Ha munka közben elmentem "maszekolni"és megtudta a főnök, akkor ki fog rúgni?
Szép estét!Nemrég értem haza a melóból és nap közben akadt egy kis probléma.Futárként dolgozom és 2 cím között elmentem maszekolni.Azt hogy hova meg miért azt nem szeretném elmondani.Nem volt több háromnegyed óránál.Mire visszatértem a rendes melóba a főnök(aki havonta 1x van bent)már az ajtóban várt.Megkérdezte merre jártam, mert tudta, hogy nem volt rendelés.Hebegtem habogtam, majd egy telefonhívás mentett meg, de mondta, hogy holnap beszélgetünk erről, mert sajnos nem ez volt az első! Szerintetek mi lesz?Kirúg?
(Hozzáteszem nem csak én csinálom)
Attól függ, fix állásod van és fizette a maszekolásodat?
Akit én ismerek futár ott címpénz van, annyit megy amennyit akar/vállal, a kiszállított címekre kap fizut.
Ha első akkor jár a kirúgás, szólni kellett volna, hogy szükséged van egy órára, aztán ha elenged mehetsz. Ha a második, akkor is szólni kellett volna (általában címfizetés esetén is fix az idő, amíg mész), de akkor nem kerül semmibe, elnézhetőbb.
"Futárként dolgozom "
Oké. Milyen jogviszonyban? "Kirúgásról" csak munkaviszony esetén beszélhetünk. Munkaviszonyban vagy foglalkoztatva, vagy más jogviszonyban?
Jó lenne tudni...
Ezt mi nem tudjuk, hogy ő milyen és mit fog tenni.
A többség kirúgna. Én pl nem. Ha nem megy a munkád rovására a maszek és elvégezted a dolgod akkor miért ne? Megérteném és max arra kérnélek, hogy legközelebb ne is tudjak róla.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!