Építési vállalkozónak lenni tényleg egy aranybánya?
Körülöttem sok olyan ember van (pontosabban a koromból kifolyólag a gyerekei), aki szinte milliárdos, és abból él, hogy családi házakat épít és ad el. Ezek mind építészek, és a teljes kivitelezési vállalkozás náluk van.
Ha valaki be tud indítani egy ilyet, akkor az tényleg egyenes út egy kivételesen magas vagyoni szinthez? És itt most nem azokról beszélek, akik jól élnek, hanem akik 50 millás autót adnak érettségire a gyereknek
Bármilyen szakterület lehet aranybánya.
Két dologtól függ.
Mennyire vagy benne jó, s mennyire tudod eladni magad.
#4-nek van igaza.
Bármilyen vállalkozó abból él, hogy csinál valamit x összegért, és X+Y%-ért eladja a terméket vagy a szolgáltatást.
Az hogy ez építési vállalkozó, vagy IT vállalakozó vagy cukorka kereskedő vagy akármi más, az igazából tökmindegy.
Saját költségeidet pontosan kell kiszámolni és olyan dolgot kell csinálni, amire van kereslet, van igény.
Igen és nem.
Konkrét példa.. 4 éve, III. kerület aranyhegy, 3 lakásos társasház, én csináltam.
Maga a project 14 hónapot vett igénybe, szerencsére hamar eladtam így az átlagos benne áll a pénzem összeg 140-150 millió volt, 1.5 évre. A többit a vevők fizették így nem kellett többet beletolni.
Nyereség: 74 millió forint, tehát lakásonként sikerült 24+ 5% áfát tehát 25 milliót keresni ! Ez kimagaslóan jó érték.
adózás után osztalékként: 59 millió: (9% majd szja)
Öröm, hiszen meg is van a drága autó.. De számoljunk csak:
180 millió 1.5 évre magyar államkincstárban ha nem csinálok semmit:
kb 35 millió forint, akkor kb 18 millió lehetett volna tehát 18 millióval számoljunk.
41 millióm maradt.
15 hónap, de leket is vettem elötte és utána is szaladágltam azt ne számoljuk, 2.7 millió forint havonta.
Ezért amit vállaltam:
naponta mentem ki, volt hogy hitvány munkát végeztek ott ellenőrizem őket, lógtam mindenki nyakában, hétvégém nyaram se volt, télen hótaposóban mentem ki, és napi 10-12 munkaórát lehetett számolni.
Ha veszek egy jobban képzett IT szakembert, munkahelyen, ennyi munkaórával beosztottként 2 millió forint körül tud keresni, tehát 700ezer forintot sikerült rávernem azzal hogy koszban mocsokban, gusztustalan emberek között irányítottam egy ekkora projectet.. És ha valamit elcsesztem mindent én fizetek.
Aranybánya ?? Végülis igen, évekig csináltam, ma már néha elgondolkozom hogy de jó lenne még egy pár ilyen project, azt eszembe jut, hogy vannak fiatalok, teli energiával, csinálják ők.
Jelenleg itthon, szükség szerint kisebb szoftverek fejlesztését csinálom, órabérben alig van alatta, és nem kell hallgatnom a festőtől hogy "Figyelj, nem azért tanultam én ennyit, hogy 13 fokban dolgozzak", és a burkoló se rinyál hogy télvíz idején saras lesz a cipője mire a kocsiból a lakásig bejut.
Ott a pont. Én is kőműves vállalkozót alkalmaztam a felújításhoz, és csak lestem, hogy mennyi pénzem megy el munkadíjra.
De nem bántam meg, mert tudtam, hogy egy becsületes és keményen dolgozó embert fizetek meg.
Pl. az utcában egy másik, hasonló nagyságú háznál előbb kezdték a szigetelést mint mi egy 8 fős brigáddal, és nálunk a kőműves 2 segéddel hamarabb végzett, mint ők.
Röhögve mondta a kőműves, hogy átjött hozzá a szomszéd, és megkérdezte, hogy nem tudná-e nála is megcsinálni, de mondta a kőműves, hogy annyi munkája van, hogy nem vállalta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!