Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen bérigényem legyen...

Milyen bérigényem legyen magam felé, hogy elboldoguljak az életben?

Figyelt kérdés

Jelenleg alapvetően szeretem a munkahelyem, de csak 300 ezret keresek nettó havonta + egy kevés cafeteria. A normál megélhetésemhez elég, mert van egy hitelmentes lakásom meg havi 50 ezer autóhitelem, de családi házra félretenni már nem tudok. Valamint a szórakozásról is néha-néha le kell mondani, ha valami nagyobb kiadás van épp.

Szerintetek mennyi az a reális bérigény, amivel előrébb is jutnék az életben? Mennyiért hagyjam ott a kényelmes, teljesen rugalmas munkahelyem? Képes lennék többet dolgozni és több tudást igénylő pozícióban is dolgozni, úgy érzem. (most pénzügyön dolgozom, de januárban informatikai végzettségem lesz)

2023. okt. 7. 13:31
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Mit nem tudsz kiszámolni rajta?
2023. okt. 7. 13:40
 2/9 anonim ***** válasza:
43%

1,2 milla

Annyiból már csak elboldogulsz, nem?

2023. okt. 7. 13:45
 3/9 anonim ***** válasza:
70%

Definiált magadnak azt, hogy havonta mennyivel több pénzre lenne szükséged ahhoz, hogy “elvoldogulj” (amit senki nem tud helyetted megmondani), majd azt add hozzá a jelenlegi fizudhoz.

Nem tudom, a jelenlegi pénzügyi munkád mit takar, de ez még lehet, ezt se igényli.

2023. okt. 7. 13:47
 4/9 anonim ***** válasza:
51%

A nettó 300 nem sok. Nem végtelen a határ, de jóval magasabb fizetések vannak ha picit fejleszted magad.

Én most jöttem ki egyetemről. 3,5 évet szívtam keményen, de első főállásomban most nettó 600-at kapok szja visszatérítés nélkül. Tudom, hogy én a kivétel vagyok és nem ez a magyar valóság, de belegondolva, hogy ha én valaha akarok saját lakást (igaz, ez neked már megvan), egy normális autót, 1-2 gyereket felnevelni, időnként külföldre utazni és hetente 1-2x étterembe menni, akkor a nettó 1 millió is kevés vagy éppen elég egy középosztály beli életre.

Szóval nekem a pénzügyi célom a jövőre a nettó 2 millió fele van. ITban dolgozom és picit plusz munkával, főleg ha külföldre dolgozom elvileg ez megugorható számomra.

Az, hogy neked mik a lehetőségeid és milyen reális céljaid lehetnek 10 éves távlatban, arról ötletem sincs.

Szerintem te is számold ki magadnak, hogy mit akarsz az életben elérni és ahhoz, milyen fizetés kell. Aztán már lehet gondolkodni azon, hogy mit is lehet tenni az álom fizetésed eléréséhez.

2023. okt. 7. 14:09
 5/9 anonim ***** válasza:

Tehát azt kérdezed, mennyit kellene ahhoz keresned, hogy annyit keress, amennyit keresni akarsz? 😅 Erre az a válasz, hogy annyit, amennyit fizetnek a munkádért, azaz körülményekhez mérten a legtöbbet. Annyi legyen a bérigényed ami adott szektorban, lokációban, cégméretben adható, plusz-mínusz egyéb tényezők, mint céges mobil, cafetéria, rugalmas munkarend, irodai munkavégzés mint lehetőség és nem kényszer stb.

Ha pedig az a kérdésed hogy X vagyontárgy (ház, autó, azaz a szokásos, ha jól sejtem) megvásárláshoz mekkora összeg kell, először pontosítsunk, mit is akarsz venni, mikor, mennyi idő alatt, mekkora arányban kölcsönből, azt mikorra fizetnéd vissza stb.

Ha pl egy 60 milliós ház a cél 10 éven belül és van hozzá 5 millió önerőd jelenleg, akkor egy szamologep és a neten található kalkulátorok segítségével igen egyszerü lesz kiszamolnod, plane pénzügyes-leendő-IT-sként ;)

2023. okt. 7. 14:13
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezt neked kellene kiszámolni.

Látszólag tisztában vagy vele, hogy most hogy állsz.

Csak pattintsd fel az ingatlan.com-ot és nézd meg, kb. mennyit érhet a lakásod, mennyibe kerül egy számodra megfelelő családi ház. Aztán indulhat a számolás. Nyilván excel és kamatos kamat számítás nem okoz gondot PÜ és IT tudással.

2023. okt. 7. 20:48
 7/9 Senior Séf ***** válasza:
45%

"a szórakozásról is néha-néha le kell mondani"

Szerencsére épp vasárnap délután van, így akad egy-két percem sajnálni. De valahogy mégsem jön össze.

2023. okt. 8. 15:35
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Azert egy jó szakmával viszonylag egyszerűen lehetne keresni legalább 400 ezret, persze nem tudom merre laksz.
2023. okt. 9. 05:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Ezt te tudod eldönteni. Ha neked megfelelő a 300 nettó és félre is tudsz tenni belőle, akkor nem látok problémát. Ha valami bazinagy házat szeretnél a rózsadombon, akkor ahhoz szerintem minimum egy másfél millás nettó kéne. Régen elmúltak azok az idők, amikor egy átlagos pár 25 évesen simán tudott építeni egy házat. Már az önmagában rohadt nagy teljesítmény, ha öröklés nélkül 30+os korodra lesz egy hitelmentes kis lakásod valahol Bp-n.
2023. okt. 10. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!