Milyen lehetőségeim vannak, ha nem tudom vállalni a 8 órát gyes után?
Figyelt kérdés
Jelenleg még gyesen vagyok, szeretnék visszatérni a munkába azonban a munkáltatóm nem tud, illetve nem is akar foglalkoztatni 4 órában. Úgy tudom ameddig a gyermekem nem tölti be a 4 éves kort, addig 4 órában is köteles lenne foglalkoztatni. Amennyiben viszont nem tud, így a 13 év munkaviszonyom után kéne nekik végkielégítést fizetni, ha felmondanak nekem. Szerintük persze ez nem így van. Összesen 65 nap szabadságom van, még nem járt le a gyes, novemberben fog. Amennyiben előre jelzem, hogy 8 órában nem tudok visszamenni van e mód arra, hogy a szabadság után járó pénzt és a végkielégítést is megkapjam? Mert nyílván, ha nem tudok visszamenni, akkor nem maradnék itthon fizetés nélküli szabadságon, hanem intézkednék még a gyes letelte előtt, hogy ne maradjak 3 hónapig pénz nélkül. Köszönöm, ha valaki segít. Felmondani nem szeretnék, mert ez esetben gondolom mindenkép elesek a végkielégítéstől.2023. szept. 21. 12:52
2/7 A kérdező kommentje:
Nem foglalkoztat ez a vállalat részmunkaidőben senkit. Nem opció náluk sem a 6, sem a 4 óra. Nincs rá lehetőség.
2023. szept. 21. 13:22
3/7 anonim válasza:
Nem szeretnek végkielégítést fizetni a cégek, de nyugodtan rájuk lehet kicsit pirítani. Nézz utána a lehetőségeidnek. Első körben szerintem az is elég, ha belengeted, hogy jogi útra tereled a dolgot. Nekem már ettől megváltozott a hozzáállása a munkáltatónak és kifizettem a szabijaimat és 3 havi végkielégítést. Legyél rámenős, ne hagyd magad, hogy húzzák az időd.
4/7 anonim válasza:
Utolsó vagyok: Vagyis ők fizettek, nem én. :)
5/7 anonim válasza:
A kérésedre 15 napon belül írásban köteles reagálni. Indoklással, ha elutasítja. Ha te ragaszkodsz a részmunkaidőhöz, akkor ez a munkáltatói indoklás teljesen megfelelő egy munkáltatói felmondáshoz.
6/7 anonim válasza:
Kérd ki egy munkaügyekben jártas szakember véleményét. Fizess ki egy rövidebb konzultációt. Ne hagyd magad, pláne ha a törvény is netán melletted all !
7/7 anonim válasza:
Mindent amit tudsz ments el bizonyítékként.
Egyébként mekkora a cég? Nem mindegy hogy multi vagy kiscég. A multi nem érzi meg, de egy kisebb cégnek ez meg a GYES nagyon sok pénz. Próbáld meg a 6 órát, akkor ők is lássák hogy nem csak lógni akarsz és lehet nem kell pereskedni. Te is mondtad hogy nem akarnál felmondani, ha kényszerből leszel 4 órán, hidd el kicsesznek majd veled. Nem tudom hogy mettől meddig dolgozol nyilván, de neked is kell adnod valamit hogy ők is tudjanak adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!