Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Itt miért pontozzák le azokat,...

Itt miért pontozzák le azokat, akik azt tanácsolják másoknak,hogy fejlődjenek, ha baj van a fizetésükkel?

Figyelt kérdés

Én nem értem, miért kell ezért lepontozni.

Minden 3 kérdés olyan,hogy panaszkodik a kérdező,hogy nem bír kijönni a fizetéséből albiban, mit csináljon...stb

Én mindig azt tanácsolom,hogy nem szabad megelégedni a gyenge fizetéssel, fejlődni kell, keresni a lehetőségeket.

Én 23 évesen jöttem rá erre, azóta vallom ezt.Leérettségiztem, elvégeztem egy OKJ-t, ami semmire nem volt jó, bolti eladó meg később raktári/logisztikai adminisztrátor állásokat töltöttem be vele, fos fizetésért.

De, mindig többre vágytam, tudtam,hogy többre vagyok képes.Ezért felvételiztem egyetemre,műszaki menedzser szakra, levelezőn.

Mivel az érettségim sem volt fényes, fizetősre sikerült csak, amit diákhitellel finanszíroztam.

Akkoriban a diákhitel sem volt ám olyan kedvező, mint most, ugyanis most már kamatmentes.Az enyém nem volt az.

A diploma előtt 2 félévvel már jó pozíciókat tudtam betölteni, megszerzése után meg tényleg eltudtam kezdeni felépíteni a karrieremet, fejlődni.Mondanom sem kell, a bérezés területén is.

A lakhatás finanszírozása és mellette jól élni sem okoz problémát.

Én azt látom,hogy a magyarok többsége nem akar fejlődni, nem akar előre lépni,hanem a jelenlegi versenyképtelen kvalifikációival (vagy annak hiányával) akar magas színvonalon élni.Persze a panaszkodás az megy.Ha meg az ember tanácsokat ad, akkor le van pontozva.

2023. okt. 8. 16:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
A szüleimnek kb ez volt az egyetlen elvárása, vagy útmutatása vagy tanácsa vagy mije, hogy tanuljak valami szakmát amivel jobban kereshetek, hátha jobb sorsom lesz mint nekik. Ennek próbáltam is eleget tenni ahogy írtam. Nappali tagozaton, munka mellett esti iskolába, munkanélküliként munkaügyis képzésen. De valahogy még is oda jutottam ki hogy nem jutottam ezekkel egyről a kettőre. Ezek után érthető szerintem ha frászt kapok mikor valaki oda veti hogy "miért nem mész el akkor tanulni".
2023. okt. 8. 20:42
 12/23 anonim ***** válasza:
Mert aki kérdez, az valami gyorsan kivitelezhető ötletet szeretne a legtöbb esetben, amivel javíthat a helyzetén. Azzal, hogy tanuljon évekig, nem sokra megy, ha épp most fogyott ki a pénzéből.
2023. okt. 9. 08:27
 13/23 anonim ***** válasza:
0%
Mert itt többnyire a munkahelyi tápláléklánc aljáról panaszkodnak az emberek. Nekik meg a gondolkodásukba ez nem fér bele. kudarcok hada az iskolában és a munkaerőpiacon, gyenge képességek stb. az ilyeneknek meg könnyebb a főnököt, a kormányt, meg mindenki mást hibáztatni mint egyáltalán rágondolni, hogy tehetnének ők is többet.
2023. okt. 9. 08:42
 14/23 anonim ***** válasza:
0%
Azért mert irigyek.
2023. okt. 9. 21:17
 15/23 anonim ***** válasza:
56%
Nagyon sok olyan terület van, ahol hiába fejlődsz, sose fogsz tudni normális fizetést elérni. Tanárok,mentősök,ápolók,tűzoltók,szociális munkások stb....lehetne sorolni itt. Fogjuk már fel, hogy nem lehet mindenki IT-s meg bankszektoros közgazdász. Nehogy már az legyen az egyetlen megoldás, hogy ezek a profi szakemberek kimennek külföldre...... itthon is meg kéne őket fizetni. Ba**hatod a fizetésedet, ha rádomlik a házad és nem lesz aki kiszabadítson, majd azután elásson téged a kórházban.
2023. okt. 10. 15:11
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

15: de, szó szerint mindenki lehet IT-s meg bankszektoros közgazdász, meg MÁV/Volán/BKV sofőr, víz/gáz/villany szerelő, klímás, hidegburkoló, kamionsofőr, csak hogy néhányat említsek ahova érettségi se kell.

Szabad munkahelyválasztás van már pár évszázada. Az, hogy te a kis fostos langyos alibimelódban rohadsz meg a te személyes döntésed amiért egyedül te, és csak is TE vagy felelős senki más. Ha nem tetszik bármikor válthatnál, feltéve ha nem lennél lusta tenni a saját életedért.

Az mondjuk vicces, hogy "profi szakember"-nek nevezed a szociális munkást, mikor szó szerint betanított, csicska munkát végeznek az általad felsorolt emberek és pont azért kapnak annyit amennyit mert ennyit érnek a piacon.

2023. okt. 10. 15:37
 17/23 anonim ***** válasza:
60%

"Az mondjuk vicces, hogy "profi szakember"-nek nevezed a szociális munkást, mikor szó szerint betanított, csicska munkát végeznek."

Ilyen primitív hozzászólást!

Az megvan, hogy a szociális munkás diplomás meló?

Azért mert szerinted nem értékes munka a problémás emberek életének segítése, attól az még nem csicska meló.

2023. okt. 10. 16:38
 18/23 anonim ***** válasza:

lmao

Jah, diplomás. Kb. a munkanélkülieket fogdossák össze vidéken erre a feladatra bagóért.

2023. okt. 10. 17:41
 19/23 anonim ***** válasza:

"MÁV/Volán/BKV sofőr, víz/gáz/villany szerelő, klímás, hidegburkoló, kamionsofőr"

Több ízben elsütöttem ezt a dolgot életemben, hogy na majd "MÁV/Volán/BKV sofőr, víz/gáz/villany szerelő, klímás, hidegburkoló, kamionsofőr és szabadon idehelyettesíthető bármilyen jólfizetőnek mondott szakma művelője" leszek mert az jól fizet.

Egyszer sem jött be. Miért? Mert azt éreztem hogy ez nem az amit én csinálni akarok. Nem érdekel, nem köt le, nem élvezem. Lehet van olyan ember aki meg tudja erőszakolni magát, hogy olyan foglalkozást végezzen, amivel totál nem tud azonosulni, csak mert jól fizet. De nekem ez nem sikerült egyszer sem.

Oké, ez az én hibám, elfogadom, de ezek után nem tudok mit kezdeni azzal ha valaki azt mondja hogy "tanul, fejleszt magad ennek és ennek, mert ez jól fizet".

2023. okt. 10. 18:33
 20/23 anonim ***** válasza:
60%
16-os. Gondolkodj már el azon, hogy más országokban megfizetik ezeket a munkákat. Szerinted mi a szarért dolgozok ápolóként Ausztriában? :D Akkor is ez lesz a véleményed,ha anyád rosszul van és hívod a mentőket, ők meg mondjuk 2 óra múlva fogjnak kijönni hozzád? :D Téged nem zavar hogy a kórházak tele vannak nyugdíjjas ápolókkal vagy hogy 2 év múlva kapsz időpontot? Amiket felsoroltam, azokat egy normális országban megfizetik, mert társadalmilag nagyon fontos munkát végeznek és mondjuk nem feltétlenül egy adott cég profitjáért dolgoznak, hanem 'csak' életeket mentenek. 'szó szerint mindenki lehet IT-s meg bankszektoros közgazdász' :DDDDDDD Ismersz olyat, aki mondjuk az Ózdi cigánytelepről tört ki vagy a hős utcából? Valami Budapesti elitgimibe jártál mi? :D Pont Európa legkorruptabb országában lehetsz bárki :D
2023. okt. 10. 19:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!