Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Köteles vagyok mindenképp a...

Köteles vagyok mindenképp a felmondási időm letölteni?

Figyelt kérdés
Az az igazság, hogy magánéleti problémák miatt szeretnék felmondani. Megtehetem, hogy azonnali hatállyal teszem azt?
2023. okt. 3. 18:33
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Megegyezés kérdése a munkáltatóval.
2023. okt. 3. 18:36
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Ha a munkáltató ragaszkodik hozzá, akkor igen.
2023. okt. 3. 19:21
 3/10 A kérdező kommentje:
Sajnos a problémám miatt nem megoldható a bejárás, 3000km-rel arrébb leszek. Erre az eshetőségre milyen jogszabály létezik? Értem ezt úgy, hogy 3 nap múlva már nem leszek az országban.
2023. okt. 3. 19:41
 4/10 anonim ***** válasza:
90%
Az, hogy oda mégy és beszélsz a főnököddel, és elkéreszkedsz tőle. Ha elenged mehetsz, amúgy meg magán ügy hogy oldod meg, előtte kelet volna ere gondolni nem utána.
2023. okt. 3. 19:44
 5/10 anonim ***** válasza:
80%

Minden a fönökkel való megegyezéstől függ. Írd meg a felmondásod úgy, hogy kérd a felmondási idő eltörlését, indokolva, hogy miért. A legjobb ha személyesen beszélsz a fönökkel, és elmondod, hogy pár nap múlva elhagyod az országot.

Ha a fönök rendes, elenged. Ha nem, akkor ragaszkodni fog a szerződésedben leírt felmondási idődre. Ha nem jelent meg, akkor akár jogi útra is viheti. ( vagyis fizetned kell)

2023. okt. 3. 20:11
 6/10 anonim ***** válasza:
35%

Még az is opció, hogy kivásárolod magad a felmondási időből. Azaz a felmondási időre eső fizetésed megtéríted a cégnek. Újabban cégek szokták ezt csinálni, hogy ha nagyon sürgősen kell nekik az új munkavállaló, vagy 2-3 hónap a felmondási idő, kivásárolják az előző munkahelyéről az alkalmazottat.

Szerintem 1 havi bért még meg is érhet, ha 2-3 hónap a felmondási idő, hát az szo_ás, az azért már nem 2ft akármekkora alapbérről van szó.

2023. okt. 3. 20:42
 7/10 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem csak hagyd ott a 3,14csába őket, nem kell semmiféle egyezkedés, gondolom nyugatra mész, kit érdekel már, mit pattog valami magyar patkány?

99,99 %, hogy semmiféle jogi útra nem fogják terelni, ha csak nem NASA-kutató vagy és nem okoztál valami dollármilliárdokban mérhető kárt nekik. Nincs rá idejük, hogy egy ilyen piszlicsáré ügy miatt bíróságra járjanak. Én is így csinálom mindig, és soha semmi bajom nem volt belőle. Mikor nem végzem a munkámat, mindig előjönnek azzal, hogy akkor írjunk egy közös megegyezéses felmondási papírt aztán kész.

2023. okt. 4. 00:23
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"Az az igazság, hogy magánéleti problémák miatt szeretnék felmondani. Megtehetem, hogy azonnali hatállyal teszem azt?"

Nemigen.

Azonnali hatályú felmondásnak az alábbi esetekben van helye:

Ha a másik fél a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy

egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

Nálad egyik sem áll fenn. Ráadásul az ok bekövetkeztét követő 15 napon belül lehet csak élni az azonnali hatályú felmondás jogával.

Egyezkedj a munkáltatóval.

Ha nincs félnivalód, akkor jogellenesen is megszüntetheted a munkaviszonyod. Jogellenesnek minősül akkor is, ha nem töltöd le a felmondási idődet.

Hasonló élethelyzetekben inkább a közös megegyezésre gyúrnak a felek.

2023. okt. 4. 05:50
 9/10 A kérdező kommentje:
Tehát, ha jól olvasom az egyetlen megoldás az azonnali felmondásnak, ha persze nem közös megegyezés, hogy kirúgatom magam :)
2023. okt. 4. 21:54
 10/10 anonim ***** válasza:
70%

NEM, kirugatni magad nem tudod, de ezek szerint szöveget sem vagy képes értelmezni!

Mindenki írta, hogy a fönökkel kell beszélni, úgy meg tudtok egyezni.

A kirugatás hátulütöje még, hogy adott esetben kártérítést kell fizetned, a kiesett munkaidö után.

2023. okt. 5. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!