Hogy néz ki egy építészmérnök napja?
Szia!
Nekem saját irodám van, kft-m, alkalmazottak nélkül, külsős vállalkozókkal. Hetente mondjuk 3 napot vagyok irodában, akkor próbálok dolgozni, de folyamatosan hívnak. Amúgy belerajzolok egy-egy munkába, elküldöm a rajzolónak, az ügyfélnek, egyeztetek. Magyarázkodok, ügyet intézek az önkormányzatokkal, főépítészekkel. Heti 2 nap főleg terepen, ügyfelekkel találkozok vagy építkezéseken vagyok. Korábban, amíg alkalmazottként dolgoztam főleg irodában ültem, rajzoltam egész nap, aztán otthon éjszaka a maszekot. Néha elmentem felmérni, egyeztetni.
Amúgy ezen felül kávézgatok meg hülyülök az irodatársakkal, akikkel közösen béreljük a főhadiszállást, kijárunk kajálni, járunk úszni, meg összejárunk családostul sütögetni stb.
Szó mi szó. Meg lehet belőle gazdagodni, ha igazán jó vagy, jó kapcsolatokkal, jó helyen. Egyébként viszont csak geccsölés, közepesen rossz fizetésért. Nagyon jó fizetésért is melós, stresszes. Reggel 7 kor elindulok, gyakran este 6-7-8 körül érek haza. Hívnak hétvégén is, vagy megrajzolok valamit amire nem volt időm. Az egészségem kezd rámenni, az biztos.
Akkor menj építésznek, ha el tudod fogadni, hogy ez lesz az életed. Nem tudom más szakma könnyebb-e. Én amúgy szeretem és nem cserélném másra, de pl. a gyermekemnek nem fogom ajánlani.
Építőiparban vagyok mérnök és szintén ezt látom. Nem az a napi 8 órás terület, ahol mondjuk be vagy jelentve valami nagy multinál 600 ezerért és délután 4kor leteszed a telefont.
Kivitelezés még durvább. Amikor ilyen fontos, nagyszabású munkafolyamat van ami netán még időjárás függő is, már van, hogy hajnali 5kor egyeztet az ember a fuvarokról, beszállításról, keverő telepekkel stb. És ez megy mondjuk este 6ig is akár..
Építőipar, kiemelt projekteken nem az a napi 8 órás terület, el lehet felejteni. Más irányban kell akkor tanulni .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!