A munkáltató miért kért előző munkahelyről referenciát?
Ez nem referencia.
Háttérellenőrzés. Igen, akiket ott megadsz, felveszik velük a kapcsolatot.
Ha nem adsz meg valótlan adatot, miért tennék?
Amúgy próbaidő alatt is elküldhetnek.
Ezert nem érdemes haraggal eljönni sehonnan.
Siman felhívjak es mondhatja hogy gyenge volt a munkád es megbizhatatlan vagy.
"Siman felhívjak es mondhatja hogy gyenge volt a munkád es megbizhatatlan vagy."
Ilyet jogilag nem tehet a volt munkáltató! Soha nem jellemeztem a dolgozóimat telefonban senkinek. Ha valakit érdekel róla/munkájáról a véleményem, akkor a volt dolgozóm kérje, hogy állítsak ki róla egy értékelést. Ezt a munkaviszonya megszűnése után 1 évig kérheti és én köteles vagyok írásban kiállítani neki. Neki, nem másnak.
Ha bármelyik irodai beosztottam kiadna bármilyen információt a dolgozóimról, már rúgnám is ki!
... vagy hazudik a volt munkáltató. Ezért is foglalták törvénybe, hogy értékelést kell kiadni a volt dolgozó kérésére. Nem véletlenül. Az ugyanis támadható bíróságon, ha a munkáltató sarazni akarja a volt dolgozóját, mert mondjuk bosszút akar állni rajta.
Nem is értem azokat a leendő munkáltatókat, akik telefonon szereznek mindenféle hitel nélküli információt volt munkáltatóktól. Normálisak?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!