Mennyit keres manapság egy gépészmérnök?
Párom most készül váltani, tudott hogy ebben a városban a legroszabbul fizető cég ahonnan eljön, de itt kezdte egyetem után, tapasztalat gyűjtés mellett nem volt elsődleges a fizetés.
5 éves tapasztalattal 2 hónap múlva kezd járni interjúra. A cégnél tilos beszélni a fizetésekről mert mindenkinek más.
Ő br710e Ft-t keresett itt, a főnöke szerint bárhova megy jóval többet tud kérni.
De tanácstalan mennyit mondjon, ezért érdekelne ha valaki megosztaná mennyit is lehet keresni :)
Köszönöm előre is.
Bruttó 400-800, nagyon maximum 900.
De ne ennyiket kérjen, mert így csak konzerválja a szar állapotokat. Ha már vált valaki, nyomjon be bruttó 1,3-1,5-öt, ne ájuljon el attól, hogy ráígérnek egy 100-ast a jelenlegire. Az a baj, hogy sok a szolgalelkű jobbágy gépészmérnök, a retek c*gány meg ha nem tetszik neki a fizetés az építkezésen, másnap már a szomszéd telken van és ott dolgozik.
En folyamatosan interjúzok és nyomom be a fent említett sávot, 1-2 helyen meg is adták, érdekes módon pont a keleti megyékben. Amíg a pesti egyetemek fiatal pályakezdői beérik a cool romkocsmás, szobában nyomorgós életmóddal, és egy nettó 300-tól hasraesnek, addig nyilván szélmalomharc ez az egész.
Ez pont igy van. Udv egy multi villmernok. 😄 A csaladomban mindenkinek jobban megy fuvarozasbol, epitoiparbol mint az 1m koruli multis bruttos bohockodasbol. Ja, hogy azokkal dolgozni is kell. En is ezert vagyok meg multonal kattintgato. 😂 Mert lusta vagyok, bar en szoktam maszekolni.
Az a baj ha b 1,3-1,5-otm mond, biztos hogy nem keresik fel ujra.
Ha brutto 900-1000-t mond meg akkor is necces.
Ha mindenki 1,2-1,5-öt mondana, akkor muszáj lenne nekik. Próbálok minél több embert meggyőzni, mást nem tudok csinálni sajnos. Keleten megadják néhány helyen, a pesti patkányok szarrágóbbak, meg nekik helyben van a rabszolgatermelés a BME meg OE által.
"Kivonulni" meg nem fognak egy 1,5-től sem, nem kell ettől a kamu dumától félni. A BMW most jön és meg sem röccentek azon, hogy 1,3-at megadjanak.
"a pesti patkányok szarrágóbbak, meg nekik helyben van a rabszolgatermelés a BME meg OE által."
Orulok neki, hogy nem csak en tapasztalom ezt. Mernoki palyan, amennyiben hagyomanyos mernoki munkarol van szo, atbillent a piac.
Nyugati felben is jobbak a fizuk, mint Pesten. Mar 2 eve is ezt tapasztaltam.
Ha kezdő lennék, 0 tapasztalattal, akkor br 600-at mondanék, ha már 1-2 éves tapasztalatom lenne, akkor br 900-at, 5 éves tapasztalattal 1-1.1 milliót.
Szerintem amúgy fel lehet Pesten is tornászni a fizetésedet, dolgozz jól egy cégnél, de folyamatosan keress új munkahelyet. Elmész interjúra, kiharcolsz egy jobb ajánlatot, így te leszel alkupozícióban, bemondod a meglévő munkahelyednek, hogy ennyiért felvennének új helyre, és ha tényleg jól dolgoztál és a cég se fillérbaszó, akkor megadja minimum azt a fizut, ha meg nem akkor elvállalod az új helyet. És ezt iterálgatva sokkal gyorsabb fizuemelkedést elérsz, mintha évekig ülnél csendben egy helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!