Weblap fejlesztőnek, készítőnek megéri e tanulni, tanfolyamért fizetni? Ellehet kezdőként majd helyezkedni utána?
Nem igazán van már ilyen hogy "weblapfejlesztő".
Programozók vannak, akik olyan webalkalmazásokat írnak, amik mint weboldal funkcionálnak.
Egyetértek a leírtakkal, de én máshonnan is közelítenék. Egy tanfolyam igenis lehet hasznos, nert alkalmak vannak, amikre készülni kell, vizsga, amire szintén, adnak egy keretet a végtelen mennyiségű tananyagnak, van oktató akitől kérdezhetsz stb. Viszont: munka mellett, különösen, ha más területen dolgozol (leírás alapján úgy tűnik, egy gyárban) különösen nagy önfegyelmet és napi szintű erőfeszítést igényel, minden ilyen mellékprojekt. Szerintem is kezdj el inkább egy Roadmap alapján, önállóan haladni, fizetni csak certifikátokért fizess, esetleg egy-egy spéci kurzusért akkor, ha már van gyakorlatod, és pontosan tudod mit akarsz. De itt akkor is az idő, a figyelem, a fókusz lesz a szűk keresztmetszet. Bármilyen "felkapott" terülwmetre igaz ez, online marketingtől adaton át a programozásig. Hemzseg a net roadmap-októl és ingyenes anyagoktól is, meg végső soron ezeket úgyis akkor lehet megtanulni ha megépíted a saját dolgaidat, azaz egy portfóliót, amit aztán megmutathatsz a potenciális megrendelőidnek. Ehhez viszont idő kell, az idő pedig pénz, és nincs az a tanfolyam aminek a megvásárlásával ezt az időt is meg tudod vásárolni. Hacsak nem mész el fél-egy év szabira, vagy nincs valaki aki finanszírozza a tanulmányaidat.
Mindebből kiindulva én ma már csak a saját szakmámban vagyok hajlandó képezni magam, minden más ami rám ragadt, jól jöhet még, de alapvetően igaz a mondás a cipésszel meg a kaptafával.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!