A munkahelyeteken az ebédidő fizetett vagy fizetetlen? Mennyit kell pluszban ott lennetek?
Az ebédidőn kívül a ti munkahelyetek mennyi időt biztosít szünetre? És az fizetve van?
Én eddig két különböző munkahelyem dolgoztam. Az első munkahelyemen 9 órában voltam, de persze csak 8-at fizettek. Ott egyszer volt egy félórás ebédszünet és ezen felül 2 vagy 3 15 perces szünet (arra már nem emlékszem), de mindig be volt osztva minden szünet és mindig aznap kaptuk meg a beosztást.
Az új munkahelyemen 8,5 órában vagyok, tehát itt csak a félórás ebédszünetet nem fizetik. Ezen felül van lehetőség 4x10 perc és 2x5 perces szünetre, de a gyakorlatban ez nehezen megvalósítható. Itt sincs fix időpont, de még előre sem kapod meg aznap. Konkrétan úgy van, hogy amikor szeretnél szünetet, akkor kérned kell és egy idő után szólnak, hogy mikor mehetsz. Az ebédszünet is így van. Kicsit furcsa ez nekem.
De máshol biztos vannak hasonló érdekességek. Nyilván a munkáltató nem szereti csak úgy ingyen osztogatni a szüneteket, de régen én azt gondoltam, hogy a 8 órás munkaidőben benne van az ebédidő is, mert a szüleim munkahelyén így volt, szóval amikor elkezdtem dolgozni, meglepően tapasztaltam, hogy ez a legtöbb helyen nem így megy.
Irodai munkávan dolgozom.
Nálunk 8 óra fizetett és + 30 percet kell az ebéd miatt maradni.
A valóságban pedig a 30 perces ebéd szünet sokszor 1 órára nyúlik és akkor is 8 óra 30 percet kell bent lenni.
Meg a szüneteket nem mérik. Akkor állsz fel, amikor akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!