Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki meddig halogatta a felmondá...

Ki meddig halogatta a felmondást? Megbántátok?

Figyelt kérdés
11 éve dolgozom egy cégnél és szeretnék felmondani. Már fél éve meghoztam a döntést, viszont azóta halogatom de csak egyre rosszabbnak érzem. A gond az, hogy igazából nem lenne bajom a munkámmal, a csapat is jó de úgy érzem, hogy egyszerűen teljesen kiégtem. Nincs fejlődési lehetőségem és már nem látom a jövőmet ennél a cégnél.

2023. szept. 3. 20:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
84%

A kettővel ezelőtti helyemen kitűztem egy dátumot, amit végül nem tartottam be. Leginkább ezt bánom, nem is a felmondást. Ha adott pillanatban meglépem, lendületben vagyok, valószínűleg találok újat és jobbat. Ha maradok, valószínűleg nehéz időszak következik, de találtam volna cégen belül valamivel jobbat.

Utána 2,5 hó munkanélküliség következett és az anyagi tartalékaim teljes kimerülése.

Így kerültem az előző helyemre ahol pedig pszichológiailag készítettek ki még a próbaidő alatt. Itt nem volt kérdés hogy felmondok-e vagy sem, egyik napról a másikra fizikailag képtelenné váltam a munkavégzésre és nem mentem be, ezek meg kirúgtak.

Hasonló történt a mostani helyemen is, és itt is rezeg a léc, egy kicsit bánom, hogy máris beadtam a felmondásom, mert még nincs meg az új hely. Viszont itt is munkaképtelenné tettek, nem tudom elvégezni a feladataimat a vezetőség miatt, és még mindig jobb emelt fővel távozni mint több hónapnyi megalázás után utcára kerülni, úgy, hogy közben munkát keresni sem volt időd, energiád. Eddig 2 helyen vagyok ajánlat közelében de nagyon el vannak tűnve, félek mi lesz ebből.

Nem ez az ideális, ha rajtam múlna én már nem mondanék föl amíg nincs új, és azelőtt is inkább cégen belül váltanék.

2023. szept. 4. 17:42
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos én nem engedhetem meg magamnak, hogy munkanélküli legyek az anyagiak miatt."

A mai világba szerintem simán megengedheted magadnak, mivel az álláskeresési járadék is emelkedett és ez nettó 6800 ft / nap, ha teljesen a három év mnkaviszonyodat tudod igazolni, és a járulékaid is rendezve voltak, akkor ez 90X6800 ft ot jelent a rákövetkező hónapodra egy alkalommal miután felmondtál!

Azért ennyiből 1-2 hónapig ameddig "bármilyen" másik melót nem találsz szerintem el lehet lenni...

2023. szept. 4. 18:46
 13/14 A kérdező kommentje:
11-es nagyon sajnálom ami veled történik...én is ezt érzem amit te most...minden önbizalmam elveszett, a motivációm ami hatalmas volt....már hónapok óta nyugtatóval bírom csak a munkanapokat (ilyen bio cucc) lehet hogy csak placebo, de szorongásrohamok jönnek rám egyre sűrűbben. Könnyített munka reményében beszéltem a főnökömmel, és kaptam lehetőséget betanulni egy másik területet, de igazából megint azt érzem hogy csak ölöm bele az energiám szó szerint a nagy semmibe...se a fizetésem nem lesz több, se nem lesz könnyebb fizikailag csak plusz terhet raktam magamra ami miatt már úgy érzem, hogy nem bírom tovább...én is azt érzem most, hogy nem szabadott volna , hogy ilyen szintre süllyedjek mentálisan de lassan , fokozatosan égtem ki....remélem egyszer visszakapom a régi önmagam és azt a motivációt ami bennem volt...csak attól az egytől félek, hogy ebben az országban ez nem lehetséges...
2023. szept. 4. 20:20
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
11-es vagyok, igen, pont ezt akartam írni, hogy sajnos ilyen a kiégés. Lassan és fokozatosan történik, az igaz, viszont hirtelen is rád törhet és akkor végképp nincs visszaút. Őszintén szólva nem tudom hogy lehet ezt kordában tartani, magam részéről reménykedek hogy találok egy új helyet ami kevésbé lesz daráló, és hogy szerencsém lesz és mire igazán megroppannék, el tudok menni pár hét szabira ahol összerakom magam. Sajnos itt ez sem volt adott, konkrét szabi terveim voltak, 1-1 hetes pihenés, rekreáció, ebből egyetlen egyszer sikerült elmenni és akkor is csak az elintéznivalóimra jutott idő. Neked is javasolnám ha új helyed lesz akkor tűzz ki konkrét szabis célokat, a pénzedből is különíts majd el erre stb. Nem biztos, hogy tényleg sikerül tartani de talán sikerül a hullámvölgyeket elviselni. Ha van konkrét külföldi ötleted akkor érdemes azon is elgondolkodni.
2023. szept. 5. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!