hiányával) akar magas színvonalon élni.Persze a panaszkodás az megy.Ha meg az ember tanácsokat ad, akkor le van pontozva.
1. megelőzött! És igaza van, én is ezt akartam írni, hogy az agyam dobom el, mikor mindenkinek a "legyé' pogromozós" választ tolják itt.
Van akinek már egy sima B kategóriás jogsi is hatalmas előny lenne a munkaerő piacon, vagy egy őr tanfolyam.
Az,hogy legyél programozó tényleg demagóg, mert nem mindenki képes rá.
Viszont fejlődni mindenki képes.Ez lehet nyelvtanulás, vagy, mint az én esetemben diplomaszerzés.
Azért javaslom a diplomát, mert ez a legegyszerűbb módja a fejlődésnek.Nyilván, jár áldozatokkal, lemondásokkal.
Viszont, ha megnézzük a munkaerőpiacot, egy gazdasági,műszaki diplomával átlagon felüli bér érhető el és normális munka-időbeosztás.
Nekem ez egész egyszerűen nem jött be.
Végig jártam mindent, érettségi, nappali szakoktatás, esti suli, munkaügyi képzés. Egyszerűen képtelen voltam olyan foglalkozást találni, ami érdekel, szeretem és még jól is fizet.
Emberek többsége már nem tud hova fejlődni mert meghaladja a képességeit.
Van akinél ez az érettségit vagy 8 általánost jelenti.
Kézenfekvő, de mi a megoldás?
Üssek a hasamra, aztán iratkozzak be megint 10 másik tanfolyamra, amiről rájövök hogy nem érdekel, aztán ha elég sokszor játszom ezt el, majd egyszer csak lesz olyan ami tetszik??
Elvileg igazad is van. A gyakorlatban meg nem. Az országban egyedül a fővárosban adnak normális fizetést, vidéken az átlag fizetésből nem lehet kijönni. És nem mindenki él a fővárosban.
Vegyük pl. a mostani divatos témát, a tanárokat. Tanultak elég sokat, és mégsem keresnek jól. Erre mi az egyszeri ember válasza? Hát miért nem hagyják ott? Otthagyják. Aztán meg lehet sírni, hogy nincs ember az oktatásban, meg színvonaltalan a magyar oktatási rendszer. Akkor mi a megoldás? Érdekli a vezetést, hogy nincsenek tanárok? Dehogy érdekli. Még jobban üti azt, aki marad.
Rosszul gondolkodol. A probléma rendszerszintű. Nyilván legyen különbség a diplomás és a 8 általánost végzett ember fizetése között. De ha valaki főállásban dolgozik, alapnak kéne lenni, hogy a fizetése elég egy albérletre, rezsire, kajára. De nálunk ez nem alap, nagyon nem.
És szükség van takarítóra, pékre, tanárra, stb, stb. Őket is meg kéne becsülni.
6 Nem szép dolog az ország több mint 90 % szellemi fogyatékosnak beállitani.
"És szükség van takarítóra, pékre, tanárra, stb, stb. Őket is meg kéne becsülni."
Ha elég kevesen lesznek megfogják őket becsülni.
Az alapkérdésre válaszólva azért mert ők csak többetakarnak keresni nem tanulni. A legtöbben még csak nem is az életminőségüket akkarják javitani hanem a társadalmi státuszukat szeretnék növelni. iphon meg új autó drága cipó stb. Ha pedig elmondod nekik fejlödjenek az nekik támadás felőled mart azt mondod lústák... azt meg senkise szereti ha azt mondják rá hogy lusta.. Ne foglalkoz velük, ha meg barátkozni szeretnél elmondód hogy mindenki egy g*ci és nélkülük a napse kelne föl, mert nem lenne aki bepattintja a kévétrtott a kocsiba, kévé nélkül meg nincs reggel ugyhogy minden oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!