Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kérhetem a munkabérem készpénz...

Kérhetem a munkabérem készpénzben?

Figyelt kérdés
Tudom hogy a munkáltatómmal megegyezhetek ebben, de mondhatja hogy nem és én emiatt nem élhetek valami jogi "fegyverrel"? Nem hitel vagy hasonló miatt szeretném, hanem azért, mert a bank a tranzakciók, készpénzfelvét stb esetén elég nagy kezelési költséggel dolgozik, ami havi szinten akár a 10e Ft-ot is elérheti esetemben. Nem tűnik nagy pénznek, de annak az összegnek lenne jobb helye. A segítő válaszokat előre is köszönöm!

2023. aug. 31. 20:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérheted. Azonban csak munkáltatóval egyetértésben, hiszen sem a munkaszerződésed sem törvény nem kötelezi őket a készpénzes fizetésre. Sok cégnél pl. nincs is házipénztár, tehát technikailag is nehezen kivitelezhető a dolog.
2023. szept. 1. 06:46
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Logikusabb ötlet lenne normális számla csomagra váltani éves szinten kéne ennyibe kerüljön.
2023. szept. 1. 07:51
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérheted készpénzben, de azzal rengeteg macera van. Ha havi 10 ezer forint a banki költséged, akkor nagyon sürgősen válts számlacsomagot, mert gondolom valami ősrégi, drága csomagban vagy. OTP-nél ott van a Smart csomag, ami egész olcsó. Továbbá ki kell kapcsolni az SMS értesítéseket, mert az app-ba úgyis jön az üzenet minden tranzakcióról, az SMS meg baromi drága.

Smart csomagban az utalásoknak csak 0,3% a díja, de havi 400 forintos plusz szolgáltatással minden utalás ingyenes. Készpénzfelvét meg ugye havi kétszer ingyenes, szóval azért nem tudom, miért is fizetnél jelenleg.

Nomeg ahol csak lehet kártyával kell fizetni, mert annak számodra nincs díja.

2023. szept. 1. 09:05
 14/15 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Évente nincs 10 ezer a banki költségem, nemhogy havonta... És nem is az optimális csomagban vagyok...
2023. szept. 1. 18:14
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a segítseget. Amint időm engedi utána nézek, hogy mi az idealis csomag nekem és rögtön váltok.
2023. szept. 1. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!