Tudja esetleg valaki, hogy hogy lehet az emberből hangoskönvy felolvasó?
Éppen munkát keresek, imádok olvasni, és többek mondták már, hogy nagyon szép hangon olvasok fel (gyerekeknek olvastam fel mesét, a szülők mondták), amúgy is az énekhangom is szép.
Vajon hogy lehetne elhelyezkedni ebben a munkában?
Vélemény, de nem teljesen megalapozatlan:
Keress rá hangoskönyvet kiadó cégekre, és menj el személyesen hozzájuk, hogy szívesen végeznél ilyen munkát.
Az esély nagyon kicsi rá, mert ez nem egy állandó elfoglaltság, és döntően színészeket kérnek fel rá. Alkalmi feladat. Csak ebből megélni aligha lehet.
Azt hiszem, a Vakok és Gyengénlátók alapítványa hirdet ilyen felolvasói lehetőséget, viszont ők nem fizetnek.
De amúgy kb. esélytelen, hacsak nem vagy nagyon-nagyon tehetséges. Ha végignézed, kik olvasnak fel könyveket, általában (szinkron)színészek szokták, esetleg szerzők a saját műveiket.
Sajna ez nem elég, hogy szépen olvasol fel. Ezt is tanulni kell, rengeteget gyakorolni úgy, hogy valaki irányít, tanít. Ahogy profi énekes sem lehet senki, csak mert szép hangja van...
A vállalkozáshoz:
Egyik lehetőség, ha találsz foglalkoztató, annak tudsz számlát adni. Így ha nincs is rendszeres munka, de ha mégis, legális. Csak nem biztos, hogy a magbízónak is jó. A különböző terhek miatt sokszor jobban jönnek ki, ha zsebből fizetnek.
Az indíthatsz magadnak, és saját kiadásban készíthetsz hangos könyveket. Meg kell szerezned hozzá a jogot (ha a szerző már minimum 70 éve halott, akkor nem kell), és közepes minőségű eszköz. Tudom, strapás és még minimalista szinten is egymilliót el kell költened rá.
Színműveszeti Egyetem elvégzése majd abba a "kasztba" való bekerülés ahol az ilyen jól fizető, zsíros haknikat, mint a szinkronszíneszet, osztogatják egymásnak a bennfentes körök. Mit gondolsz miért ugyanazt a 10 (jellemzően budapesti) színészt hallod az összes film alatt. Majd pont téged engednek a zsírosbödön közelébe :D Én kiadót, producer irodát és hasonlót sem nyitnék, rég leosztott lapok ezek.
Esetleg készíts otthon youtube videókat amiken fölolvasol vagy mesélsz, megfelelő marketinggel talán eljut a célközönséghez, hirdetések révén pedig generál némi bevételt. Azért minden ilyen online dologgal is csínján bánnék, azt mondják 1,5 milliós követőtábornál kezdődik a szemmel látható bevétel.
Második vagyok.
Esetleg ha szereted csinálni, akkor csináld ingyen is, keresd fel őket:
Pár éves bejegyzés, de biztosan csinálják még, és legalább "hivatalos" keretek között tudsz gyakorolni (talán még jótanácsokkal is ellátnak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!