Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akik 12 órában dolgoznak,...

Akik 12 órában dolgoznak, hogy vannak a szabadnapok?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy egyszerre maximum hány napot dolgoztok 12 órában. Ez van szabályozva törvényileg? Olyan is lehet, hogy egy héten 4 napig egyhuzamban lenyomtok 12 órát és utána 3 nap szabad? Ez nem fárasztó?

2023. aug. 30. 08:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk pl.:

H-K éjszaka, Sz-Cs pihenő, P-V nappal, következő héten H-K pihenő, Sz-Cs éjszaka, P-V pihenő, és így tovább

2023. aug. 30. 09:02
 2/4 anonim ***** válasza:
73%

Nekem nem (volt) fárasztó, sokkal fárasztóbb ez az 5+2 napos őrület, 2 nap nem elég arra hogy kipihenjem magam, 3/4-e elmegy szociális dolgokra, találkozókra, erre-arra, az 1/4-ében kéne rendet raknom magam körül, sportolni, képezni magam, elintézni az elintéznivalókat (szombat délig kb vagy online).

Én mindösszesen 1 évet dolgoztam így és akkor látszólag össze-vissza volt. Mázlim is volt mert mindig igyekeztek a lehető leghumánusabb beosztást kreálni és nem csak úgy szétdobálni embereket műszakokba. Egyébként cége válogatja, de ha jól tudom van olyan szabály hogy még a munkaidőkeretben is kell hogy legyen valamennyi szabad hétvége stb.

2023. aug. 30. 10:05
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én olyan helyen dolgozok ahol 2 nap munka nappal 6-18 ig utána 2 nap pihenő, majd megint 2 nap de akkor éjjel 18-6 ig és 2 nap pihenő és utána újra nappal és így tovább.

Ez abból jó hogy csak 2 napot kell kibírni és még az éjszaka is kibírható. Nekem ez jobban tetszik mint a 8 órázás 5-6 napig és úgy lesz 1-2 nap pihenő.

Dolgoztam úgy 6+2 be hogy összevissza jártam, és alig volt pihenőm 2 teljes nap egymás után. Meg persze úgy volt hogy vasárnap pihentem, hétfőn elkezdtem akkor csütörtökön voltam pihenős és péntek- szombaton ismét mentem.

Olyan is volt amikor úgy lettem beosztva hogy szombaton és vasárnap kellett mennem de otthon lehettem kedden és pénteken.... Akkor úgy volt a legkreténebb módon megoldva a beosztásom hogy be kellett mennem szombaton éjszakára és vasárnap már délután kellett mennem mert így váltott át a műszak. Akkor elmagyaráztam a főnökömnek hogy ez így nem jó, mert hogy néz az már ki hogy hazamegyek vasárnap reggel éjszakás után, akkor fél 8 ra érek haza, 8 tól alszok és nekem délbe már el kell induljak hogy beérjek időbe dolgozni és nyilván akkor maximum 10:30 ig aludhatok ami semmi, semmi pihenő idő szinte és elvárja hogy bemenjek este 10 ig dolgozni maximálisan persze. Akkor annyit mondott hogy a munkatörvénykönyvébe lehet ilyet mert 2 műszak között ha 8 órásba dolgozunk akkor ennyi pihenőnek kell lennie, és ez megvan az hogy ez idő nekem utazással megy el, az az én bajom, ezt vállaltam. Akkor közöltem vele egy ilyen munka után hogy többet ne osszon be mert nem fogok így bemenni. Ez a fajta beosztás ritka volt ugyan, de amikor megint beosztott akkor írtam meg a felmondásomat.

2023. aug. 30. 10:55
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat. Ott, ahol éjszakai műszak is van, az érthető okokból teljesen máshogy működik.

Én egyébként nem váltott műszakra gondoltam, hanem sima napközbeni 12 órás beosztásra. Jelentkeztem egy állásra (eladó) és az szerepel benne, hogy tömbösített munkanapok vannak, meg, hogy heti 3-5 pihenőnap. Leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy az van-e szabályozva törvényileg, hogy egy héten mennyit lehet 12 órában dolgozni egymás után. Gyanítom, hogy mivel éjszakázás nincs, ezért máshogy működik, mint ahogy ti írtátok.

De csak azt találtam, hogy egy héten maximum 48 órát lehet dolgozni, ráadásul 4 hónapos átlagban, ami ezek szerint azt jelenti, hogy többet is lehet egy adott héten.

2023. aug. 30. 12:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!