Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan kerülhetek be egy...

Hogyan kerülhetek be egy cégbe, ahol elutasítottak interjú után?

Figyelt kérdés

Mármint okés, elutasítottak, de én akkor is ott szeretnék dolgozni. Van bármi, aminek van értelme? Nem akarom elijeszteni őket azzal, hogy nyomulok, bármi szart elvállalok, vagy valami.. nem tudom meddig érdemes erőltetni ezt. Nyilván van a cégcsoporton belül sokféle lehetőség, nem szakmai, képzettséget nem igénylő pozíciók is.

Szimpatikus voltam amúgy, mert nem csak egy emailt hánytak ki felém, hanem felhívtak, közölték, hogy tetszett meg minden (meg pár kifogást, ami miatt mást választottak.), és elrakják az önéletrajzomat. Ez nem egy általános dolog azt hiszem. Csak addig is kéne valahol dolgoznom, én meg már nem igazán akarok... most úgy látom, hogy ez a vállalkozás lenne az ideális hely nekem karrierépítéshez. ha szarpucolással kezdek, az is jó. Csak nem tudom hogyan kéne ezt így kezdeményezni 🤔

2023. okt. 2. 19:47
 1/9 anonim ***** válasza:
52%

Hát ez nagyon aranyos.

Cégvezetőként azt mondom, hogy imádnám, ha valaki ilyen lelkes lenne, és tuti keresnék neki valami lehetőséget.

De nálam nincs HR-es, aki lelketlen professzionalizmussal kezeli az "emberi erőforrást", hanem csapat van. Ha ott egy nagyobb gépezet működik, az egyszerre lehetőség is, és kihívás is, mert senki nem fogja a sorsod a lelkén viselni, ugyanakkor sűrűbben vannak új pozik valószínű.

2023. okt. 2. 19:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg milyen pozíciók vannak, milyen követelményekkel.

Jelentkezz más helyre, aminek a tapasztalata segíthet bejutni a kívánt céghez és képezd magad abba az irányba.

Majd 1-2 év múlva jelentkezz újra a friss tapasztalatokkal.

2023. okt. 2. 20:10
 3/9 A kérdező kommentje:

„Szia,

1-es vagyok. Milyen terület?”

Itt válaszolok, ha nem baj.

Agrár ~KKV (mai magyar viszonylatban nagy gazdaságméretben vannak), családias, jó hangulat. De sokfelé ágazó cégcsoportról van szó. Tehát nincsen HR-es. ~Egy szakmai irányító végezte a felvételemet, tehát ő alatta nem lenne helyem más pozícióban, mint amire kerestek. A cégcsoportban máshol talán. Kapcsolatom nincs senki mással.

2023. okt. 2. 20:24
 4/9 anonim ***** válasza:
46%

Megvásárolod a céget és beülsz az igazgatói székbe.

Aztán ki is rúghatod azt aki nem vett fel.

2023. okt. 2. 21:10
 5/9 anonim ***** válasza:
81%

"és elrakják az önéletrajzomat"

Mondd nekik, hogy nem egyezel bele abba, hogy a pályázat után is megtartsák az adataidat, CV-det. Majd fél év múlva próbáld meg újra, ha már lement az év eleji dömping nagy része.

2023. okt. 2. 21:48
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Jelentkezz később más nyitott pozícióra. Többet nem tudsz tenni.
2023. okt. 2. 22:13
 7/9 anonim ***** válasza:

Jelentkezz most más pozíciókra ugyanahoz a céghez.

Vagy később újra.

2023. okt. 3. 11:09
 8/9 anonim ***** válasza:
Egyéni magán ügy, hogy te mit szeretnél, elutasítottak szal nem fogsz ott dolgozni.
2023. okt. 3. 12:35
 9/9 anonim ***** válasza:

A “pár kifogás” miatt nem választottak téged, szerintem ez elég egyértelmű, vagy nem?

Ha azokat megváltoztatod, akkor a következő alkalommal van esélyed.

De ha engem kérdezel, ez csak egy kamu duma, amit egy rutintalan, kezdő HR-es talált ki, mert nem merte nyiltan közölni, hogy nem te kellesz nekik.

2023. okt. 4. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!