Kérhetem a munkabérem készpénzben?
Figyelt kérdés
Tudom hogy a munkáltatómmal megegyezhetek ebben, de mondhatja hogy nem és én emiatt nem élhetek valami jogi "fegyverrel"? Nem hitel vagy hasonló miatt szeretném, hanem azért, mert a bank a tranzakciók, készpénzfelvét stb esetén elég nagy kezelési költséggel dolgozik, ami havi szinten akár a 10e Ft-ot is elérheti esetemben. Nem tűnik nagy pénznek, de annak az összegnek lenne jobb helye. A segítő válaszokat előre is köszönöm!2023. aug. 31. 20:46
1/15 anonim válasza:
Igen kérheted a fizetésedet készpénzben, nem tiltja semmilyen törvény.
Nekem is van egy kollégám, aki készpénzbe szokta kérni a fizetését mert ő, nem bízik a Bankokban. Csak a cégek nem szeretnek készpénzzel pepecselni, egyszerűbb nekik az utalás.
2/15 anonim válasza:
Kérheted persze. Írásban nyilatkozz és akkor jónak kell lenni. Amúgy a havi 10ezer bankköltség nagyon sok. Nekem éves szinten nincs annyi.
3/15 anonim válasza:
Ha havi szinten 10 ezer Ft-ot buksz a banki díjakon akkor elsősorban számlacsomag váltáson kéne gondolkodni szerintem.
4/15 anonim válasza:
Kérheted készpénzben.
Bank nekem is havi 10 et levont mert kellett nekik bráner formájú felhőkarcolóra.
Átmentem másikba, ott ingyenes ha elköltök havi 100 ezret kártyáról.
Kajára alapból elmegy 80 és a maradék 20 at nem nehéz ilyen árak mellett összehozni.
5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. A bank váltást nemigazán szeretném, esetleg a csomagot megnézem, van-e számomra kedvezőbb.
2023. aug. 31. 21:37
7/15 anonim válasza:
A bankok szeretik a lusta, árrugalmatlan ügyfeleket, azokat húzzák le havi sokezres számlavezetési díjjal.
8/15 A kérdező kommentje:
Otp
2023. aug. 31. 23:21
9/15 A kérdező kommentje:
#7 Ne haragudj kérlek, hogy a munka, a küzdősport, illetve egy képzés mellett, plusz a gyerekeim taníttatásának rendezése mellett abban a maradék kis időben míg a családommal lehetek és élvezhetem a társaságukat, nem török még a fuggerek babérjaira is. Annyi mindent tartanak az emberek alapvetésnek amihez erteni kellene, hogy ha mindezt megcsinálnánk nem lenne időnk másra. Sajnos nem születtem sem gazdag, sem pedig olyan családba ahol foglalkoznak a tanulással, így ezt közel 30 évesen kell önerőből munka és család mellett megtennem. De amúgy tényleg kicsit többet kufárkodhatnék 🤔
2023. aug. 31. 23:29
10/15 anonim válasza:
Pedig tényleg arra hajtanak, hogy 5 ből négy ember vagy túl lusta váltani vagy meghaladja a szellemi képességeit.
Egy óra alatt el lehet intézni, hogy ne kerüljön 10 ezerbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!