Miért van az hogy egy csomó "vállalkozó" pénzesnek van beállítva mert hogy ennyit meg annyit elkér a klienstől, eközben meg a nagyja full csóró?
Csomó "vállalkozó" ismerősöm van az épületgépészet terén akik elvileg pénzesek, a gyakorlatban pedig semmi pénzük nincs. Keresnek itt havi 1+ misiket (valóban sok munkájuk van, irreális összegekért), azt normális ruhára nem telik.
Ez azért lehet mert a pénzügyi intelligenciájuk zéró és nem tudnak bánni a hirtelen jött pénzzel vagy a nagy "vállalkozói" lét nem is éri meg annyira?
Akinek jol megy reszben azert megy jol, mert nem szorja el. 1m ma mar nem akkora penz, amit ne lehetne latszat nelkul elkolteni. Sot, egy 4 fos csalad tobbet is elkolthet latszat nelkul.
A tenyleges jo modhoz inkabb a fejenkent 1m dukal. Az azert keveseknek van meg keves haztartasnak van ekkora bevetele.
A HH cuccot meg a vallalkozo veszi, egyebkent nem arra gondoltam dragasag alatt, mert egy HH hacuka 100-bol megvan. A fejlampas sisak, futheto pulover, kulonbozo terepre kulonbozo cipok, esetleg FAM felszereles, maszovas, heveder, szemuveg, stb. Te lehet hogy csak annyit latsz, hogy kiveszi a mokus a diszperzites vodorbol a kis hacukajat es magara akasztja, de lehet hogy tobbe kerul mint a ceges laptopod. Ha kezebe vesz egy 2kA lakatfogot mar egy Mac arabol sem jon ki a cuccmak.
Én még egy épületgépész ismerősömnél se láttam drága cuccokat, a szerszámokon kívül. Azok meg nyilván drágák, mert az a munkaeszköze és nem célszerű rosszat venni.
Villamos szakemberekről nem tudok nyilatkozni, nálunk mindenki épületgépész. Azt eltudom mondani hogy ezt a pénzt megkeresik, heti 60-70 óra munkával és kb el is b*sszák.
Nekem ne mondja senki azt hogy ha keres 1+ misit akkor a szakad sz*r cuccokban fog járni, ennyire képmutatóak azért ne legyünk már. Vagy ha valóban ez van, akkor elég szomorú hogy valaki ilyen igénytelen. Senki nem mondta h luxus cuccokat kell venni, de ha van pénz akkor egy alap igény legyen már. Nem véletlenül nincs egyiknek se nője.
" miért azt a látszatot kelti a nagyja hogy full csóró? :D Azért mert nem megy jól, nincs pénzügyi intelligenciájuk és felélik a pénzt. :D"
Mert nem érdekli a látszat. Nem akar kelteni semmit. Abban van, ami kényelmes, és nem érdeklik a márkák. Nem mindenki olyan szociálmajom, mint te. És az, hogy a bevételük 80%át befektetik, nincs a homlokukra írva.
Mint mondtam, nekem elég jól megy, 20M körül szokott lenni az éves nettó amit kiszedek a cégből, és én is egyszínű pólóban, edző gatyában, papucsban járok ügyet intézni, bevásárolni, meg ülök a meetingeken, egy átlagos kétszobás, 50-60M-t érő pesti lakásban. A pénzem befektetem. Az egyetlen guilty pleasure, hogy évi 2-3M forint értékben utazok, ebből láthatnád, hogy nincsenek megélhetési gondjaim.
Nem érdekel a látszat ezért szakadt, ócska cuccokba kell járni?
A normális ruhának (és itt nem luxira gondolok) egy alap dolognak kellene lenni. Nem gondolom hogy szociálmajom lennék mert nem szakadt, koszos cuccokban járok mint ezek a tagok. Ez szimplán igénytelenség, ennyi. Ha hozzám ilyen "vállalkozók" jöttek volna ki, kb. elküldtem volna őket a faszba. Ha valaki önmagára nem igényes akkor a munkára milyen igénye van? :D
Szerinted mibe fektetik be a pénzüket ha évek után is otthon laknak? Ne viccelj már, nincs is mit befektetni. Vesznek új fúrót vagy mi? Az se kerül 1 misibe és nem kell minden hónapban venni. A VÁLLALKOZÁS meg még mindig egyszemélyes, nem az van hogy már több főt foglalkoztatnak.
Nem mindenki ilyen business man mint te, bár gondolom nyilván ennek a fele se igaz.
Kérdező, szerintem a te pénzügyi intelligenciád zéró, és itt annyian elmondták értelmesen hogy mi az ábra, de te valahogy nem érted.
Nem véletlenül nem tartasz ott ahol ők, és ezzel a felfogással soha nem is fogsz.
Erre szokták mondani, hogy álmodik a nyomor. Neked csak addig jut el, ha pénzhez jutnál, szétszórd materiális baromságokra.
Okos ember meg azon agyal, hogy hova fektesse be a megtakarított pénzét, hogy az akkor is fialjon, ha ő alszik éjjel otthon.
Ne haragudj, de az ilyenek mint te, soha nem fogja semmire sem vinni, és hidd el, másoknak te tűnsz igénytelennek, hogy nem hogy elköltöd, de még meg sem tudod keresni azt a pénzt amivel esetleg boldogulhatnál.
Jól írta fentebb a nike papucsos válaszoló, ezeknek a te fajtádnak csak ezek az értéktelen nateriális külsőségek számítanak. Normálisan gondolkodó értelmes emberek nem dőlnek be reklámoknak, celebeknek, egyáltalán semminek sem. Van pénzügyi stabilitásuk, saját elképzelésük és senki nem tudja őket befolyásolni a hülyeség felé.
Én is otthon, illetve a volt barátnőmmel az ő lakásában laktam, amíg nem volt annyi tőkém, hogy saját lakást vegyek. Ha valami, akkor ez is pénzügyi intelligencia, nem más zsebét tömni évi 2-3M forinttal egy közepes albiért.
Befektetés alatt nem fúrót értettem, már az is meglep, hogy te erre asszociálsz. Részvényeket, kötvényeket, stb értettem, mint minden ember, aki azt a szót használja, hogy befektetés.
Micsoda MLM szöveg, gg.
Bocs hogy nem lakok otthon mint a "vállalkozó" ismerőseim, bennem van a hiba hogy tanultam és fix, elég jó bevételem van havi szinten amiért még fizikai munkát nem is kell végeznem. Én kérek elnézést!
Ha azon agyalnék hogy most milyen ütve-fúróba tegyem a pénzem, akkor tuti otthon lennék még. Egyébként az ütve-fúró is egy materiális dolog, ami csak akkor fial ha használják, ergo ha nem dolgozol vele, nem lesz belőle pénz. Nem tudom milyen dolog az ami akkor is fial amikor alszol, gondolom ilyen crypto-ra meg ezekre gondoltál és nem a kőkemény szakmunkára.
Az meg nem materiális dolog hogy igényes legyen valaki önmagára, pláne ha valamennyire el is kell magát adni akár egy munka felmérés során. Senki nem mondta hogy Philipp Plein cuccokba kell menni.
Gondolom te is egy vállalkozó vagy aki besértődött azon hogy valaki kritizálni meri az igénytelen réteget és most itt kiállsz a létedért.
17, mert itt erről van szó, a szakmunkás vállalkozókról és nem "bankárokról" :D
Befektetni bármibe lehet, én pl veszek egy pc-t mert CAD-be modellezek. Az is egy befektetés. Egy fúró is egy befektetés ha ilyen szakmában dolgozol mert pénzt hoz a házhoz. Ha nincs fúród akkor elég nehéz bizonyos munkákat elvégezni.
Nem kell "bankárnak" lenni, hogy nyiss egy számlát, vegyél egy SP500 index fund csomagot, és keress évi 10%-ot. Már az, hogy azt gondolod ehhez bármiféle tudás kell, elárulja, hogy mennyire nem vagy képben.
Valóban lehet fúróba fektetni, de ez inkább a vállalkozás belső ügye. Én egyértelműen külön bontottam a kereső tevékenységre fordított összegeket, és a nettó haszon-ról beszéltem, amivel a mindennapokban egy ember gazdálkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!