Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen háziorvosnak lenni?

Milyen háziorvosnak lenni?

Figyelt kérdés

Az érdekelne főként, hogy mennyire megterhelő ez a munka, mennyit kell dolgozniuk, és mikből áll a munkájuk, továbbá az, hogy mennyit lehet vele keresni.

Előre is köszönöm annak, aki válaszol!

2023. szept. 26. 15:05
 1/10 anonim ***** válasza:
81%

Bértábla szerint kapod a bért, tapasztalat alapján, ha ennyire hülye vagy, hogy nem tudod beírni a googleba, hogy "orvosi bértábla" vagy "egészségügyi bértábla" és rákattintani az első találatra, akkor számodra reménytelen az orvosi egyetem elvégzése.

A munka nem megterhelő, csak mindenféle hipochondriás agyhalott jön a hülyeségeivel, kb 90% teljesen indokolatlanul.

Én ügyeletet is szoktam vállalni, mert szeretem amit csinálok, így a 2,3M alapbéren túli juttatásokból 3M felett keresek.

2023. szept. 26. 15:26
 2/10 anonim ***** válasza:
68%
Nagyjából semmit sem csinálnak, ha valami komolyabb, akkor tovább küldik a beteget szakorvoshoz. Mindenképp megéri annyi pénzért.
2023. szept. 26. 15:42
 3/10 anonim ***** válasza:
12%
Megterhelőnek nem nevezném. Recepteket, beutalókat kell írogatni. Ha fontos a kiemelkedő jövedelem, akkor inkább a szülészet felé orientálódnék. Amióta a CSOK, babaváró be lett vezetve azóta aranybánya, főleg amikor a 3. baba jön, mivel ott már 30 millió Ft és teljes SZJA mentesség a tét, igen vaskos borítékok landolnak a zsebben.
2023. szept. 26. 16:01
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

3#

A plasztikai sebészethez képest, sehol sincs a szülészet béreknek.

A kérdésre válaszolva.A háziorvosi praxis azoknak az orvosoknak való, akik stresszmentesebb munkára vágynak, kevésbé pörgősre.Illetve, nincsenek nagy ambícióik.

Ugyanis, előrelépési lehetőség nem sok van,cserébe nyugis.

Viszont, emberekkel többet kell foglalkozniuk, mint egy sima szakorvosnak.

2023. szept. 26. 16:13
 5/10 anonim ***** válasza:
56%

Saját háziorvosomból kiindulva: egyáltalán nem megterhelő. Napi 4 óra rendelési idő, utána már a telefont sem veszik fel, előtte meg főleg nem!

90%-ban ugyanazokat a rutin feladatokat kell csinálni minden nap.

2023. szept. 26. 17:44
 6/10 anonim ***** válasza:
83%
2,5-3,5 millios kereset. Semmi izgalom. Nem operalsz, nem ugyelsz. Ha necces eset jon, kuldod tovabb. Felelosseg szinte nulla. Tolunk a gyengebbek, akik nehezen vegeztek az egyetemet es az alkeszek mentek haziorvosnak. Lehet, hogy en is valtok. Kivagyok az ugyelettol, a basaskodo osztalyvezeto foorvostol, sorolhatnam. 2,5 millam van itt, iszonyu stressz, nem rozsas korulmenyek. Sok muhiba.... sorohatnam. Ehhez kepest haziorvosnak lenni: szanatorium.
2023. szept. 27. 08:45
 7/10 anonim ***** válasza:
93%
Elsőnek akkor lehet 2,3 milla az alapbére, ha hetven közelében van. Szóval ő kb. Akkor háziorvos amikor én asztronauta.
2023. szept. 27. 15:09
 8/10 anonim ***** válasza:
74%

A kérdésre válaszolva, a bérezés nem fix. Jó 80 százalékunk vállalkozó, a pénz annyi ami bejön a vállalkozásból. Én például kapok a 2000 fős körzetemre 3 millió finanszírozást, ebből lejönnek a számlák járulékok, ápolók bére, ezen kívül ügyelek ami havi nettó 200 ezer szokott azért lenni úgy hogy csak egy-két nap megyek, ezen kívül kb. Nettó 600 bevétel van a második szinten EÜ munkahelyemből ahol heti 10 órát dolgozom.

Összesen havi kb. 1,5 nettóra jön ki úgy, hogy 33 éves vagyok és nyolc éve van diplomám.

A négyes amit írt az teljesen korrekt.

A munkaidő nyolf óra, ebből általában 4-5 óra a rendelés a többi rendelkezésre állási idő, ez azt jelenti, hogy ebben az időszakban telefonon el kell hogy érjen a beteg, én fel is szoktam venni. Általában rendelkezésre állasi időben vagy helyettesíteni szoktunk, vagy a másodállásainkat csináljuk, ez lehet pl. Szocotthon, börtön, hajléktalanszálló, akinek van üzemorvosi szakvizsgája annak üzemorvoslás.

Az hogy a munka milyen az attól függ az orvos milyen. A felelősség egyébként rohadt nagy csak más jellegű mint egy kórházban. Egy kórházban ha elszúrsz valamit az általában kiderül háziorvoslásban meg általában nem derül ki. Ettől még a felelősség jelen van. A kórházi kollégák szeretnek minket lenézni, de ha én jól végzem a munkámat akkor a beteg egy jelentős része el sem jut hozzájuk, mert mondjuk nem kap infarktust, vagy nem kap stroke-ot, mert mondjuk jól be van állítva a vérnyomása, segítettünk neki leszokni a dohányzásról, jó a koleszterinje, vagy CV rizikó szerint céltartományon az LDLje. Az sem mindegy, hogy egy tumoros betegséget pl. mikor találunk meg, mert a többségük ha időben fel van fedezve gyógyítható...

Ami még háziorvosként fontos, vállalkozók vagyunk, ezért az átlag háziorvos sokkal képzettebb jogi és gazdasági ügyekben, mint az átlag kórházi orvos, ami egyébként nem nehéz, mert az átlag kórházi kolléga az alapvető beutalási és receptírási szabályokkal sincs tisztában.

Ó és ami tök jó a háziorvoslásban, nem kell segget nyalni. Engem kolléga maximum kérhet. Nincs az mint egy kórházban, hogy XY prof. az isten.

2023. szept. 27. 15:39
 9/10 anonim ***** válasza:
57%

"Elsőnek akkor lehet 2,3 milla az alapbére, ha hetven közelében van. Szóval ő kb. Akkor háziorvos amikor én asztronauta."

Igen, valóban 70 év közelében vagyok, 43 éves tapasztalattal a hátam mögött, amiben nem tudom, hogy mi számodra a hihetetlen. Nem csak hozzád hasonló huszonéves takonypócok használják ezt az oldalt, hanem hozzám hasonló valódi hatalmas szaktekintélyek is. Ahogy már a korábbi hozzászólásomban is említettem én az egész életemet az orvoslásnak, kutatásnak és mások segítésének szenteltem, ami nem csak a recept felírásokban merül ki, hanem a munkaidőmön túl szakmai konferencia előadásokon és szakmai fórumok aktív tevékenységében. Többek között a gyakorikerdesek Egészség szekcióban is rendszeres hozzászóló vagyok, hogy a tapasztalatommal segítsem az embereket.

Üdv: Dr. T

2023. szept. 27. 16:00
 10/10 anonim ***** válasza:
62%

És a nárcizmus eddig is megvolt vagy ez csak így a prenyögdíj pánikkal jött?

Ez a szaktekintély duma meg... nem a klinikán vagyunk ahol az idősebb generáció fenekét kellene nyalni. A háziorvosok jelentős része pont az ilyen kollégák miatt jön ki a kórházakból mint te.

2023. szept. 27. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!