Minden busz alacsony padlós. A trolibuszt külön fogalomként kezelik, még mielőtt valaki belekötne, hogy létezik hétköznap csúcsidőben 3 darab magas padlós GVM trolibusz :)
2023. máj. 22. 18:19
2/15 A kérdező kommentje:
Köszi. És a rámpák? A sofőrök hajtják le vagy van gépi is?
2023. máj. 22. 18:23
3/15 anonim válasza:
Gépit még nem láttam. A sofőr hajtja ki, és előtte megbillenti a buszt jobbra (légrugóval, hogy könnyebb legyen beszállni)
2023. máj. 22. 18:33
4/15 anonim válasza:
Egyébként sajnos néha meg léteznek nem rampas, lépcsős buszok . De a trolik egész jók. Ha jól emlékszem, a bkk app ( vagy Budapest go) konkrétan ki is írja milyen jármű érkezik, ha konkrétan rá nyomsz :) Egyébként a sofőr le nyitja.
2023. máj. 22. 18:40
5/15 anonim válasza:
Automata rámpás biztosan nincs, ott sajna még nem tartunk.
2023. máj. 22. 18:58
6/15 eddiboy válasza:
#5: Már nem közlekednek lépcsős buszok. Troliból is napi 2-3 van csak csúcsidőben forgalomban. Múltkor (14-én, vasárnap) volt egy retró nap, amikor néhány magaspadlós Ikarus újból megjelent néhány járaton, de normál rendszeres forgalomban csak alacsonypadlós buszok vannak.
2023. máj. 22. 19:06
7/15 anonim válasza:
#6 én 4 voltam, de pl előfordul nem egyszer, hogy valami pótló busz van és az bizony sokszor gondolom a garázs mélyéről elő szedett Ikarus, ami bizony lépcsős. Én nem egyet fogtam ki mostanában. Ezért írtam, hogy jobb appon biztosra menni és megnézni, mi fog érkezni :)
2023. máj. 22. 19:16
8/15 anonim válasza:
Többnyire szerintem mindenhova el lehet jutni alacsonypadlós járművel, mégha nem is feltélen a legoptimálisabb útvonalon, vagy lehet hogy el kell engedni 1-2 járművet, míg alacsonypadlós érkezik (1-es villamos hétköznap pl).
A 3-as meg a 4-es metró is akadálymentesített. A 2-es metró nem sajnos (3 megállót kivéve), de tudsz helyette busszal utazni.
2023. máj. 22. 19:17
9/15 eddiboy válasza:
#7: Én ilyenről még nem hallottam, hogy pótlásként valahova magaspadlós Ikarus ugorna be. Több ikarusos csoportban vagyok benne, egyből ráugranának, ha valahol lenne ilyen, hiszen látszana a Winmenetrendben, és én még ilyenről képet nem láttam. Mikor, hol láttál ilyet?
#8: Néhány villamos járat van, amin csak magaspadlós kocsi közlekedik, az M2 metró es a HÉV-ek. A busz- és trolivonalakon alacsonypadlós járművek közlekednek, néha van 1-1 régebbi kocsi csúcsidőben, de akkor jön a következő.
2023. máj. 22. 19:26
10/15 anonim válasza:
A HÉV-ek, az M1, M2 metró és néhány villamosjárat esik ki.
De a futáron be lehet állítani, hogy csak alacsony padlóssal tervezzen:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!