Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért félek egy teljes munkaid...

Miért félek egy teljes munkaidős állástól?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kisebb nagyobb megszakításokkal (ez főleg a középiskolás éveimre igaz) dolgozom. Volt hely, ahol több évet voltam, de átlagban azért fel évet mindenhol, ezek diakmunkak voltak. Többségében rendesen be kellett menni az irodába, egyetem mellett teljes munkaidőben dolgoztam.

A legutóbbi helyen majdnem egy évet voltam, teljesen home officeban. Napi 10-12 oraztam sokszor és meg sem kottyant. Sajnos a cég nem tudott teljes munkaidos állásra felvenni a diploma után, ezért másik helyet néztem. Rengeteg home office állást néztem végig, de az összes kb IT-s munkavállalót keresett, én pedig pénzüggyel, berszamfejtessel foglalkoztam.

Nagy nehezen aztán felvettek egy munkahelyre, ma volt a második napom, de egyszerűen már most ki vagyok készülve, ha rá gondolok, hogy be kell mennem, már rosszul vagyok, holott mindenki kedves volt velem. Egyszerűen nem bírom az irodai munkát, nem szeretek beszélgetni random kollégákkal, szeretek csak a munkára koncentrálni, sokkal jobban lefaraszt fizikailag és szellemileg a 8 óra, mint home officeban a 10-12.

Nem tudom, hogy csak szokatlan és idővel jobb lesz e ez vagy inkább keresgeljek tovább.

Nagyon rossz a torzsido is, itthonról mindig 7-től dolgoztam, a mostani irodába pedig 8:30-ra kell menni és 17-ig tart a munkavégzés, tehát konkrétan az egész nap elmegy vele.

Tudnátok esetleg segíteni?

Maradjak vagy váltsak? Próbálják meg hozzászokni? Egyébként teljesen home officebol is végezhető lenne a munka, de nincs ilyen lehetőség a cégnél. Már annak örülnek, ha 7-től kezdhetnék, hogy legalább a délutánom szabad legyen, de ez a fix munkaidő, nem lehet tőle eltérni…

2023. szept. 5. 21:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Túlságosan belekényelmesedtél a home office munkába.

Tudjuk milyen az. Ledolgozol otthon 10-11 órát, ami valójában 6-8, és közben tudsz otthon tenni venni. Felteszed az ebédet főni, kitakarítasz egy egy helységet, beraksz egy mosást.

Ezzel szemben egy bemászkálós munkahelyen fixen ott vagy, elmegy az egész napod...

Szokás kérdése.

Szerintem 2 nap után ne add fel, majd hozzászoksz. Van előnye otthonról kimozdulós melónak is. Nagyon be lehet savanyodni pizsamában otthon home officeban.

2023. szept. 6. 03:26
 2/6 A kérdező kommentje:

Kedves válaszoló!

Valószínűleg erről van szó, igen. Úgy érzem, hogy a home office előre lépés volt számomra, sokkal kényelmesebb volt, mint a kollégákkal csevereszni meg bájologni, most ez az, ami a leginkább lelomboz. Maga a munka érdekes számomra, egyedül ezt nem bírom és nem tudom, hogy vissza tudok e szokni rá…

2023. szept. 6. 07:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Én soha (2011 óta) nem bírtam az irodai környezet, konkrétan rosszul voltam tőle, kész megváltás volt a totális HO (2020). Sajnos addigra többször teljesen kiégtem, mentálisan és anyagilag is padlót fogtam, így emiatt a részleges HO-t (2017) sem tudtam már igazán értékelni. Mai eszemmel azt mondanám hogy a hybrid az ideális, mégpedig olyan formában, hogy aki akar, amennyiszer akar, járjon be, nagy ritkán legyenek kötelező benti alkalmak, egyébként meg mindenki dolgozzon onnan ahonnan a leghattékonyabb.

Szerencsére már egyre több cég nyitott erre, csak nem verik nagydobra, épp a szerencsevadászok miatt. Valahogy húzd ki addig te is míg találsz egy ilyet vagy a te céged vezeti be, addig is gyűjts tapasztalatokat, tréningezz.

PS soha a 3 év alatt egyszer sem dolgoztam pizsomában, sőt. Engem pont az itthoni munka dob föl, innen van kedvem kimozdulni, ez a környezet inspirál, míg az irodából max hazamenni van kedvem, teljesen lehangol a sivársága, és kettétöri a napomat ha ott kell lenni. Mosni és hasonlókat sem szoktam munkaidőben, ez is egy hülye általánosítás. Viszont néha-néha szívesen bevállalom, vannak kollégák akikkel csak ott tudok kicsit beszélgetni, illetve mivel belvárosban lakok van amikor az irodában van nagyobb nyugi, és pont arra van szükségem a munkához.

2023. szept. 6. 14:05
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ kedves utolsó, igen, a hibrid munkavégzés lenne nekem is a legjobb, de sajnos itt nincs lehetőség ilyenre pedig egyébként teljes hoban is lehetne csinálni a munkát :/
2023. szept. 8. 19:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Tűzd ki célul párhuzamosan a keresgélést és azt is hogy minimum egy évig a jelenlegi helyen maradsz. Egy év alatt csak akad jobb, ha meg nem, akkor neked is nagyobb szavad lesz egy év után, vagy akár már ott is hagyhatod a francba.
2023. szept. 8. 20:37
 6/6 A kérdező kommentje:

Most már így a hét vége fele kicsit belerazodtam. Mindenki kedves volt velem és nagyon segitokeszek, rendesen be akarnak tanítani. Persze nezelodom, de lehet, hogy maradok, majd még meglátom. Mindenesetre kényelmesebb lenne egy hibrid vagy home office munkahely.

Köszönöm a segítséget és a válaszokat, ment mindenkinek a zöld ! :)

2023. szept. 8. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!