Weblap fejlesztőnek, készítőnek megéri e tanulni, tanfolyamért fizetni? Ellehet kezdőként majd helyezkedni utána?
Teljesen átérzem a problémáidat, 7 évvel fiatalabb vagyok ugyan és férfi, használható szakmám egy sincs, van viszont egy porosodó diplomám. Jelenleg ez az egy amiben bízok, olyan képzést csinálok épp ami a gyakrolatiasabb részéhez kapcsolódik plusz igyekszem egy opyan munkahelyre is bekerülni. Így is évek mire lesz ebből valami használható. Többedik kiégésemen vagyok túl a karrierem során, teljesen szétsokkoltak először az ügyfelek, aztán a process-ek, végül, az utóbbi pár évben a kollégák. Multi szolgáltató központ tehát nem gyár hanem iroda, ugyanúgy tele fogyatékossal, személyiségzavarossal, alacsony színvonalú emberrel. Undorító az egész, rosszul vagyok a munka gondolatától pedig "csak" adatokat kéne bepötyögni. Aztán hallgatni a másfél órás litániát ha valami nem sikerült 110% pontosan vagy három héttel a határidő előtt. De ha igen, akkor is. Furkálódás, rosszindulat, leépült, leszedált emberek f*szságai minden szinten. Mindezt egy átlagbérnek megfelelő összegért és persze rendszeres irodai bejárással hogy véletlenül se tudj se a bejáráson, se a lakhatáson spórolni.
Szóval beragadtam ide és abban látom az egyetlen kiutat hogy saját szakmámban képzem magam.
Lehet hogy neked is ezt kéne? A 2 szakma közül valamelyiket leporolni, továbbfejleszteni? Talán a vezetői állások között és szét nézni? Nem tudom, sajnos én is csak tippelgetek, próbálkozok.
"Nőként alig van pár dolog, ami saját vállalkozással csinálható."
Ez hülyeség, bármi csinálható nőként, ami férfiként is, sőt még annál több is. A feleségem például asztalos tanfolyamra jár, és nem ő az egyetlen nő a csoportban.
"Nyüzsögnek a fodrász meg a műkörmösök is meg a maszőrök, meg az edzők."
Pénzügy, számvitel, könyvelés, marketing, PPC, SEO, fordítás, villanyszerelés, víz-gáz-fűtésszerelés, motorokkal-kocsikkal kapcsolatos tevékenységek, ...
Fizikailag egy nő is képes elvégezni ezeket, mert ha akarsz, akkor tudsz te is falat vésni meg radiárt cipelni.
Nézz bele az ÖVTJ-be, meríts belőle ihletet: [link]
"Ott a technikusok telelpítgetenek, meg tesztelik a gépeket. Milyen tanfolym szükséges ahhoz, hogy alap informatikai ismereteket megtudjam tanulni és e mellett egy okj-m is legyen?"
Ipari informatikai technikusi tanfolyam a legjobb hozzá, de egy számítógép összeszerelő tanfolyam is jó lehet.
12es. Igen nagyon szép állom, de férfi munkára nőt nem vesznek fel. Még vagyonrire is alig, alig. Az egyik hasznavehető szakmám vagyonőr. Megnézemmajd az a technikusi képzést, köszi a tippet!
11. Háát sajnálom! :( A szakmáimat nem lehet tovább képesztetni (lovász, nőiruha-készítő,ABC-eladó, vagyonőr) Ha magasabb képzettséget is szereznék bármelyikben, mint pl. bolti üzletvezető, biztonságtechikus stb, akkor kapásból olyan álláshirdetéseket lehet találni ahol több éves szakmai tapasztalatot várnak, szóba sem állnak az emberrel ha csak 1 papír van a kezében. Ugan ez a TB ügyintéző is, az is kevés mint kiderült valami pénzügyi xart is kell mellé felsőfon elvégezni és még tapasztalat is kell pár év, hogy felvegyenek. Szóval jó nagyon. A franc se tudja hogy a teszteléshez kell e tapasztalat
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!