Ki meddig halogatta a felmondást? Megbántátok?
A kettővel ezelőtti helyemen kitűztem egy dátumot, amit végül nem tartottam be. Leginkább ezt bánom, nem is a felmondást. Ha adott pillanatban meglépem, lendületben vagyok, valószínűleg találok újat és jobbat. Ha maradok, valószínűleg nehéz időszak következik, de találtam volna cégen belül valamivel jobbat.
Utána 2,5 hó munkanélküliség következett és az anyagi tartalékaim teljes kimerülése.
Így kerültem az előző helyemre ahol pedig pszichológiailag készítettek ki még a próbaidő alatt. Itt nem volt kérdés hogy felmondok-e vagy sem, egyik napról a másikra fizikailag képtelenné váltam a munkavégzésre és nem mentem be, ezek meg kirúgtak.
Hasonló történt a mostani helyemen is, és itt is rezeg a léc, egy kicsit bánom, hogy máris beadtam a felmondásom, mert még nincs meg az új hely. Viszont itt is munkaképtelenné tettek, nem tudom elvégezni a feladataimat a vezetőség miatt, és még mindig jobb emelt fővel távozni mint több hónapnyi megalázás után utcára kerülni, úgy, hogy közben munkát keresni sem volt időd, energiád. Eddig 2 helyen vagyok ajánlat közelében de nagyon el vannak tűnve, félek mi lesz ebből.
Nem ez az ideális, ha rajtam múlna én már nem mondanék föl amíg nincs új, és azelőtt is inkább cégen belül váltanék.
"Sajnos én nem engedhetem meg magamnak, hogy munkanélküli legyek az anyagiak miatt."
A mai világba szerintem simán megengedheted magadnak, mivel az álláskeresési járadék is emelkedett és ez nettó 6800 ft / nap, ha teljesen a három év mnkaviszonyodat tudod igazolni, és a járulékaid is rendezve voltak, akkor ez 90X6800 ft ot jelent a rákövetkező hónapodra egy alkalommal miután felmondtál!
Azért ennyiből 1-2 hónapig ameddig "bármilyen" másik melót nem találsz szerintem el lehet lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!