Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van az hogy egy csomó...

Miért van az hogy egy csomó "vállalkozó" pénzesnek van beállítva mert hogy ennyit meg annyit elkér a klienstől, eközben meg a nagyja full csóró?

Figyelt kérdés

Csomó "vállalkozó" ismerősöm van az épületgépészet terén akik elvileg pénzesek, a gyakorlatban pedig semmi pénzük nincs. Keresnek itt havi 1+ misiket (valóban sok munkájuk van, irreális összegekért), azt normális ruhára nem telik.

Ez azért lehet mert a pénzügyi intelligenciájuk zéró és nem tudnak bánni a hirtelen jött pénzzel vagy a nagy "vállalkozói" lét nem is éri meg annyira?

2023. szept. 19. 10:55
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Én nem az ilyesféle emberekről beszélek mint te, hanem az igénytelen szakmunkás vállalkozókról akik királynak állítják be magukat, azt közbe nullán vannak.

Pl 15 év vállalkozás után az egyiknek sikerült annyit elérni hogy vegyen egy romos parasztházat, pedig mint úton volt a munkába és nem napi 8 órát dolgozott. Én ezt a proli munkahelyemen pár év alatt megteremtettem, azt még kb ők nézik le a cégeknél dolgozó embereket.

Az igény meg egy fontos dolog. Retkes, szakadt ruhájú, de "sikeres, jól menő, pénzes" vállalkozó emberrel nem fogok semmit se csináltatni, mert ha valaki önmagára nem igényes annyira h ne szakadt cuccokba járjon, az a munkájára se lesz az.

2023. szept. 19. 13:21
 22/30 anonim ***** válasza:
19%

Nem baj fiam, az idő majd megtanít dolgokra (bár attól bölcs nem leszel).

Egy utam alkalmával az felvetettem az idősebb kollégámnak hogy megállhatnánk ebédelni valahol. Ő is megéhezett ezért megálltam egy puccos étteremnél. Ő megkért hogy haladjunk tovább. Azt mondta hogy ott kell megállni ahol szétgyúrt gödrös a parkoló és tele van. Ott nem véletlenül állnak meg sokan.

Ha két szaki jelentkezik nálam egy melóra akkor biztos hogy nem a frissen borotvált, makulátlan öltözetű, hanem a kantáros foltos-gatyós fogja megkapni a munkát. Tudod ahol gyalulnak ott keletkezik forgács :)

2023. szept. 19. 15:11
 23/30 anonim ***** válasza:
70%

Hu, te kérdező reménytelen eset vagy.

Mindegy, maradj a külsőségeknél én meg maradok az utolsó válaszolónál hogy én is azt venném fel munkára aki szakadt cuccban jön.

Mert ott van valami más is, ami neked nincs.

2023. szept. 19. 15:16
 24/30 anonim ***** válasza:
86%

Én építési vállalkozó vagyok és azt hittem egyértelmű, aki 100 000 ft-ot számláz egy munkára abból neki nem 100 000 ft jut a zsebébe. Rengeteg adó, gépköltség, üzemanyag, könyvelő, egyéni védőeszköz, rezsi, stb. költség van. Arról meg ne is beszéljünk hogy az árajánlat-felmérés készítés mekkora veszteség mert akkor nem termelek, ráadásul nem is biztos hogy megrendelik.

Amikor meg nem fizetnek ki, de áfáját meg be kell fizetni, hááát...

2023. szept. 19. 15:38
 25/30 anonim ***** válasza:
70%
Egy vállalkozónál voltam segédmunkás, mert az adott témában akartam vállalkozást indítani. Az ő éves bevétele 50 millió nettó volt, az enyém csak 1 millió körül. Mégis én éltem jobban mint ő. Ez úgy lehet, hogy én szabad voltam. Nem kötött semmi a vállalkozáshoz, nem volt napi 50 ezer Ft kiadásom a vállalkozás fenntartására. Ő úgy nézett ki mint egy hajléktalan, és ez nem túlzás. Mert napi 24 órás volt a munkaideje, évi 365 Napon át. Na jó, persze aludt néha, de csak napi pár órát. Nyaralásról álmodni sem mer. Míg én többek között európai kerékpártúrán voltam, mert időmilliomos vagyok. Látnád a lakását, azt hinnéd hogy egy lakatlan romos épület!
2023. szept. 19. 17:00
 26/30 anonim ***** válasza:
73%
Meg a kockázat, meg a felelősség.
2023. szept. 19. 19:10
 27/30 anonim ***** válasza:
48%

Érdekes szituáció, amikor a gyakorikerdésekes befektetős, kamuinformatikus söpredék totál nincs tisztában a magyar valósággal, mert ki sem mozdul a kocka marhája a lakasából.

Tróger Józsi meg a részvények, hogyne... :D

Azért a márkás ruhát meg a tiszta ruhát ne keverjük már össze, b*sszátok meg. Lehet venni olcsón igényes, új ruhát egy C&A-ban vagy Auchanban is, de azt, hogy mocskos, pecsétes, pacuha ruhákban járnak a "szakik", ne állítsuk már be úgy, hogy ők nem adnak a külsőségekre. Egyszerűen igénytelen prolik, ennyi. A proli akkor is proli marad, ha pénzt adsz a kezébe.

Pont ezek a kelet-európai prolik azok, akik rögtön rohannak az autószalonba meg az Apple Store-ba, ha kicsit is jobban megy nekik, szóval ha szakadt cuccokban jár, akkor tényleg nem megy jól neki. Vagy van még az a fajta, aki az asszony meg a gyerek alá tolja a cuccot, mert anélkül nő nem állna szóba a koszlott fajtájával.

Ezek az 1-2 milliók meg rohadtul nem nagy összegek, a 24-es tökéletesen összefoglalta, hogy mire megy el. Nem mellesleg lassacskán kifullad ez a lufi, ami pár évig volt, nem fognak már akármennyit kidobálni a gány melóra az emberek, nekem már tele a postaládám az idióta mekkmesterek hirdetéseivel, gondolom nem azért dobálják be, mert annyira úsznak a megrendelésben. A Facebook is tele van a "víz-gáz-fűtés, mindent vállalok" hirdetésekkel, nagy része nyilván színesbőrűtől.

2023. szept. 19. 23:56
 28/30 anonim ***** válasza:
77%

Mondjuk egy vállalkozó bruttó “bére” nem ugyan az mint egy alkalmazotté.

Nekem mint alkalmazottnak levonják az adót és ennyi, az összes költségem az én életmódomtól függ.

Kereshet egy vállalkozó milliókat is, de abból bizony le kell vonni a képzések árát, a munkaeszközök árát az esetleges segédmunkaerőt és egyebeket. Máris megfeleződik az a milliós bevétel.

Arról nem beszélve hogy gyorsan tudnak repkedni a 100 ezrek úgy hogy nem élsz luxusban. Mondjuk egy kajarendelés 4000ft(és akkor valami egyszerű dolgot ettél mint gyros), szorozd fel 1 hónapra és máris elment több mint 100 ezer és akkor még csak 1x ettél.

2023. szept. 20. 00:29
 29/30 anonim ***** válasza:

Valoban az van, amit az utolso ir, a bevetel rengeteg de melle a kiadas is. Sok jobban jarna ha elmenne alkalmazottnak, csak nem szamolnak utana ennek.

Tankoljak a ceges kocsit es szervizelik, mivel mikor epp nem dolgoznak, akkor vezetnek aruert, munka miatt, vagy ugyfelhez. Fozni nem tudnak, mert nincs idejuk, igy marad a rendeles. Szerszamokra, gepekre folyamatosan kolteni kell. Maga a vallalkozas fenntartasa is koltseg.

Jo ha egyaltalan be tudjak jelenteni magukat minimalberre. Amibol a nyugdij 0 koruli osszeg lesz. Mindezt heti 60-80 ora munkaval.

De tenyleg oda meg vissza vannak maguktol, hogy mekkora vallalkozok. Pedig ha visszaszamolom oraberre, akkor fillerek jonnek ki a havi 250-300 orara.

Szerintem egy atlag alkalmazottnak jobb elete van ennel. Lehuzza a 40 orajat, szabad a hetvegeje, normalisan be van jelentve, kezhez kap 4-600 ezer Fotintot es nem rokkan bele a munkaba.

2023. szept. 20. 11:46
 30/30 anonim ***** válasza:

Nem kell ám nekik mindent elhinni.

A legtöbb (a nagyja) épületgépész/ kőműves szakember rendkívül buta az élethez. Akármennyi ilyen ismerősöm van az mind beszűkült világnézettel rendelkezik és azon kívül hogy ezeket a munkákat képes megcsinálni, semmi egyéb tudással nem rendelkezik. Például az alapvető gazdaságtudományi fogalmakkal nincsenek tisztában.

Hogy jól keresnek-e? Ha én havi 250-300 órát dolgoznék a cégnél ahol jelenleg vagyok (nem vezetői pozícióban) akkor a keresetem kb nettó 1.2-1.3 millió lenne, szóval nem, többnyire nem éri meg ez a dolog.

Az én ismerőseim tipik azok akiknek ha tavasszal/nyáron megszaladt a ló akkor mennek az új iphone-ért, GAS cuccokért meg ilyenek. Amikor meg nincs szezon akkor meg siránkoznak hogy nincs pénz meg h nem megy a "VÁLLALKOZÁS". Nyilván van kivétel, de a nagyja ugyanez a proli ember, aki azt hiszi hogy gazdag lesz ebből mert mondjuk 2-3 embernek bejött a környéken. Amikor meg koppan már nem tud kiszállni mert hitele van és bármiféle más munkát képtelen elvégezni.

2023. szept. 20. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!