Ez csak nekem fura az Unix-nál?
Bolti értékesítő munkakörnél miért kéri feltételnek a B-s jogsi?
Nem kiszállítónak jelentkeznék (erre a pozícióra is van meghirdetve állás).
Attól hogy nincs jogsim, még a bolti értékesítést el tudnám látni.
Vagy csak jó magyar szokáshoz híven (2 feladatkört lásson el 1 dolgozó, nekik így olcsóbb), kiszállítani is kellene mondjuk beugrós.
#21-es rendszeresen látok állshirdetéseket, hogy mérkököket is keres a UNIX. Most is van gépészmérnök álláshirdetés a honlapjukon:
Egyébként meg szerintem a központi logisztikai raktáruk automatizálásával, fejlesztésével kapcsolatos mérnöki munkákat tudnak biztosítani.
Gondolj bele, magyarországon van ~5 millió közúti gépjármű, melyeknek átlag életkora 15,3 év. Ezt most néztem KSH honlapján 2022-es adat.
Tehát nem mai autók, vagyis elromlik bennük ez-az szinte minden évben. Ha csak 5%-ukat kell évente szervízbe vinni valami alkatrész csere miatt akkor az 250 ezer alkatrész egy évben (ha csak egy alkatrészt cserélnek, de az ritka szerintem). UNIX honlapján található információ alapján kb ~40% a piaci részesedésük. Tehát a minimum 250 ezer darab alkatrészből 100 ezer darabot a UNIX szállít ki vagy értékesít a boltjaiban éves szinten.
Ehhez azért kell valami épkézláb logisztikai rendszer, ennyi alaktrészt kezelni éves szinten. Egy egyszerű autó is több ezer alkatrészből áll, ami több száz fajta alkatrészt jelent, mondjuk abból 50-100 fajta amit cserélni kell egy gépjármű élletartama alatt. És ez csak egy gyártó egyik moddelje, de hány gyártó és modell van? És nekik ebből mind készleten kell tartani pár darabot, mert a műhely meg az ügyfél biztos nem fog heteket várni egy alkatrészre, hogy meg tudják javítani a verdáját, inkább elmegy és keres máshol.
Egyébként meg főleg külföldről hoznak be alkatrészeket úgy tudom, ennyi a magic, ebből élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!