Ez csak nekem fura az Unix-nál?
Bolti értékesítő munkakörnél miért kéri feltételnek a B-s jogsi?
Nem kiszállítónak jelentkeznék (erre a pozícióra is van meghirdetve állás).
Attól hogy nincs jogsim, még a bolti értékesítést el tudnám látni.
Vagy csak jó magyar szokáshoz híven (2 feladatkört lásson el 1 dolgozó, nekik így olcsóbb), kiszállítani is kellene mondjuk beugrós.
Az üzletlánc által értékesített termékcsoport jellege felől vizsgálnám inkább a kérdést. Ha valakinek van jogosítványa az már egy előszűrő abból a szempontból, hogy feltételezhető (de nyilván nem biztos) hogy az illetőnek van gépjárműüzemeltetési tapasztalata. Ebből feltételezhető, hogy az illetőnek van érdeklődése és minimális műszaki ismerete, vagy hajlandóság ahhoz a minimális műszaki tudásbázis befogadásához ami a dinamikus alkatrész és egyéb értékesítési munkához szükséges. De nyilván ez sem biztos, csak egy előszűrés.
Ez hasonló, mint supportos munkakörökben a nyelvvizsga, vagy egy rakat műszaki munkakör esetében az xyz mérnöki diploma. Sem a nyelvvizsga sem a mérnöki diploma nem garantálja az adott munkakörhöz szükséges ismeretek meglétét, de az elsajátításhoz való hajlandóság biztos hogy nagyobb arányban van jelen azok között, akik rendelkeznek az említett képesítésekkel, mint azok között akiknek nincs. A mérnöki vagy mérnökinek titulált munkakörök 90%-ában semmi olyan tevékenységet nem végeznek az emberek, amihez kell a mérnöki diploma. De több más példát is lehetne írni.
Nem tudom hogy voltál-e már ilyen üzletben gépjárműalkatrészt vásárolni, elég nagy szórás van az értékesítő kollégák képességeiben. Van aki 1 perc alatt megtalálja az alkatrészt, ha esetleg nincs raktáron tud alternatívát, akár olyat is ajnálani, amit a rendszer nem dob fel automatikusan. És van olyan akinél előbb megtalálom a cikkszámot mert nem érti miről van szó. Nyilván ez nem a jogosítvány hozadéka, de talán ez a legnagyobb "háló" mikor értékesítőt keresnek ezek a cégek.
Én sem hívnék be olyan tagot autóalkatrész értékesítő interjúra akinek úgymond "dokumentáltan nincs köze" a gépjárművekhez.
Nekem ez egyáltalán nem fura. Az a minimum hogy egy autóalkatrész árusító értsen már annyit a dolgokhoz hogy ehhez van egy alap "b" jogsija.
Másfelől ha arrébb kell tenni egy verdát, vagy ki kell ugrani valahova, ciki ha kiderül hogy ja hát az értékesítőnek fogalma sincs a vezetéstől.
Evidens hogy van "B" jogsi, de am mindenhez, ez olyan mint a 6 elemi annyira alap.
Ne egy benti eladónak kelljen "kiugrálnia" ide-oda, meg "arrébb tenni egy verdát". Ezekkel ugráltassák a "kiszállítóst".
Amúgy nagyon sok helyen meg pont ellentétesen állnak a dolgokhoz....pl. jó pár olyan éttermet tudok ahol a szakácsnak nincs ilyen jellegű végzettsége, mégis kiválóan érti azt amit csinál, nem mondanád meg hogy egy "amatőr" által készített ételt eszel.
Amúgy meg mitől is lenne szerinted evidens egy B-s jogsi megléte szinte bárkinek?
Nem mondom hogy Te így szerezted, de nem mindenkinek mondja azt anyuci/apuci mondjuk az érettségi után hogy na gyerekem tedd le a jogsit, majd mi álljuk.
Nem mindenki indult (vagy él jelenleg is) olyan anyagi körülmények között, hogy legjobb esetben is több százezret ki tudjon csak úgy fizetni.
6# Fuu, szerintem hagyjuk. Pont az ilyenek miatt mint te, tették fel a hirdetésben a jogsi feltételét.
Megjegyzem ehhez a poszthoz én is követelménynek tenném minimum a "B" jogsit. Ha nem tudod miért van ez így, tedd le a b jogsit és akkor megtudod.
#8 Ne aggódj, azért mert nincs jogsim még elég felkészült vagyok az autók felépítéséből és alkatrészeiből...nem a jogsid meglétén múlik hogy értesz-e hozzá vagy sem. Maradjunk ennyiben :)
Na szvsz.
Unixnál nagyon gyakori, hogy pl. kiszalad az eladó az ügyfélparkolóba megnézni a szőke nőnek a kocsiját, hogy mi kellhet bele amikor azt a "dobozos izét" kéri és azt sem tudja megmondani, hogy mi a márkája vagy benzin vagy dízel...
Akinek meg van ez a minimális szakértelme - ott teljességgel kizárt, hogy ne legyen B kategóriás jogosítványa...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!