Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 10 év után szeretnék váltani....

10 év után szeretnék váltani. A "Miért szeretnél (ennyi idő után) váltani?" kérdésre mit válaszoljak?

Figyelt kérdés

Az elsődleges ok: anyagiak. Nagyon lassú, megálló bérfejlesztés.

Az ok, ami valamennyire számít: 10 év után egy üveg bort, vagy egy hátba "veregetést" sem kaptam, hogy köszönik a hűségem, stb. (Prémiumról ne is beszéljünk, az nem is létezik a cégnél már jó ideje...)

De ennek ellenére nekem kellene valamit "vakítanom", hogy miért is akarok váltani?

Szerintetek mennyire lehet erre a szinte biztosan előforduló kérdésre az ember őszinte?

Mit mondanátok?

(Leírom: Webes, IT területen dolgozom, de persze lehet ez semmiben nem számít.)

2023. szept. 27. 11:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Az adott helyen már nem tudsz tovább fejlődni. Általában elég jó érv a váltásra.
2023. szept. 27. 11:27
 2/11 A kérdező kommentje:

1: Köszönöm a választ. Tulajdonképpen nem is "vakítás", mert ez részben igaz is.

Szeretnék persze őszinte lenni, mert 2 kicsi gyerekem van és olyan helyet keresek, ahol ezt maximálisan tolerálják, rugalmasan kezelik. Ezt csak azért írom le, mert általában ezt interjú során vagy már előtte őszintén tisztázom, hogy kiderüljön egymást keressük-e. (Vagy a "Milyen elvárásom van egy munkahellyel kapcsolatban?" kérdéskor mondom el.

Csak ugye sajnos sok helyen a borzasztó sablonos elvek mentén tud csak működni a HR és nem lehet az ember igazán őszinte.

2023. szept. 27. 11:51
 3/11 anonim ***** válasza:
80%
Nekem az a tapasztalatom, ha őszinte vagy megjegyeznek és pozitív. Nyugodtan meg lehet említeni, hogy 10 év alatt nem volt jelentős béremelés és nem is érzed úgy hogy előrébb tudnál lépni mind anyagiakban, mind tudásban.
2023. szept. 27. 11:51
 4/11 anonim ***** válasza:
72%
Nyugodtan megmondhatod azt is, hogy kevesled a fizetésedet.
2023. szept. 27. 12:01
 5/11 anonim ***** válasza:
Hát azt mond nekik amit ide írtál. "Kevés a gázsi tesó", ezt tényleg meg kell kérdezni amúgy? Ha el akarod mondani az okot, akkor mond el, amúgy meg nem vagy köteles elmondani.
2023. szept. 27. 12:51
 6/11 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem meg ne ilyen elesett besült szöveget mondj amit ide írtál, mert egy pillanat alatt le fogják vonni a kövrtkeztetést, hogy egy semmit nem érő, kula kiscégnél dolgoztál webfejlesztőként elavult technológiával, módszertannal stb... Ha ezt előadod ilyen stílusban a kutyának nem fogsz kelleni, mert egy elavult tudással rendelkező ürge vagy aki 10 éven keresztül sz@rlapátolást csinált és váltani sem mert (vélhetően a csekély magabiztossága / tudása miatt).

Ha megnyerő akarsz lenni akkor azt mondd, hogy a COVID előtt folyamatosan és dinamikusan fejlődött a cég, folyamatosan lehetőséged volt új technológiákat megismerned / elsajátítanod, viszont úgy érzed, hogy a fejlődés dinamikája a válság hatására megállt, viszont te továbbra is motivált vagy az új ismeretek megszerzése és a folyamatos fejlődés iránt, ezért úgy érzed, hogy itt az ideje új területen, másik cégnél is kipróbálni magad, ahol reményeid szerint tovább bővítheted az eddig megszerzett techikai ismereteidet a meglévő tapasztalatod kamatoztatása mellett.

Ezzel meg is van indokolva, hogy miért voltál ott 10 éven keresztül és miért csak 10 év után akarsz váltani. Ha a bérre panaszkodsz akkor azonnal elkönyvelnek egy szerencsétlennek, mert a 2010-es évek közepétől az IT szektorban akiknek volt bármi keresnivalójuk és nem emelkedett dinamikusan a bérük, azok másfél év után dobbantottak a következő helyre. Az a lényeg hogy lássák rajtad a motivációt, ne egy "mindegy, jóvanazúgy" mentalitású képet alkoss magadról rögtön az interjún.

Üdv: egy Tech Lead

2023. szept. 27. 14:14
 7/11 anonim ***** válasza:
81%

IT területen a legnagyobb baromság ilyen sokáig maradni egy cégnél, hacsak nem vagy a saját pénzed ellensége. Én is elkövettem ezt a hibát, 7 évig húztam egy multinál, aztán a következő helyemen jöttem rá, mekkora marha voltam, mikor kapásból 70%-kal magasabb bért kaptam.

Én is azt hittem, hogy a cég értékeli a hűséges munkatársakat, de lópikulát. Régebbi kollégák mondták, hogy a cég az 5. évfordulóra 100 ezer bónuszt ad, 10.-re meg plusz egy fizetést. Na én az 5.-re már csak egy ebédmeghívást kaptam a nagyfőnökkel, meg egy köszönőkártyát.

Röviden: mondd azt, azért akarsz váltani, mert a karriered, fejlődésed szempontjából így látod jónak. És nem érdemes sehol 3-4 évnél tovább maradni.

2023. szept. 27. 16:09
 8/11 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy egy cég működését ti csak munkavállaló, vagyis ebben a helyzetben álláskereső szemmel látjátok.

Csak egy picit lássatok bele a másik helyzetébe, amikor pl. a pici gyerekek kerülnek szóba.

Illetve még annyi, hogy cégnél se várj semmi vállon veregetést plussz energia, munka befektetés nélkül. Az elvégzett munkáért jár a fizetés, prémium, vállon veregetést pedig az ezen felül nyújtott teljesítményért.

2023. szept. 28. 21:52
 9/11 A kérdező kommentje:
8: Nem részleteztem, de pont az évforduló előtt, egy óriási projektet tettem le az asztalra. Életem egyik legjobb munkáját. Az ügyfél is olyan pozitív visszajelzéseket adott, amilyet 10 év alatt soha nem tapasztaltam. Nem hiába szeretnék menni...
2023. szept. 29. 08:10
 10/11 anonim ***** válasza:
A projekt előtt mondta bárki, hogy ez plusz díjazás lesz? Vagy te kérted, mondtad, hogy ezt a projektet te plussz pénzért vállalod csak?
2023. szept. 29. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!