Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres manapság egy...

Mennyit keres manapság egy gépészmérnök?

Figyelt kérdés

Párom most készül váltani, tudott hogy ebben a városban a legroszabbul fizető cég ahonnan eljön, de itt kezdte egyetem után, tapasztalat gyűjtés mellett nem volt elsődleges a fizetés.

5 éves tapasztalattal 2 hónap múlva kezd járni interjúra. A cégnél tilos beszélni a fizetésekről mert mindenkinek más.

Ő br710e Ft-t keresett itt, a főnöke szerint bárhova megy jóval többet tud kérni.

De tanácstalan mennyit mondjon, ezért érdekelne ha valaki megosztaná mennyit is lehet keresni :)

Köszönöm előre is.

2023. szept. 18. 08:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
10 es én pont ebbe estem bele, nehezen találok. Bár ilyen magas bért sehol nem mondok. Ugyanakkor igaz hogy Pest nagyon fillértoszó lett. Keleten vettek volna fel a legjobb bérért, de oda meg nem akarok ingázni.
2023. szept. 29. 08:32
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Van ennek a pesti filléreskedésnek egy másik oldala is, főleg mióta ilyen infláció van. Én pl. utálok multinál dolgozni, csak egy élethelyzet miatt döntöttem úgy, hogy multinál vállalok munkát. Most már semmi sem indokolja, legalábbis azt hittem. Az elmúlt fél évben egy olyan év után ahol 25-30%-os infláció volt, ami ebben az évben sem lesz másképp, gondoltam hogy na a kkv-knál is el lehet kérni egy közel olyan fizetést ami most van (egyébként most sem olyan hű de magas a fizetésem), akkor minek építsem le az agyamat egy multinál. Hát, nem így van. A kkv-k konkrétan nem reagáltak az inflációra. Ugyan azokkal a bérsávokkal dolgoznak, illetve foglalkoztatnak, mint mondjuk 2020-ban mikor pályáztam. Egyszerűen nem jutott el a tudatukig hogy infláció van, mivel az infláció legjobban lakossági értegben tarol. A cégek költsége is növekedett mivel energiaár infláció is volt, de egyrészt azt a lakosság ugyan úgy elszenvedi, mint ahogy az üzemanyagár inflácót na meg az élelmiszerár inflációt.

Folyamatosan nézem a piacot, hogy melyik cégnél milyen (mérnöki) pozikat nyitnak meg. 1 éve alig volt kkv-s álláshirdetés. Most szarásig vannak, a saját weblapjukon meg toborzóknál is nyitott mérnök pozikkal. Bruttó 700 meg 800-ért. De láttam olyat is pár hete, hogy bruttó 600-750-ért keresnek villamosmérnököt 3-5év tapasztalattal. Az ma már egy pályakezdő bérsáv, szinte bármelyik multi odaadja a jelentkezőinek.

Ha ehhez hozzáveszem azt, hogy a multis fizetések sem követik az inflációt Budapesten, akkor azt kell hogy mondjam, tényleg elértéktelenedett a hagyományos mérnöki munka, tevékenység. Ebben benne van a keze a digitalizációs automatizálásnak is, de ez sem indokolja ezeket a fizetéseket.

Nem kell elmenni mérnöki munkakörökbe dolgozni, szinte bármivel ha nem is jobban, de meg lehet keresni ugyan azt a pénzt. Kisebb stresszel, kisebb felelősséggel, meg legalább nem kezelnek felnőtt ember létedre óvodásként mint egy kamu scrum csapatban.

2023. szept. 29. 09:01
 13/20 anonim ***** válasza:
Én kkv-nál voltam és 2020 ban a covid elején az első hullámmal el is küldtek, kb. 2 éve voltam akkor már ott. Érdekes módon pont előtte pár hónappal kértem tőlük fizuemelést, és adtak 5%-ot, mert akkor még annyi volt az infláció... Nem tudom ez benne volt e a döntésükben. Azóta meg nem találtam olyan helyet, ahol 1 évnél többet lettem volna, mert vagy a fizetés megalázó, vagy az egész csapat a főnökséggel együtt.
2023. szept. 29. 10:51
 14/20 anonim ***** válasza:
Ja persze az indok azt volt, hogy a covid miatt gazdaságilag nehéz helyzetbe került a cég. Mégis a 2-3-szor annyit kereső kollégám mai napig ott dolgozhat... Msc-vel meg mondjuk 10-15 évvel idősebb.
2023. szept. 29. 10:53
 15/20 anonim ***** válasza:
Ja igaz ez is nagyon, hogy munkakört kell váltani. Én is nézegetek egyszerűbb rendszergazda pozikat-mert az it is nagyon érdekel (a legnagyobb hülye voltam, mikor anno azt hittem az it hülyeség és a gépészetben lesz a jövő...), azok is keresnek annyit pár év után, mint akár egy msc-s gépész.
2023. szept. 29. 10:56
 16/20 anonim ***** válasza:
69%

Mégis milyen munkát akarsz elvállalni, ami hasonlóan fizet és nem stresszesebb mint a mérnöki? Buszsofőr, mozdonyvezető az állandó éjszakázással, túlórázással?

Mi a lóf*sz stresszes nektek egy multis mérnöki állásnál? Ott kb. csak akkor rúgnak ki, ha a vezetőd fejére öntesz egy szarosbödönt, de még akkor se biztos. Nagy divat lett előadni a "stresszes munkát", de ez 99%-ban a túlbuzgó stréberek mániája, mert túl komolyan veszik a szaros nettó 500-as munkájukat.

2023. szept. 30. 11:16
 17/20 anonim ***** válasza:
51%
16-Most minek magyarázzuk olyannak, aki nem látja? Felesleges.
2023. szept. 30. 13:24
 18/20 anonim ***** válasza:
69%
Hát akkor jó "stresszelést", mit bánom én, ha tönkreteszed magad a kitalált hülyeségeddel. Menj akkor buszsofőrnek, ott aztán nincs stressz 100 utassal a hátad mögött, meg egy Q8-as büntetőfékező kopaszkigyúrt audissal előtted.
2023. okt. 1. 03:15
 19/20 anonim ***** válasza:
56%

Az a stresszes, hogy minden nap olyan mint ha egy óvodába mennél be. Eleinte fun meg pc meg világbéke, de több éves távlatban ki tudnak ezek idegelni. Persze lehet mondani, hogy ignoráld. Ignoráltam, egy darabig. De mikor már minden ku_a héten ilyen színes kártyahúzgálós bohóckodás van mint az oviban (retro), meg ilyen kívz, olya kvíz, meg pontokat kell gyűjteni céges rendezvényekről azért hogy a csapatod kapjon pénzt amit elpiálhattok, hát tesó, 32 éves vagyok nem 12. Egyszerűen zavar, hogy nem kezelnek felnőtt emberként. Persze 50-50, részben az én hibám, hogy ezt az agilis bohóckodást nem veszem be, csak az a baj hogy a legtöbb magyarországon üzemelő multinál ezt túltolják.

Beszélgettem olyan külföldi sráccal akik szintén agilis rendszerben dolgoznak, az totál más. Nem tolják túl, nem erőltetik rá a munkavállalókra az agilitás minden létező elemét, csak azt, ami valóban hasznos és releváns az adott munkatevékenységre.

De egyébként abban igazad van, hogy én (mi) nagyítjuk fel. Csak mikor emberi létezésedben kérdőjelez meg a munkáltatód, egy idő után magasabb szintű konstans stresszt nyom rád, mint egy kkv-nál egy full autokrata vezetői ideológia. Mindekttőben dolgoztam, több cégnél. Én ezt a típusú stresszt töredék mértékben tudom tolerálni, mint pl. a lehetetlen határidőkből vagy az ügyféllel való konfrontálódásból adódó stresszt. Ha nem tekintenek embernek, nem tisztelnek meg azzal hogy felnőtt dolgozni akaró embernek tekintenek, nálam bukik minden.

A kérdésedre a válasz, hogy még is milyen munkát ami hasonlóan fizet és nem stresszesebb, bármi. :D

A kopaszkigyúrtaktól meg nem kell félni. Talán téged is megpróbáltak úgy nevelni a munkahelyeden, hogy egy óvodás vagy semmi több. Nem, felnőtt ember vagy, ki tudsz állni magadárt. Csak elő kell húzni azokat a kártyákat amiket farzsebbe tettél mert minden pc, lávcsi meg dájverziti van. Nincs dájverziti, egyenlők vagyunk. A kopaszkigyúrt gyökér is aki büntetőfékez előtted, meg te is meg mindenki.

2023. okt. 2. 10:43
 20/20 anonim ***** válasza:
Én megfordultam már pár német autóipari multinál, de ilyen sehol nem volt. Csinálom a dolgom, vannak meetingek, aztán kész. Ráadásul most full home officeban vagyok. Csapatépítőkre nem járok és a kutyát nem is érdekli.
2023. okt. 2. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!