Ez csak nekem fura az Unix-nál?
Bolti értékesítő munkakörnél miért kéri feltételnek a B-s jogsi?
Nem kiszállítónak jelentkeznék (erre a pozícióra is van meghirdetve állás).
Attól hogy nincs jogsim, még a bolti értékesítést el tudnám látni.
Vagy csak jó magyar szokáshoz híven (2 feladatkört lásson el 1 dolgozó, nekik így olcsóbb), kiszállítani is kellene mondjuk beugrós.
Nem a jogosítvány megléte az, ami fontos egy ilyen állásnál. Hanem a gépjárművezetési és üzemeltetési tapasztalat. A jogsis jelentkezők közül is ki fogják szórni az alkalmatlanokat.
Továbbá az, hogy most a Unixnak ott van a hirdetésében ez a feltétel, nem jelenti egyértelműen azt, hogy te nem lennél alklamas a pozi betöltésére. Mint írtam, ez csak egy előszűrő, ők mint leendő munkáltatók ezt a módszert használják első szűrésre. Hidd el, lesz olyan jogsis jelentkező aki legalább annyira alkalmas rá, mint te. Akkor minek killódjanak azzal, hogy még téged és 20 másikat akinek jogsi nélkül ilyen munkakörben van ambíciója, egyáltalán behívjanak? Vagy hogy egyáltalán spameld őket az önéletrajzoddal? Nem kell, náluk ez egy feltétel, tényleg nem kéne ezen tovább rugózni.
Na akkor a nagy előszűrő tudományban jártas válaszolóktól kérdezném: Engem a Unix miért nem hív csak interjúra sem (mérnöki poziba), mikor van jogsim, van egy gépészmérnöki diplomám, a diplomám szakiránya pedig járműtechnika?
Szerintem itt inkább arról van szó, hogy kevés az emberük és ha te eladónak mész, lehet 1 hét múlva majd odahív a főnök, hogy amúgy ezt is még beleírtük a munkaköridbe, mert most más nem tudja megcsinálni.
Én még mérnökként is jártam így.
15
Vissza sem hívnak mégis így jártál? Skizofrenia befigyel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!