Ezt így hogy gondolták?
Vagy csak nekem nyílik a bicska?
(Nem vagyok érintett, nem érdekel, csak megláttam, és szemet szúrt.)
10: Az is, ha a törvényi minimumnál kisebb fizetést ajánlanak?
E-mail, és kész?
13, de, foglalkoznak. Én biztoattam már munkavállalót, hogy tegyen bejelentést, és lett büntetés.
Életkori megkötés akár ki is magyarázható. De az, hogy azonos munkakörben a férfi magasabb bért kap, mint a nő, az nem igazán.
Tizennégy, miből gondolod hogy azonos munkakör?
Attól, hogy a munkakör neve ugyanaz, attól még nem feltétlen ugyanaz a munkakör, sőt munkaidőről sem esett benne szó. Lehet hogy a férfi munkaerőt hosszabb munkaidőre keresik.
Lehet hogy a férfi munkaerőt hosszabb munkaidőre keresik
igen, neki 63 percet kell dolgozni egy óra alatt, ezért több az órabére.
"De az, hogy azonos munkakörben a férfi magasabb bért kap, mint a nő, az nem igazán."
Itt nem tudjuk, hogy ugyanarról a munkaörről van-e szó. Oké, mindkét munkakör rövid megnevezése "takarító", de az nem jelenti azt, hogy az elvégzendő feladatokat tekintve is azonos a munkakör. Lehet hogy a férfinak kínált munkakörben az is elvárás, hogy a 40 kilós takarítógépet kézben felvigye a negyedikre, a nőnél pedig nem (vagy bármi hasonló, csak mondtam egy példát).
Aztán persze az is lehet hogy nem, és tényleg csak jogtalan megkülönböztetésről van szó.
"Mert egy álláshirdetésbe nem írhatja bele, hogy női vagy férfi munkaerőt keress."
Nem azt írta bele! Azt írta, hogy a női munkaerőnek mennyi lesz a fizetése, a férfi munkaerőnek mennyi lesz a fizetése.
Nyilván nem a nemi hovatartozás miatt eltérő a fizetés, hanem a munka jellege miatt.
Én sem fizetnék annyit egy söprögetőnek, mint egy festéket falról levakarónak. Aztán mind a kettő "takarítja" a kecót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!